Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nusret Senem

6.8/10
5 Kişi
41
Okunma
6
Beğeni
1.071
Görüntülenme

Hakkında

1950 YILINDA Çıldır Gölebakan (Meredis) köyünde doğdu. Behçet ve Nazani Senem’in altı çocuğunun en büyüğüdür. Evli ve bir çocuk babasıdır. 1974 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez teşkilatında bir yıl devlet memurluğu yaptı. Avukatlık stajı tamamlayarak 1978 yılında Ankara’da serbest avukatlığa başladı. 1978 Aralık ayında K.maraş’ta meydana gelen katliamdan sonra yaşamını yitirenlerin yakınlarının ve yaralananların avukatlığını üstlendi. 1979-1980 yıllarında Adana’da daha sonra Askeri Yargıtay’da süren K.maraş Katliamı Davası’nda müdahil vekilliğini sürdürdü. 1980’de 34 kişinin hunharca öldürüldüğü Çorum Katliamı, 1993’de meydana gelen ve Sivas’ta, 35 aydınımızın Madımak Otelinde yakılması ile sonuçlanan utanç verici olaylarda müdahil vekilliğini yürüttü. 12 Eylül 1980 sonrasında benzer yüzlerce davada ülkemizin iç kargaşaya sürüklenmesine, milletimizin alevi-sünni, Kürt-Türk, sağcı ve solcu olarak bölünerek güçsüz düşürülmesine karşı yürütülen mücadelenin her safhasında yer aldı. Uğur Mumcu Suikastı, Ordumuzun en üst düzey beş komutanından biri , Milli Güvenlik Kurulu üyesi olan, uçağına yapılan sabotaj sonucunda şehit edilen, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve dört komutanımızın, Türk İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Şemsi Denizer’in öldürüldüğü davalarda, bu değerlerimizin yakınlarının vekili olarak, karanlık odakların ortaya çıkarılması için mücadele etti. 1974 yılından itibaren çok sayıda Demokratik Kitle örgütünde yöneticilik yaptı. Bunlardan Memurlar Derneği Yöneticiliği, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Yürütme Kurulu Üyeliği, bu derneğin çıkardığı ve 800 İl ve İlçe Kütüphanesine dağıtılan Çağdaş Hukuk Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği ve Yazı İşleri Müdürlüğü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Danışma Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Diğer görevlerinin yanı sıra Kars, Ardahan Iğdır Dernekler Platformu Meclis Yürütme Kurulu üyesidir. İşçi Partisi’nin kuruluşundan bu yana Ankara İl başkanlığı, Merkez Komite Üyeliği, Genel Başkan Danışmanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Hukuk Komisyonu üyelikleri görevlerini yürüttü. Halen İşçi Partisindeki görevlerinin yanında Ankara’da bazı uluslar arası şirketlerin ve Ulusal Kanal televizyonunun avukatlığını yapmaktadır.
Unvan:
Hukukçu, Yazar
Doğum:
Çıldır, Ardahan, Türkiye, 1950

