"Hayal kurup üstünlük taslayan ve her şeyden yüce olan Allah'ı unutan kul ne bedbahttır! Zorbalık edip haddi aşan ve yüce kudret ve kuvvet sahibini unutan ne bedbahttır! Gaflete ve eğlenceye dalan, kabirleri ve toprak altında çürümeyi unutan kul ne bedbahttır! Azıp taşkınlık gösteren, başlangıcı ve sonu unutan kul ne bedbahttır!" (Tirmizi: 2448; Taberani, Mucemu'l-Kebir, 401.)
Sayfa 21·Kitabı okudu
Din
Peygamber efendimiz(s.â.v) şöyle buyurmuştur: "Hayal kurup üstünlük taslayan ve her şeyden yüce olan Allah'ı unutan kul ne bedbahtır! Zorbalık edip haddi aşan ve yüce kudret ve kuvvet sahibini unutan ne bedbahtır! Gaflete ve eğlenceye dalan, kabirleri ve toprak altında çürümeyi unutan kul ne bedbahtır! Azıp taşkınlık gösteren, başlangıcı ve sonu unutan kul ne bedbahtır." Tirmizi: 2448; Taberani, Mucemu'l- Kebir,401
Sayfa 21 - Çelik·Kitabı okudu
Din
Kaçınılmaz gerçek ölüm
Allah Resulü (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Akıllı kişi, kendisini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz kişi ise arzularına uyup bir de Allah’tan (bağışlanma) umandır.” (Tirmizi, Sıfatü’l-kıyame, 25 [2459].); “... (Gaflete) dalan, gülüp oynayan, kabirleri ve toprak altında çürümeyi unutan kul ne bedbahttır! Azan, haddi aşan, nereden gel- diğini ve nereye gittiğini unutan kul ne bedbahttır! ...” (Tirmizi, Sıfatü’l-kıyame, 17 [2448].) Ölüm yokluk olmayıp ebedî yurdumuz olan ahirete göç etmektir. Dolayısıyla imanın bir gereği olarak ölüme rıza göstermek gerekir. Ölümün ansızın gelebileceğini şair ne güzel ifade etmiştir: “Ey dünya ile meşgul olan; mutlak aldatır onu uzun emel. Ya da gaflet üzre kalır, ta ki yaklaşıncaya dek ecel. Ölüm gelir bir anda, kabir bir sandık ki içi amel. Sabret zorluklarına, yoktur ölüm, gelmezse ecel.”
Sayfa 31·Kitabı okudu
İnsan ve Hayat
2448. Eğitimin amacı nedir: çok yönlü gelişmiş bir insan şahsiyeti mi yoksa uzmanlaşmış endüstriyel iş hayvanı mı?
Sayfa 346 - Doğu Batı Arasında İslam Kitabına Derkenar·Kitabı okudu
2448.
Aklım hazine ve ben viraneyim. Hazineyi gösterirsem deliyim.
Sayfa 225·Kitabı okuyor
Torah’ın ikinci kitabı Exodus, dünyanın yaradılışından 2448 yıl sonra, Sivan ayının yani haziran ayının altıncı gününde on emrin Musa Peygambere Sina Çölü’nde indiğini söyler4 ama bizler dünyanın ne zaman yaratıldığını bilmediğimiz için hesap yapamıyoruz. Yani Yahudilerden gelen bilgiye göre dünya yaratıldıktan 2448 yıl sonra Musa Torah’ı indirmiştir. Musa Peygamber’in Tevratı indirmesi ile birlikte Torah önce sözlü olarak Yahudiler arasında ezberlenmiştir, buna sözlü Torah denmiştir.
Sayfa 60 - EVEREST YAYINLARI·Kitabı okudu