Elisabeth Badinter

Elisabeth BadinterKadınlık mı Annelik mi yazarı
Yazar
7.9/10
16 Kişi
91
Okunma
9
Beğeni
1.736
Görüntülenme

Hakkında

École polytechnique’te felsefe dersleri vermektedir. “Barış ve Şiddetsizlik Kültürü Onyılı İçin Fransız Koalisyonu” destek komitesinin üyesidir. 1980’de yayımlanan ve tartışmalara yol açan L’Amour en plus’de annelik sevgisinin bir içgüdü değil, toplumun yarattığı bir ürün olduğunu savunmuştur. Sonraki çalışmalarında ise cinsiyet farkına yapılan aşırı vurgunun kadınlar için yarattığı tehlikeleri ortaya koymuştur (L’un est l’autre, 1985 ve Qu’est-ce qu’une femme? 1989).
Unvan:
Yazar, Felsefeci
Doğum:
Fransa, 5 Mart 1944

Okurlar

9 okur beğendi.
91 okur okudu.
3 okur okuyor.
151 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Değişen yüreğimiz artık aşk acısı peşinde değil.
Sayfa 262
Reklam
Bugün bildiklerinizi bilseydiniz yine de anne baba olma kararı verir miydiniz?
Bugün birini seviyoruz, yarın değişiyoruz ve artık onu sevmez oluyoruz. Sonra yeniden başlıyoruz ...
Sayfa 245
Aklın, doğurma kararında gerçekten çok az bir etkisi vardır. Buna karşılık çocuk doğurmama kararında aklın etkisi muhtemelen çok daha fazladır.
Reklam
Feminizm, Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kitaplığı
Merhabalar, @Satansdiary ile Feminizm, Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kitaplığı üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. youtube.com/watch?v=gAYDcOv... Tekrar tesekkür ederim Ömer teklifin için. Sohbetimizde kadının gizli kalmış tarihinden aile kurumuna, şiddet türlerine, kadınların ve erkeklerin içsel gelişimlerine dair kitap

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
184 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kadınlık mı Annelik mi, Fransız yazar Elisabedh Badınter'in tüm dünyada yankı uyandıran ve birçok eleştiriye maruz kalan kitabıdır. Yazara göre annelik kadınlığın bittiği noktadır. Her kültürün ve her dönemin ideal bir annelik dönemi vardır. Kadınlar bilinçli ya da bilinçsiz olarak bu modelden etkilenirler. Yazar günümüz annelik modelinin önceki dönemlere göre daha zor olduğunu vurguluyor. " Annelik görevleri artık sadece bedensel ve duygusal bakımla sınırlı değildir, aynı zamanda çocuğun psikolojik, sosyal ve entelektüel gelişimine de dikkat edilmesini gerektirmektedir. Annelik bugün, geçmişin aksine, tam mesaili bir çalışma demektir" ( sayfa 119 ) Annelik içgüdüsünün şüpheli varlığından söz ediyor. Çocuk sahibi olmak istemeyen kadınlara nedeni sorulurken çocuk sahibi olmak isteyenlere niçin sebep sorulmaz diye serzenişte bulunuyor. Ve çoğu kadının bilinçsizce sadece öyle gerektiğini düşündükleri için çocuk sahibi olduklarını savunur. Badinter'in argümanları gerçekten kolayca kabul edilir türden değil ve bana göre savunduğu tezi çokta iyi açıklayamamış. Çok fazla alıntı yapmış. Bir öneri sunmamış. 1960'lardan günümüze annelik ve kadınlık konusunun nasıl bir değişikliğe uğradığını merak edenler için tavsiye edebileceğim bir kitap. İyi okumalar....
Kadınlık mı Annelik mi
Kadınlık mı Annelik miElisabeth Badinter · İletişim Yayınları · 202075 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Kadınlığın ayrı, anneliğin ayrı bir labirent olduğunu anlatıyor. Kadınlığa övgü yapıyor tabii. Anneliği istemeyen biriyim, inancımı destekledi. Ruh halimden sanırım, zorlanarak okudum. Bazı bölümler okuma zevkimi baltalayacak kadar bilimsel veriyle doluydu.
Kadınlık mı Annelik mi
Kadınlık mı Annelik miElisabeth Badinter · İletişim Yayınları · 202075 okunma
184 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Anneliğin bu şekilde eleştirilmesi çok hoşuma gitti. Annelik üzerinden kadına yüklenen sorumluluk, beklenti ve dayatmalar kadını modern bir köle mi yapıyor? Annelik tamamıyla bir adanma ve yüzde yüz fedakarlık gerektirir mi? Annelik bir tercih olabilir mi? Annelik tercihine toplum nasıl bakıyor ve neleri eleştiriyor? Ben kendimce bu soruların cevaplarını aldım. Fransa özelinde incelenen ve güzel tespitler içeren bir kitap.
Kadınlık mı Annelik mi
Kadınlık mı Annelik miElisabeth Badinter · İletişim Yayınları · 202075 okunma