Okurlar

6 okur beğendi.
41 okur okudu.
2 okur okuyor.
52 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanıp yayınlanmış olan "Nurculuk Hakkında" adlı eserde: 1- Ayeti kerimelerin tefsirinde mananın tahammül edemeyeceği tarzda bâtinî ve indî manalar verilmeğe çalışıldığı, ebcet hesabiyle ve tefavuklarla manalar verildiği, bunların Müslümanlık esaslarına göre dini ve ilmi kıymeti olmadığı, 2- Nur
sayfa 31-32-33 kaynak yayınlarıKitabı okudu
Reklam
bir kurtulamadık şu vatan hainliğinden :|
Said-i Nursi'ye göre Nur talebeliğini bırakmak günah olduğu, Nur talebelerine ilişenlerin vatan ve millet haini olduklarının ilan edilmesi ayrıca tehditler savrulmasıyla gizli bir teşkilatın taktiğine başvurulmaktadır (Said-i Nursi, Hanımlar Rehberi, s.53; Dr. Neda Armaner, İslam dininden Ayrılan Cereyanlar,Nurculuk,İlahiyat Fakültesi yayınlarından , s.25)
Sayfa 30 - kaynak yayınlarıKitabı okudu
Şaklaban
Said-i Nursi, laik bir devlet rejimi kurduğu için Atatürk'e düşman kesilmiş, onu Şualar adlı Risale'nin birçok yerlerinde Ebusüfyan ve Deccale benzetmiştir. Barla Mektupları adlı Risale'nin 53. sahifesinde Atatürk'ü kastederek şöyle demektedir: "Tek gözlü Deccal, ya iman et yahut bütün dünyanın maskarası olacaksın" (Dr. Neda Armaner, İslam Dininden Ayrılan Cereyanlar- Nurculuk adlı esere müracaat).
Sayfa 20 - kaynak yayınlarıKitabı okudu
Said-i Nursi, 31 Mart Vak'ası'ndan önce Derviş Vahdeti ile münasebet kurmuş, o zaman yayınlanan Volkan gazetesinde çıkan yazıları ile 31 Mart Vak'ası'nı körüklemiştir. Volkan gazetesi, 5 Şubat 1908 tarihli 49. sayısından itibaren "İttihadı Muhammedi" fırkasının yayın organı, mürevvici efkârı olduğunu başlığı altında ilan etmiştir (Profesör Tarık Zafer Tunaya, İslamcılık Cereyanı, s.119, 121). Said-i Nursi, yine o tarihte "Kürt Teâli Cemiyeti"ne girmiş, 1327 tarihinde yayınladığı bir kitabın gerekçesinde "Uyan ey Selâhattini Eyyübi'nin torunları Kürtler" diye Kürtleri Türkler aleyhine tahrike gayret etmiştir (General Faruk Güventürk, Nurculuğun İçyüzü s.107).
Sayfa 19 - kaynak yayınlarıKitabı okudu
Evvelce Said-i Kürdi olarak tanınıp bu unvanı kullanan ve soyadı kanunundan sonra doğduğu Bitlis'in Nurs Köyüne izafetle Nursî soyadını alan Said-i Nursi yarı cahil, okuyup yazmasını bilmez bir adamdı.
Sayfa 18 - kaynak yayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Kitap gazete araştırma ve takibe dayalı olarak yazılmış bir kitap. Bahsedilen olaylar 1990 lı yılları kapsıyor. Kitabın ilk basımı 2013 yılı olduğu için herkesin yanlış yaptığı dönemde sesini çıkaramayan kimselerin olaylar yatıştıktan sonra yazdıklarına pek güvenim kalmıyor. Kitap 1990 lı yılların kripto yapılanmaları ve iş birliklerini anlatıyor. Zehirli salkım gibi hepsinin birbiriyle iş birliği hep olmuş belki de olmaya devam ediyor.
MİT'in Çiller Örgütü Raporu
MİT'in Çiller Örgütü RaporuNusret Senem · Kaynak Yayınları · 20137 okunma
288 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Susurluk olayının perde arkası, ne anlama geldiği... Çiller Özel Örgütü adıyla faaliyet gösteren derin devletin faaliyetleri,ülkücü mafya ile olan ilişkisi ve siyaset ile bağlantısı... Susurluk olayı ile ilgili kırkdan fazla ismin kısaca faaliyetleri... Kumarhanelerin, silah kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının kilit isimlerini ve Abdullah Çatlı'nın onları imha etmesi... Çatlı' nın vurduğu isimler... Hiram Abas'ı kim vurdu?.. Fetö itinin derin devletle olan bağına deyiniyor aynı zamanda. Kısacası Derin devlet, mafya, siyaset üçgeninde zamanında neler yaşandığını gösteriyor. Kitapda geçen isimlerin Kurtlar Vadisi dizisinde geçen isimlerle benzerlik göstermesi dikkat çekiyor. Geçmişde yaşanan siyasi olayları incelemek bugünki siyaseti yorumlamak için bize referans olması itibariyle önemlidir. Geleceği okumak için geçmişi okumak lazım, bu cihetle okunmasında lüzum var vesselam...
MİT'in Çiller Örgütü Raporu
MİT'in Çiller Örgütü RaporuNusret Senem · Kaynak Yayınları · 20137 okunma