Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Carol Dyhouse

Carol DyhouseGösteriş yazarı
Yazar
7.3/10
10 Kişi
58
Okunma
0
Beğeni
1.058
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

58 okur okudu.
2 okur okuyor.
76 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Şal. Sadece bir şal…
“Marlene Dietrich’in 1930’larda çekilen bir dizi tanıtım fotoğrafında giydiği bej kadife şalın kenarları için yirmi üç kızıl tilki derisi kullanılmıştı.”
“Özgürleşme kimi zaman sahici olmaktan çok, görünüşteydi.”
Reklam
“Feministler pek çok kişi tarafından aile düşmanı olarak görülüyor; ayrıca topuklu ayakkabının ve güzellik salonlarının da düşmanı olarak görülüyoruz. Kısacası gösterişin düşmanlarıyız.” |
Sandra Bartky
Sandra Bartky
Sayfa 203, 204Kitabı okudu
“Eğitim, iş ve doğurganlığın kontrol altına alınması, özellikle de genç kadınlara yeni özgürlükler ve alım gücü sunmuştu.”
Sayfa 169Kitabı okudu
“Her ne kadar kızların büyük çoğunluğu halen on beş, on altı yaşlarında okulu bırakıp erken evlilik ümidiyle kısa vadeli işlere sürükleniyor olsalar da, 1945 sonrası dönemin sosyal ve eğitim alanındaki değişimleri etkisini göstermeye başlamıştı. Giderek artan sayıda kız çocuğu liseye, öğretmenlik eğitim okullarına ve üniversitelere devam ediyordu.”
Sayfa 155Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
272 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Birileri Tarafından Şekillendirilmiş benlik "GÖSTERİŞ"
Gösteriş nedir gerçekten? Kadınların ataerkil düzene sakince boyun eğmesi mi yoksa tam tersine bu düzeni kendi silahıyla vurarak erkek egemen sisteme bir meydan okuması mıdır? Yazar özellikle tüketim çağının korkunç derecelere ulaşmaya başladığı 20. Yüzyılı baz alarak kadınlığın, kadın bedeninin sergilenmesine dikkat çekiyor. kaynak olarak tekstil müzelerini dönemin moda dergilerini, Hollywood filmlerini araştırıyor. Biraz magazin vari olsa da güzel incelemeler var. Kişisel görünüme ölçüsüz değer vermeyi sürdürdüğümüz ve bu değer üstüne ticaret yapan dev endüstrileri, yani tüketici odaklı kozmetik, moda ve tedavi endüstrilerini ayakta tuttuğumuz sürece hakiki olmayan yapmacık bir insan karakteri doğurmuş olacağız hem bedenen hemde ruhen. Birileri kadınların hassas noktalarını güzellik algılarını çok iyi biliyor ve onları kullanarak maalesef kendilerine yabancı birer meta yapıyor. günümüz feminizminin tam da bu konuda sesini yükseltmesi gerekirken sonu olmayan erkek düşmanlığına sürükleniyor olması üzücü açıkçası. Hemcinslerinize de belli bir oranda güvenmemeniz gerektiğini anladığınızda umarım geç olmaz.
Gösteriş
GösterişCarol Dyhouse · Can Yayınları · 201558 okunma
272 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Gösteriş, İngilizce karşılığıyla "Glamour" kelimesi etrafında şekillenmiş bir tarihçe. 1900'lerden başlayarak günümüze kadar uzanan moda hareketleri ve kadınlar özelinde hayatı, medyayı, sinemayı, devrimleri, pazarlamayı ve feminizmi anlatan kitap şaşırtıcı bilgiler veriyor. Güzellik algısının şekillenişi, Hollywood, makyaj malzemeleri, parfümler, kürkler ve diğer kıyafetlerin etkileriyle anlatılıyor. Yedi bölüm var eserde. Bunlar: "Gösteriş'in Ortaya Çıkışı: Demimonde, Modernlik, 'İşte O'", "Hollywood Gösterişi", "Hayaller, Arzular ve Harcama", "Prensesler, Hafifmeşrepler ve 'Cheesecake'", "Devrimler", "Glamazon'lar, Grunge ve Bling", "Perspektifler ve Düşünceler: Herkes İçin Gösteriş mi?" isimlerini taşıyor. Kitapta en beğendiğim özellik, ilgili zamanda satışı yapılan ürünlerin reklam ilan ve afişleri oldu. Her şeyin tarihinin reklam ilan ve afişlerle de anlatabileceğinin bir örneğini oluşturuyor bu eser. Hatrı sayılır düzeyde kitap ve dergi alıntısı içeren eser iyi çalışılmış bir araştırmanın ürünü. "Gösteriş" kelimesinin anlamı bugün farklı olsa da geçmişten bugüne geçirdiği anlam değişim ve modadaki karşılıklarını görmekten zevk aldım.
Gösteriş
GösterişCarol Dyhouse · Can Yayınları · 201558 okunma
272 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
GLAMOUR ; Women, History, Feminism
“Gösteriş” Sözcüğün orijinal adı “Glamour”, eseri böyle isimlendirerek “Kadın, Tarih, Feminizm” diye bir de alt başlık atıyor Carol Dyhouse. Kendisi İngiltere’deki Sussex Üniversitesinde görev yapan bir sosyal tarihçi. Genelde feminizm ve kadın tarihi üzerine çalışıyor. “Girl Trouble” isimli, okumayı düşündüğüm henüz Türkçeye çevrilmemiş bir eseri
Gösteriş
GösterişCarol Dyhouse · Can Yayınları · 201558 okunma