Yıldırım Koç

Yıldırım KoçAtatürk ve Sosyalizm yazarı
Yazar
7.3/10
11 Kişi
49
Okunma
6
Beğeni
1.249
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Türk Gazeteci, Yazar

Okurlar

6 okur beğendi.
49 okur okudu.
1 okur okuyor.
33 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Sendika" sihirli bir sözcük değildir. Bir örgüte "sendika" adının verilmesi ona kendiliğinden bazı özellikler kazandırmaz. Önemli olan, işçilerin örgütlenmesi, duyarlı kılınması, bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi ve üretici ve tüketici olarak güçleriyle siyasal güçlerini kullanmasıdır.
Adamın biri damdan düşmüş. "Doktor getirelim!" demişler. Adam, "Doktor değil, damdan düşen birini getirin. Damdan düşenin halinden ancak damdan düşenler anlar." demiş. Tok açın halinden anlamaz.
Reklam
Türkiye tarihinin en kapsamlı ve güçlü yoksullaşma ve mülksüzleşme dalgası gündemde.Başta işçi sınıfımız olmak üzere, tüm emekçi sınıf ve tabakaların sorunları artıyor.Ayrıca,Türkiye’de özellikle imalat sanayi ve tarım, emperyalist güçlerin müdahaleleri ile çökertiliyor.Fabrikalarımız,limanlarımız,madenlerimiz,topraklarımız vb. yabancıların eline geçiyor.
AB ve ABD emperyalizmi.
Her iki emperyalist odak,Türkiye’nin, Türk ulusunun ve işçi sınıfının çimentolarından biri olan laikliği tahrip edecek, cemaat ve tarikat örgütlenmelerine de destek vermeye başladı.
Bencillik ve bireycilik insanın doğal özelliği değildir. İnsanın temel ve doğal özelliği, varlığını koruyabilme güdüsüdür.
Sayfa 25 - AsyaŞafak YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
111 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Yukarıdan Aşağıya Toplumsal Devrim
SONUÇ Atatürk yalnızca bağımsızlık ve demokratik bir Türkiye kurmadı; yaşanan, basit bir milli demokratik devrim değildi. Bu milli demokratik devrim, Türkiye'ye özgü bir sosyalizm doğrultusunda adım adım gelişiyordu. Bağımsızlığın sağlanması ve pekiştirilmesi, Osmanlı'dan devralınan toplumdan çağdaş bir millet yaratılması, kulların özgür yurttaşlara dönüştürülmesi mücadelelerinde, üretim araçlarının toplumsal mülkiyette olması (devletçilik) etkiliydi. Sağlık ve eğitim hizmetlerinin de devlet tarafından sağlanması bu süreçleri etkiledi. Milli demokratik devrim ile Türkiye'ye özgü bir sosyalizmin inşası süreçleri iç içe geçti.
Yıldırım Koç
Yıldırım Koç
Atatürk ve Sosyalizm
Atatürk ve SosyalizmYıldırım Koç · Asya Şafak Yayınları · 20228 okunma
250 syf.
·
Puan vermedi
CENNETİ YERYÜZÜNDE YARATMAK
Evet.
Yıldırım Koç
Yıldırım Koç
Cenneti Yeryüzünde Yaratmak
Cenneti Yeryüzünde Yaratmak
Kitapta toplumsal sınıf farklılıklarının yol açtığı adaletsizlikler, servet birikimi ve yoksulluk arasındaki uçurum, açlık ile israf arasındaki zıtlık gibi konular vurgulanmaktadır. Bu durum, toplumsal adaletsizliğin ve baskının temelindeki sömürüyü ortaya koyuyor. Kapitalist sistem altında bireycilik ve bencillik olgusunun insanları etkisi altına aldığı ve toplumsal dayanışmanın zayıfladığı ifade ediliyor. Sömürüsüz bir dünya yaratma mücadelesinin bireycilikten ve bencillikten kurtulmayı gerektirir. Kapitalist tüketim kültürünün doğanın hızla tükenmesine, israf edilmesine ve çevre sorunlarına yol açar. Ayrıca çevrecilik adı altında yapılan faaliyetler çoğu zaman gerçek bir dönüşüm getirmez. Yazar, günümüzdeki adaletsizlik ve bireycilik sorunlarının tarihsel bir süreç içinde var olduğunu ve kapitalizmin bu sorunları derinleştirdiğini ifade etmektedir. Bununla birlikte, geçmişte ve günümüzde bu sorunlara karşı mücadele veren insanların çabalarına da değinmektedir. Kitap sosyal adaletsizlik, bireycilik ve çevre sorunları gibi önemli konuları vurgulayarak bir sınıf farklılıkları analizi ve toplumsal dönüşüm çağrısı içermektedir. Bu temalar altında, kapitalist sistem altında yaşanan baskı ve sömürüye karşı sınıfsız, sömürüsüz bir dünya idealine odaklanılıyor.
Cenneti Yeryüzünde Yaratmak
Cenneti Yeryüzünde YaratmakYıldırım Koç · Kuzgun Kitap · 20171 okunma
109 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Türkiye'de İşçi Sınıfı ve Sendikacılık - Yıldırım Koç
Akademisyen yazar, merkez-sol'a yakın bir görüşle yazdığı bu eserde; işçi sınıfı ve sendikacılık kavramını (i), Türk ekonomi tarihinde işçilerin sosyo-ekonomik durumunu (ii), iş hukuku hakkında çıkarılan yasalar üzerinden işçi haklarının tarihsel gelişimini (iii) ve son olarak, Türkiye'de önemli sendikaların faaliyetlerini (iv) tek tek anlatıyor. Önemli bulduğum notları alıntı şeklinde paylaştım, çok faydalı bir eser. Türkiye'nin sosyal-politikaları ile işçi hakları arasındaki bağlantıları inceleyen bir eserdir. Bilimsel bir eser olduğunu düşünüyorum. Gerçekten güzel bir kitap. Puanım; 9/10. Bütün siyaset-bilimcilerin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Türkiye'de İşçi Sınıfı ve Sendikacılık
Türkiye'de İşçi Sınıfı ve SendikacılıkYıldırım Koç · Kaynak Yayınları · 20135 okunma