Erman Artun

Erman ArtunTürk Halkbilimi yazarı
Yazar
8.5/10
22 Kişi
132
Okunma
6
Beğeni
1.002
Görüntülenme

Hakkında

1948'de Tekirdağ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini 1966 yılında Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nde tamamladı. Aynı yıl Edirne Erkek Öğretmen Okulu'nda da mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü 1971 yılında bitirdi. Tekirdağ'da edebiyat öğretmeni ve Tekirdağ Eğitim Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1984-1987 yılları arasında Yugoslavya Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türkoloji Bölümü'nde okutman olarak görevlendirildi. 1988 yılında Yugoslavya Priştine Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Trakya Üniversitesinde okutman olarak çalıştı. 1991'de Yardımcı Doçent, 1992'de Doçent, 2003'te Profesör oldu. 1991 yılından beri Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yurt dışı ve içinde uluslar arası, ulusal kongre ve sempozyumlara katılıp yetmişin üzerinde bildiri sundu. Doksanın üzerinde yayımlanmış bilimsel makalesi vardır.
Unvan:
Edebiyatçı Prof.Dr.
Doğum:
Tekirdağ, 1948

Okurlar

6 okur beğendi.
132 okur okudu.
2 okur okuyor.
39 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Der reyhani görem yüzün gül senin Yanağından rengin almış gül senin Bülbül isen has bahçede gül senin Boşuna düşmüşsün gama efkâra sen"
"Yâr saçların bu sazıma tel eyle Parmakların mızrap eyle, çal bana Seviyorsan peşim sıra el eyle Senin sevgin verir türlü hâl bana..."
Reklam
Anadolu Mecmuası'nın neşrinden maksat bir Anadolu ilmi ve bir Anadoluculuk mesleği vücuda getirmektir. İtiraf edelim ki doğup büyüdüğümüz yurdu lâyıkıyla tanımıyoruz. Bu yurdun mazisine, tarihine vâkıf olmadığımız gibi, şimdiki vaziyetinden, binaenaleyh istikbalinden de bîhaberiz. Anadolu Mecmuası bütün anasır ve teferruatıyla işte bu medeniyeti ve onu ibda edenleri evvela kendimize, sonra bir ilim halinde herkese göstermek niyetindedir.
Karacaoğlan
Gündüz hayallerim gece düşlerim Uyandıkça ağlamaya başlarım Sevgilim üstünde uçan kuşların Tutup kanatların kırmaya geldim
Türkler Müslümanlığa eski inançlarını da taşıdılar. Türkler İslamiyeti kendi inançlarıyla harman edip yeni bir sentez oluşturdular. Araştırıcılara göre Türkler arasında İslamiyeti, dini sufice yorumlayan, halkın benimseyeceği biçimde ifade eden ve halkın eski inançları ile yeni dini kaynaştıran "sufiler" olmuştur (Artun 2011; 318).
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
320 syf.
10/10 puan verdi
Türk Halk Edebiyatını anlatan en güzel araştırma kitabı olup değerli arkadaşlarıma özellikle Türk Dili ve Edebiyat bölümünde okuyan arkadaşlarıma tavsiye eder ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen ve araştırma yapmak için kaynak arayanlara yönelik bir eserdir.
Türk Halk Edebiyatına Giriş
Türk Halk Edebiyatına GirişErman Artun · Karahan Kitabevi · 201634 okunma
530 syf.
·
Puan vermedi
·
366 günde okudu
Merhaba Yıllar önce Çukurova Üniversitesinde Halk Edebiyatı dersimizi okutan değerli hocamız Erman Artun un Halk Edebiyatı alanında yapmış olduğu değerli bir çalışma. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okuyanlar için önerilir. KEYIFLI İNCELEMELER
Aşıklık Geleneği ve Aşık Edebiyatı
Aşıklık Geleneği ve Aşık EdebiyatıErman Artun · Karahan Kitabevi · 201621 okunma
567 syf.
10/10 puan verdi
Değerli hocam Erman Artun'un kitabını severek derste birlikte işlemiştik o kadar zevkli ve eğlenceliydi ki şimdi rahmetle anıyorum değerli arkadaşlar okumanızı ve folklorik bilgilerinizi tazelemenizi tavsiye ederim...
Anonim Türk Halk Edebiyatı Nesri
Anonim Türk Halk Edebiyatı NesriErman Artun · Karahan Kitabevi · 201111 okunma