Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatma YILDIRIM

İnsanoğlu hangi tarihten itibaren dakikaları gösterebilen bir saat yaptı? ... Dakikaları ölçen ilk saat 12. yüzyılın başında İslam dünyasında yapılıyor.
Reklam
Müslümanlar bahsettiğim bu navigasyon metodu sayesinde neye ulaşmışlardı biliyor musunuz? Doğu Afrika sahiliyle, Sumatra arasındaki mesafeyi bugünkü uzunluğa yakın bir doğru değerle buluyorlardı. Düşününüz, bahsettiğim hadise 15. yüzyılda gerçekleşiyor. Bu Avrupa'da ancak 20. yüzyılın ilk yarısında mümkün oluyordu.
Türk milletini aşağılık duygusu bir kanser gibi kemiriyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Biz, ufuk avlarız. Her zaman gidilecek bir yer, geçilecek bir yol, keşfedilecek bir mekan vardır. Her zaman yeşertilecek bir vadi, çiçeklendirilecek bir bahçe, sulandırılacak bir toprak vardır. Biz zaten hazır bahçelere konmaya gelmedik; bahçe yapmaya geldik. Biz hazır çeşmelerden su içmeye gelmedik; su getirmeye geldik. Biz ufuk seyretmeye değil, ufuk keşfetmeye geldik, oğul."
Sayfa 358 - EDEBALİKitabı okuyor
122 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Dört Anlaşma
Dört AnlaşmaDon Miguel Ruiz
8.3/10 · 11,2bin okunma
Reklam
Kendimiz olma özgürlüğü, kendimizi ifade edebilme özgürlüğüdür. Ama yaşamımızda yaptığımız şeylere baktığımızda çoğu yaptığımız şeylerin başkalarını memnun etmek, kabul ve onay görmek için olduğunu görürüz. Kendimizi memnun etmek için ise çok az şey yaparız. Özgürlüğümüzün başına gelen işte budur.
Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
184 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
Sinan Canan Hoca ülkemizin yetiştirdiği en iyi bilim insanlarından birisi. Konunun ilgililerine rahatlıkla önereceğim bu bilgi dolu kitap, konu hakkında bilgisi olmayanlar için de bir temel taş niteliğinde. Sinan Hoca'nın bazı bilgileri yorumlama ve açıklama tarzı çok güzel bir farklılık katmış. Hayata dair verdiği örneklerle herkes kendinden bir şey bulabilecek. İFA:1 BEDEN kitabında hareket ve beslenme konularını ele almış. Biyoloji bilimini birçok bilim dalıyla harmanlayan yazar, insanlığın var oluşunu bilim çerçevesinde sorgulayıp açıklamaya çalışmış. Kitabın dili de bilimsel terimlerin hakim olduğu bir dil değil, yazar gerekli gördüğü yerlerde terimler hakkında açıklamaları da eklemiş. Güncel bilgiler ışığında yazılmış bu kitap bana çok faydalı oldu. İFA serisinin diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları - 1. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları - 1. KitapSinan Canan · Tuti Kitap · 20194,332 okunma
Sizin bakış açınız sizin gerçeğinizdir, başka hiç kimsenin değil. Bu yüzden bana kızdığınızda, kendinizle uğraştığınızı bilirim. Ben size kızmanız için bir mazeret olurum. Kızarsınız çünkü korkuyorsunuz, çünkü korkularınızla uğraşıyorsunuz.
Reklam
Yaşamak insanların en büyük korkusu. Ölüm, sahip olduğumuz en büyük korku değildir; en büyük korkumuz yaşamak için risk almaktan korkmamızdır.
Beynin varlığının tek amacı "karmaşık ve uyarlanabilir hareketler" üretmektir.
Sayfa 110Kitabı okudu
"Mükemmelin iyiyi öldürmesine izin verme !" sözü, aşırı zihinsel odaklanmanın fiziksel faaliyeti engellediği durumlar için bir uyarı niteliğindedir. Yani mükemmelini yapacağım diye sürekli düşünüp hiç faaliyete geçemeden nice fırsatlar, hatta ömürler kaçıran insanlar çoktur. O yüzden bir yerden başlayıp "yapmak" başarmanın en önemli şartıdır.
Sayfa 105Kitabı okudu
560 öğeden 541 ile 555 arasındakiler gösteriliyor.