Metin Koçak

Olumlu Düşüncenin Gücü yazarı
Yazar
8.1/10
40 Kişi
176
Okunma
1
Beğeni
2.019
Görüntülenme

Metin Koçak Gönderileri

Metin Koçak kitaplarını, Metin Koçak sözleri ve alıntılarını, Metin Koçak yazarlarını, Metin Koçak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Olumlu düşünebilmek için cümlelerimizden olumsuz kelimeleri silmeye çalışın. Bu yaklaşım, her olayın olumlu yönlerini görebilme yeteneğini geliştirme de yardımcı olur. Çünkü kelimeler, düşünceyi ve inançları tetikler.”
“Olumlu düşünmek, hataları reddetmek değil, onları birer iyileştirme fırsatı olarak görmek demektir. Olumlu düşünmek, hataları bir daha ki sefere nasıl önlenebileceğini düşünmek ve bunun için plan yapmaktır.”
Reklam
“En acımasız kritiği insanlar çoğu zaman kendileri yaparlar. Hatasız kul olmaz. Yapılan hataları eleştirmek yerine, kendini geliştirmeyi fırsat olarak görmek daha yapıcı sonuçlar verir.
“Olumlu düşünce yeteneği öğrenebilecek bir yetenektir. Bu yeteneği geliştirmek için başkalarının deneyimlerinden faydalanmak etkili bir ilk adım olur. Dolayısıyla, çevredeki iyimser insanları belirleyip, onları örnek almak olumlu düşünce yeteneği geliştirmeye yardımcı olur. Olumlu düşünme yeteneği kazanmak için insan öncelikle kendisiyle barışık olmalı. Bunun için düşüncenin, söylemlerinle eylemlerin tutarlı olması gerektiğini hiç unutmamalıyız. Buda tutarlılık gösterilmediğinde hem toplum güveni yitirilir, hem de insanın iç huzuru zedelenir.”
“Yaşamını iyileştirmek isteyen herkes ilk önce olumlu düşünmeyi öğrenmelidir. Çünkü düşünceler inançları, inançlar davranışları, davranışlar da çevreyle iletişimi belirler. Zihni sağlıklı olanların, bedenleri de daha sağlıklı olur. Dolayısıyla, olumlu düşünce hayatın kalitesi ve süresini de arttırır.“
“Hayat bir aynadır. Siz ona gülümserseniz o da size gülümser.“
Reklam
“Türkiye’de önce galiba beyinleri esaretten ve teslimiyetten kurtarmak gerekir.”
Bilinçaltınıza yalnızca siz emir verebilirsiniz. Başka birinin sizin ile ilgili düşüncelerinin kararlarınızı etkilediğini düşünebilirsiniz, ancak bu etki yalnızca siz kabul ettiğiniz için oluşmaktadır, inancınızı değiştirin ki hayatınız değişsin.
Sayfa 120
“Duvarı nem, insanı gam yıkar“, atasözünü hepimiz biliriz. Yıllar önce kitabını okudum ABD’li bir beslenme uzmanı, ülser, kanser ve şeker gibi hastalıkların sebebinin üzüntü ve kaygı olduğunu yazıyordu.
“Dr Freitag diyor ki, “Tanrı’ya sağlığın ve içsel zenginliğim için şükür ediyorum.“ taso felsefesine göre şükür, nimeti artırır. Nitekim Mevlânâ “şükürle gözün doyarsa başkalarına yardım edersin“ demişti. Dr Ender Saraç ise “şükür” yerine “elhamdülillah“ demeliyiz, diyor. Ona göre “şükür“ demek, tatmin oldum daha başka bir şey istemiyorum, demektir. Oysa “Elhamdülillah“ demek, verdiği nimetler için teşekkür ederim girilir ama daha da verirsen, memnun olurum, diyerek kapıyı açık tutmak demektir“, diyor.
301 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.