Halis Çetin

Halis ÇetinSiyaset Bilimi yazarı
Yazar
8.5/10
24 Kişi
116
Okunma
18
Beğeni
2.837
Görüntülenme

Hakkında

1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde yüksek lisans, 2001 yılında Gazi Üniversitesinde Doktora çalışmasını tamamladı. Halen, Cumhuriyet Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam etmektedir. Çetin'in siyaset felsefesi alanında makale çalışmaları ile birlikte, modernleşme, siyasal sosyoloji ve siyaset psikolojisi alanlarında kitap çalışmaları bulunmaktadır. Çetin'in Türk Toplum Sözleşmesi eseri, Türk siyasal kültürünü keşfetmek için, felsefe, sosyoloji ve psikoloji alanlarını harmanladığı ilk çalışmasıdır. Bunun dışındaki eserleri; Cumhur ve Başkanı: Kral Çıplak Halk Çırılçıplak, Modernleşme Krizleri: İdeoloji ve Ütopya Arasında Türkiye, Modernleşme ve Türkiye'de Modernleşme Krizleri, İnsan ve Siyaset: Siyasetin Psikolojik Temelleri'dir.
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
Sivas, 1969

Okurlar

18 okur beğendi.
116 okur okudu.
12 okur okuyor.
88 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
halbuki farklılıklarımızla güzeliz...
korku siyaseti toplumda "aynı"lık kültürünü yaratır. birbirine benzeyen, farklılıklardan korkan toplumsal korku düzeni kurulur.
. Unutmamak gerekir ki, demokrasi sadece yasal ve kurumsal bir temel üzerinden gerçekleşmez. Toplumsal ve kültürel boyutu eksik kalan toplumlarda demokrasiyi tam olarak geliştirmek mümkün değildir. Demokratik yasalar ve kurumlar ancak uygun bir toplumda ve kültür ortamında gelişebilir ve yaşayabilir. (Almond and Verba, 1989) .
Sayfa 300Kitabı okudu
Reklam
devleti yaratan korku, devlet tarafından büyütülür. en hızlı yayılan virüs olan korku, insanların bedenlerine ve ruhlarına sirayet eder.
ideolojiler de tıpkı dinler gibi , çok güçlü bir korku ve iman gerektirir ve kendi dışındaki dünyaları cehennem, kendi vaat ettiği dünyayı ise cennet olarak tasvir eder.
korku siyasetinde eğitime hakim olan temel algı bilmenin cesareti değil, bilginin korkusudur. yani gerçeği bilmekten korkmaktır. çünkü korku siyaseti bilir ki "gerçekler insanı özgürleştirir."

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
400 syf.
8/10 puan verdi
Siyasi tarih anlatılirken, politik psikolojiyle harmanlanmış güzel bir eser. Bu kitabı zevkle okurken bir çok kısmını da not almıştım. Umarım okuyacak olanlar aynı keyfi duyumsar.
Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu
Korku Siyaseti ve Siyaset KorkusuHalis Çetin · İletişim Yayıncılık · 20127 okunma
396 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Çağdaş Siyasal Akımlar - Halis Çetin
Yazardan başlayalım, kendisi siyaset bilimi alanında akademisyendir. Kitap, siyaset bilimi alanında bir ders kitabı niyetiyle tasarlanmış. Önce, ideolojinin ne olduğunu anlatıyor. Daha sonra, ele aldığı ideolojinin tarihsel kaynaklarını, pratiğini, felsefi temellerini ve ilkelerini, değer yargılarını ve önyargılarını; kısacası her ideolojinin evrene, tarihe, mekâna, zamana, dine ve bilime bakış açılarını inceleyen sistematik bir eserdir. Bu ideolojiler şunlardır: liberalizm, sosyalizm, faşizm, anarşizm, ve son olarak muhafazakârlık. Ve atıflarına baktığımda şunu görüyorum, esere emek verilmiş. Eser; açık, yalın, nispeten tarafsız ve öğreticidir. Bu arada şunu diyeyim, milliyetçilik ideolojisi niyese anlatılmamış, buradan bir puan kırıyorum. Bunun dışında kusurunu bulamadım. Özetle: 9/10 veriyorum. Şahsen genel olarak bakacak olursak, çok beğendim diyebilirim. İleride vaktim olursa bir kez daha okumayı düşünüyorum. Bulursanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Çağdaş Siyasal Akımlar
Çağdaş Siyasal AkımlarHalis Çetin · Orion Kitabevi · 201919 okunma
346 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
51 günde okudu
Milliyetçiliği ayrı bir bölüm olarak ele almaması kitabın en büyük eksiği bence. Milliyetçiliği Faşizm içerisinde ele almak çok daraltıcı ve yanıltıcı bir tutum.
Çağdaş Siyasal Akımlar
Çağdaş Siyasal AkımlarHalis Çetin · Orion Kitabevi · 201919 okunma
Resim