Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Atakan Altınörs

Atakan Altınörs50 Soruda Dil Felsefesi yazarı
Yazar
Çevirmen
7.7/10
33 Kişi
152
Okunma
17
Beğeni
2.623
Görüntülenme

Hakkında

Felsefe alanında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gördü. Dokuz ay boyunca Burgonya Üniversitesi’nde burslu olarak bulundu. 2012 yılında doçent oldu. 2002 yılından beri Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde görev yapmaktadır. Dil felsefesi başta olmak üzere, araştırmaları analitik felsefe, Yeniçağ felsefesi, epistemoloji gibi alanlarda yoğunlaşan yazarın çeşitli hakemli dergilerde yayımlanmış Platon, Locke, Berkeley, Rousseau, Herder, Chomsky gibi filozoflar hakkında birçok makalesi yanında Descartes, Leibniz, Bergson, Renan, Ricoeur gibi filozoflardan yaptığı çevirileri vardır. Telif çalışmaları arasında “İdealar ve Dil Bağlamında Locke ile Leibniz” ve “50 Soruda Dil Felsefesi” başlıklı kitaplar bulunmaktadır.
Tam adı:
Doç. Dr. S. Atakan Altınörs, Selami Atakan Altınörs
Unvan:
Akademisyen, Felsefeci, Yazar

Okurlar

17 okur beğendi.
152 okur okudu.
8 okur okuyor.
137 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
sincerity condition, condition de sincérité | içtenlik koşulu
... birisinden bir şey yapmasını rica eden kişi, bunun yapılmasını arzuladığını; birisine bir şey yapmaya söz veren kişi, bunu yapmaya gücü olduğunu dışavurur. Örneklerde sırasıyla, o şeyin yapılmasını arzulamadığı hâlde ricada bulunan ya da yapacak gücü olmadığı halde söz veren kişi, içtenlik koşulunu ihlâl etmektedir.
Sayfa 42
Reklam
Leibniz...
Kendimizi anlatmak arzusu olmaksızın, bir dili meydana getiremeyeceğimize sahiden inanıyorum
Sayfa 98
extralinguistic, extralinguistique | dil-aşırı
I. Bir sözceleme eşlik eden tonlama, vurgu gibi öğelerin ortak niteliği. II. Bu tür öğeler yardımıyla aktarılan ileti.
Sayfa 21 - boş bir anlatıdır ama ses bas-baritondur, kurtarır.
Leibniz için "tesadüfîlik", bir şeyin kaynaklandığı sebepleri bilmemekten başka bir anlam taşımaz
Sayfa 104
Kratylos*
Platon’un, adlandırma probleminin tartışıldığı sokratik diyalogu. Diyalogda irdelenen iki ana sav, doğalcı ve uylaşımcı tezlerdir. Nesnelerin adlarının onların doğasından kaynaklandığını savlayan özcülük ile nesnelerin insanlar arasındaki uylaşımlara bağlı olarak adlandırıldığını öne süren adcılık tezleri, gerçekte sofistlerin daha geniş bir problem alanında kullanmış oldukları thesei / physei ayrımına dayanmaktadır.
Sayfa 50
Felsefe
Ön Okuma: ●
Felsefe 101
Felsefe 101
: Bir Çırpıda İdealizm, Materyalizm, Metafizik ●
Felsefe
Felsefe
: Antik Yunan'dan Postmodern Dünyaya Düşünce Tarihini Daha İyi Anlamak İçin Çizgibilim Eğitim Kitapları: ●
Felsefeye Giriş
Felsefeye Giriş
● 📕 Felsefe, Ahmet Cevizci, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Zihin Felsefesi, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Dil Felsefesi,
Reklam
Kavramlardan Deneyime...
. “Aşk'' ve “nefret” gibi sözsel kategorilerin kazanılması, kendi içinde, deneyimin biçimlenmesine yol açar. Birçok durumda, uygun sözcükleri öğrenmeden, bazı deneyimleri edinmek olanağı bulunmayabilir. 💫 💫 💫 💫 Yazar:
Atakan Altınörs
Atakan Altınörs
Kitap:
Dil Felsefesine Giriş
Dil Felsefesine Giriş
Kaynak: 1000Kitap (arşivinden) .

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
3/10 puan verdi
Stefan Zweig okumasını tavsiye ederim. Eserde teknik var ama ruh yok çünkü! Eseri kaynağa boğmak yerine, etkili kaynak kullanmayı deneseydi... Soğuk, sevimsiz ifadelerle felsefe yapılabilir. Bizde böyle! X Y gibi matematik jargonuyla düşünce ifade etmek felsefe yapmak mı oluyor şimdi? İfadeleri döndere döndere ayağa düşürmenin adı felsefe mi? “Y” ti mi belgeler:) İdeoloji kontenjanından olmasa teneke çalarlar adamın arkasından. Kızmasın yazar. Sadece x Y kafası yapmak insanı felsefeci yapmaz demek istiyorum. Yazara biraz ruh, biraz karizma, etkili dil ve özgüven diliyorum!
50 Soruda Dil Felsefesi
50 Soruda Dil FelsefesiAtakan Altınörs · Bilim ve Gelecek · 201273 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Çok keyifli ve farklı bir eser olmuş. Ben bu tarz kitapları seviyorum. Hem eğleniyor hem öğreniyorum. İlginç bilgilere şaşırıyorum. İyi okumalar. Var olun
50 Soruda Dil Felsefesi
50 Soruda Dil FelsefesiAtakan Altınörs · Bilim ve Gelecek · 201273 okunma
208 syf.
6/10 puan verdi
Dili kötü, yazarın diğer eserlerinde de bunu görebiliyorsunuz. Altınörs'ün çalışmalarına göz attığınızda aklınıza kimi satırlarda şu sözlerin gelmesi pek muhtemel: Eğer anlaşılmak istemezseniz önemsenmezsiniz de. (Locke-Kelimelerin Suistimali-Sayfa: 84)
50 Soruda Dil Felsefesi
50 Soruda Dil FelsefesiAtakan Altınörs · Bilim ve Gelecek · 201273 okunma