sümeyranur

sümeyranur
@0228_
《Düşüncelerinize katılmıyorum ama onu ifade edebilme hakkınızı ölümüne savunurum! 》 ¤Voltaire¤

sümeyranur

, bir kitap okudu
Puan vermedi·215 syf.·
2020 18. kitabı
İskender Tutar
9.5/10 · 288 okunma
Reklam
Oyun kurucu güçlerin kontrolünde sonsuza kadar sürmesi planlanan bir fitne ateşi yakılıyor. "Kavmiyetçilik" odunu, "mezhepçilik" benzini, "devlet çıkarı" kömürü ve "grupçuluk taassubu" çırasıyla... Tutuşturuldukça tutuşturuluyor.
Dostlarımız ve düşmanlarımızı tanıyalım. Aynı gemide yaşayan insanlar olarak geminin daha iyi yol alması adına yaptiğımız dostça eleştirileri gemiyi delmeye çalışma şeklinde anlamayalım. Gelin bu görünür görünmez ortakları olan "İsbirlikçi emperyalist darbeyi milat olarak kabul edilir. Safla rimızı biraz daha genişletelim ve sıkı tutalım. Cemil Meriç merhumun şu sözünü bundan sonra stratejimiz haline getirelim: "Bu ülkede ilerici-gerici, sağcı solcu yoktur. Namuslular ve namussuzlar vardır!" Darbeye karşı çıkarak namuslular cephesinde yerini alan her meslek ve meşrepten insanla "Namussuzlara Karşı Na muslular Koalisyonu" oluşturalım. Inanç, kimlik, ideoloji farkı gözetmeden. Adalet temelinde, hür ve adil bir toplum düzeninde evet, ortak noktamız bu olsun! Ve tankların üzerine çıkarak, ölüme adeta meydan okuyarak ölümsüzlüğe koşan her kesimden kahramana karşı böylece belki vefa ve minnet borcumuzu ödemiş oluruz.
HAKİKATİ DÜŞMANDAN ÖĞRENMEK!
Siyonist işgal rejiminin eski başbakanlarından Menahem Begin'e bir basın toplantısı esnasında Hollandalı bir gazeteci tarafından şöyle bir soru yöneltilir. Soru çok manidardır. Şöyle diyordu sorusunda Hollandalı gazeteci: "Hz. Muhammed'in İsrail oğullarıyla ilgili bir beyanatı, bir mesaj. bir haberi, bir hadisi var. Orada diyor ki Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu savaşta Müslümanlar Yahudileri öldürürler. Hatta bir Yahudi taşın, ağacın arkasına gizlenir. Bunun üzerine o taş, o ağaç, -Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu! İşte arkamda bir Yahudi. Gel, onu öldür- der. Yalnızca garkad bir şey söylemez. Zira o, Yahudilerin ağaçlarındandır. Neticede böyle olacağını söylüyor. Bu söz için ne dersiniz, bunu nasıl değerlendirirsiniz, daha önce bu sözü işittiniz mi?" Begin'in cevabı aynen şöyledir: "Biz 6 yaşındayken bizi okutmaya gelen hahamımız Muhammed'in (as) sözünü bize aynen anlattı. Yani ben bu sözü 6 yaşındayken işittim. İşte biz de Yahudiler yani İsrail oğulları olarak bu sözün karşısında tedbirimizi almışız, almaya devam ediyoruz. Tezgahlarımız, ajanlarımız, teşkilatlarımız, elemanlarımız öyle çalışıyoruz ki Muhammed'in (as) haber verdigi bu ümmet meydana gelmesin diye her tedbiri almışız." Yine aynı Begin, "Ey Araplar, bizi yenemezsiniz. Çünkü biz 24 saat çalışıyoruz. Bizi yenmeniz için 25 saat çalışmanız gerekir." diyerek acı da olsa bir hakikate parmak basıyor.