B.

B.
Maybe I am not built for love
214 okur puanı
Ekim 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Puan vermedi·111 syf.··
2022 47. kitabı
·
31 saatte okudu
·
Okunma: 17 Temmuz 2022 17:56
Bilmem kaç yıllık tecrübe ve alışmamıza rağmen hala zor gelen dünyayı sıfırdan dinleme zamanı. Dünyanın hiçbir yanını görmemiş bir “çocuk” bunu nasıl karşılar acaba? Annelik, doğum ve hayat konularında çeşitli deneyimlerimiz oluyor. Belki bir hamileliğe şahit olmak, bir doğum anını görmek, çocuk sahibi olamayan ya da olmak isteyen kişilerle konuşmak gibi mesela. Bu kitabı okumak da bu deneyimin tamamlayıcı bir parçası olacak. “Kuşkulanmaktan korkmayana bıkıp usanmadan ve ölüm tehlikesine aldırmadan nedenleri arayana Hayat verme ya da bunun geri çevirme bilmecesini kendi kendine sorana bu kitap bir kadın tarafından tüm kadınlara adanmıştır.”
Doğmamış Çocuğa MektupOriana Fallaci · Kuzey Yayınları · 19852,405 okunma
Reklam
Puan vermedi·146 syf.··
2022 37. kitabı
·
47 günde okudu
·
Okunma: 02 Mayıs 2022 03:22
Kitap feminizme dair sanıları düzeltmek, gerçekte feminizmin ne söylediğini anlatmak için yazılmış. Yazar feminizmin zaman içerisinde geçirdiği değişimleri, radikal, reformist ve vizyoner yaklaşımları anlatıyor. Ayrıca bazı konulara içeriden bir gözle eleştiri de getiriyor. Günümüzün, modern ve vizyoner olan, herkes için olan feminizmini anlamak için okunması gereken bir kitap. "Feminist politikanın amacı, her kim isek özgürce o olabilmemiz, adalete sevgi beslediğimiz yaşamlar sürebilmemiz, barış içinde yaşayabilmemiz için tahakkümü sona erdirmektir. Feminizm herkes içindir."
Feminizm Herkes İçindirBell Hooks · Bgst Yayınları · 20121,279 okunma
Puan vermedi·160 syf.··
2022 36. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 29 Nisan 2022 20:35
60 yaşındaki anlatıcı, emekli tarihçi Tony Webster; aldığı bir mail üzerine ilgili olayı anlamak için ilk yarıda lise ve üniversite yıllarını, ikinci yarıda şimdiyi anlatıyor. Dili hafif ve hikayesi ilgi çekici. Zamanın geçişi, anıların zihindeki değişkenliği ve geçmişin şekillendirilmesi üzerine irdelemeler yapıyor anlatıcı. Hikâyenin sonu ise şaşırtan unsurlarla geliyor ama bir bakıma açık uçlu kalıyor.
Bir Son DuygusuJulian Barnes · Ayrıntı Yayınları · 20213,535 okunma
Puan vermedi·207 syf.··
2022 35. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 24 Nisan 2022 03:23
Şöyle bir kitap bu, bir aşkın seyrini paylaşıyorsunuz. Yazarımızın Chloe'sinin temsiliyle, aşkı çok yönlü bir şekilde ele alıyorsunuz. Tanışma, ilk buluşma, sevgi sözcükleri... Sonra sona giden yol... "Ben de böyle düşünüyorum." ve "Bununla da ilişkilendirilirmiş hakikaten." yorumları eşliğinde, keyifle okudum kitabı. Güzel ve çirkin yanlarıyla aşkı özleyenler için iyi bir hasret giderme fırsatı olabilir.
Aşk ÜzerineAlain de Botton · Yapı Kredi Yayınları · 20012,084 okunma
Puan vermedi·456 syf.··
2022 32. kitabı
·
31 günde okudu
·
Okunma: 18 Nisan 2022 00:00
Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk'ta psikiyatrist Bruce Perry, biri kitaba ismini vermek üzere on iki bölümde travma geçmişi olan çocukların yaşanmış hikayelerini anlatıyor. Kendisinin de ifade ettiği üzere bu hikayeleri okumak bazen ağır gelebiliyor ve zamana yaymak gerekebiliyor. Kitap, olumsuz deneyimlere maruz kalan çocuk beyninde görülen olayları ve iyileşmeyi anlatıyor hikayelerin içinde, herkesin anlayabileceği bir şekilde. Ayrıca travma öyküsü olan çocuklara yaklaşımın ve tedavinin yollarını sunuyor. Kitabın ilerleyen basımlarında eklenmiş soru cevap kısmı tek başına dahi çok öğretici bir nitelikte. Ayrıca soruların büyük kısmına dair fikir sahibi olacak kadar öğretici bir okuma yaptığınızı da göstererek kitabın başarısını bir kez daha ortaya koyuyor. Stresin yarattığı etkiyi ve beynin iyileşme kapasitesini anladığımız zaman bu çocuklara daha umut dolu ve faydalı yaklaşabilir, hayatlarına sağlıklı bireyler olarak devam etmeleri için aksiyon alabiliriz.
Köpek Gibi Büyütülmüş ÇocukMaia Szalavitz · Koridor Yayıncılık · 202510,5bin okunma
Reklam