Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer Naci Soykan

Ömer Naci SoykanTürkiye'de - Türkçede Felsefe Üzerine Konuşmalar yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
7.6/10
18 Kişi
107
Okunma
21
Beğeni
2.745
Görüntülenme

Hakkında

1945 yılında Rize’de doğdu. 1965 yılında Trabzon Lisesi'ni bitirdi. 1965-1971 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde Felsefe, Sosyoloji, Yunanca, Latince öğrenimi gördü. 1969-1971 yılları arasında Hamburg Üniversitesi'nde konuk öğrenci olarak felsefe derslerini izledi.1972-1974 yılları arasında Türkiye'de çeşitli liselerde felsefe ve Almanca Öğretmenliği yaptı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi'nde “Schelling’de Varlık ve Sanat Formları” teziyle doktorasını tamamladı. Aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi'nde felsefe dersleri vermeye başladı ve bunu 1984 yılına dek sürdürdü. 1984-1986 yılları arasında İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne yardımcı doçent olarak çalıştı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne katıldı. 1988 yılında Doçentliğe, 1996 yılında Profesörlüğe yükseltildi. Aynı bölümde 2006 yılına kadar çalıştıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kurmak üzere görevlendirildi. Bu bölümün başkanlığını 2013 yılındaki emekliliğine kadar sürdürdü. 2001 yılında 6 aylığına New York Üniversitesi'ne (NYU) konuk araştırmacı (“Visiting Scholar”) olarak davet edilen Soykan, 1987 yılında Internationale Schelling-Gesellschaft e.V., 1996 yılında ise Austrian Ludwig Wittgenstein Society üyesi olmuştur.Türkiye Felsefe Kurumu ve Türk Felsefe Derneği üyesidir.
Unvan:
Türk Felsefeci ve Akademisyen
Doğum:
Rize, Türkiye, 10 Şubat 1945

Okurlar

21 okur beğendi.
107 okur okudu.
7 okur okuyor.
162 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Çevirdiği Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Suç, toplumsal bir fenomendir, bireysel değil. Ama suçlu denilen ve cezalandırılan bir bireydir.
Başkalarına anlatamadıklarınla beslenir sıkıntı, büyür içinde.
Reklam
Estetik üzerine önemli başvuru kaynakları:
1.Baumgarten-Aesthetica 2.Kant-Yargı Yetisinin Eleştirisi 3.Hegel-Estetik Dersleri 4.Schiller-İnsanın Estetik Eğitimi Üzerine Mektuplar 5.Benedetto Croce-Estetik 6.Terry Eagleton-Estetiğin İdeolojisi 7.Afşar Timuçin-Sorularla Estetik El Kitabı 8.Suut Kemal Yetkin-Estetik Doktirinler 9.İsmail Tunalı-Marksist Estetik 10.Estetik ve Politika 11.Georg

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
222 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Olmazsa olmaz
Şimdi kalkıp
Platon (Eflatun)
Platon (Eflatun)
ya da
Ömer Naci Soykan
Ömer Naci Soykan
hakkında böyle dar bir yerde inceleme yapmak, akla doğru gelmiyor. Ancak basılı bir eser olarak
Metin Okuma
Metin Okuma
hakkında düşüncelerimi sizlerle paylaşabilirim. Hocaların hocası
Aristoteles
Aristoteles
okuyanlar iyi bilir ki yine
İmam Gazali
İmam Gazali
‘nin de dediği gibi ilmin kapısı mantıktır. Bu kitap ile ilim öncesi edinilmesi gereken mantık hakkında bilgi sahibi olursunuz. Ömer Naci Soykan’ın “litara” olarak kabul edilen birebir çevirisi, şahane bir mantık ders kitabına dönüşmüş. Bu kitap ile Platon’un Sofist isimli eseri, birebir çeviriler, çıkarımlar, şemalar, söylenmek istenip söylenmeyen derkenarlar eşliğinde sizinle buluşuyor. Dialoglardan oluşturulan şemalar sayesinde kurulan mantık zincirleri kolayca okunabiliyor. Kolayca dedimse okuması o kadar da kolay bir kitap değil. Doğrusu bir hevesle alınırsa yıllarca kütüphanenizde onu anlayacak birini bekleyebilir. Lakin bir miktar mantık eğitimi almışsanız ve bu sahada başka kitaplar da okumuşsanız size katkı sunmak için Ömer Naci Soykan elinden geleni yapmış. Kaleminiz, kağıdınız yanınızdaysa okumaya başlayabilirsiniz.
Metin Okuma
Metin OkumaÖmer Naci Soykan · Ara Yayıncılık · 19914 okunma
Reklam
119 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Kitabın adına bakınca zihinde canlanan “bir anarşistin eylemlerini anlatsa gerek” düşüncesi daha en başta yazarın "Sunuş”unda çürüyor gibi: Başlangıçta niyetim, günün olaylarına anarşist tutumlu bir felsefeci olarak sıcağı sıcağına bakmaktı. Bir yandan bu tanıklığı yaparken bir yandan da kuramsal gereçler toplayacaktım. Sonunda baktım ki,
Bir Anarşistin Seyir Defteri
Bir Anarşistin Seyir DefteriÖmer Naci Soykan · Kaos Yayınları · 19988 okunma
472 syf.
10/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Kitabı çok beğendim. Şiir gibi aktı bitti.Türkiye'de bilmediğim felsefe hocaları tanıdım. Hepsi samimi bir şekilde dertleşircesine felsefe üzerine konuştular. Katılımcıların soruları ile kitap daha zenginleşti. (kitap Bisav'da yapılan konuşmaların kitaplaşmasından oluşuyor) Türkiye'de düşünce ve felsefe ile ilgilenen herkesin istifade edebileceği bir kitap.
Türkiye'de - Türkçede Felsefe Üzerine Konuşmalar
Türkiye'de - Türkçede Felsefe Üzerine Konuşmalarİsmail Kara · Küre Yayınları · 201022 okunma