sabah uyandım, hüznümle ilgili birkaç kelam ettim yaradana, şükür ve tevbe.. tekrar uyku, sözde uyuyunca sıkılıyordum demek ki ihtiyacım var başka nasıl uzaklaşıcam yaşamdan.. neysem efendime söyleyeyim uyanınca Özel le ilgili eleştiri yazıları okudum her iki tarafı da idrak etmeye çalıştım, çok güzel bir paylaşım vardı görsel şeklinde vallahi çok iyidi, güldürdü ne yalan söyliyim. ben yine artı ile eksinin arasında kalmaya devam bu konu da okumaya ve gözlemlemeye... göğe çıkarmanın ve oklar fırlatmanın bir mahareti yok zaten zat-ı şaşkınlığımda.. işte az da video izleyince yeter dedim Özel bir sabah olmasın. Bir de evlilikle ilgili bir paylaşım okudum adam otuzuna yakın çevre baskısı ile evlilik düşünmeye başlayıp münasip birini bulup düğüne ve düğün öncesi sonrası masraflarıyla yeniden dünyayı şekillendirdiği için evlenince eşi ile borçlardan dolayı hergün kavga ediyormuş zar zor geçiniyorlarmış. şuna benzer bişi demişti aile mutluluğu için değil tâ boşanmaya varıp yıkılışına çalışmışız yeni dünya şekillenmesiyle. Sonda ise bu hadis-i şerifi paylaşmıştı , "Nikahın en hayırlısı kolay ve külfetsiz olanıdır." Hadis-i Şerif (Ebu Davud, Nikâh, 31. II, 591)
Ha bide sırtını dönen dostum dediğim kişiyi gördüm rüyamda yine, çok şükür kalp parampirçik, unutulmuyor, alışılıyor denen şey doğruysa o olacak mecbureteyn.
saçmalama ve yaşam hakkında bilgilendirme
.
günaydınlar günaydınlar!
KELİME-İ TEVHÎD’İN ŞARTLARI
İmâm İbn Receb rahîmehullâh şöyle demiştir: “Lâ İlâhe İllallâh’ı söyleyip ona şehâdet etmekten maksad, cehennemden kurtulmayı ve cennete girmeyi gerektiren bir sebeb olmasıdır. Bu gereklilik ise söylenen sözün şartlarının hepsinin bir arada bulunması ve onu ortadan kaldıracak bir durumun olmaması halinde geçerli olur.
1. Yoldaki İşaretler, Seyyid Kutub
2. Dört Terim, Mevdudi
3. Tihten Çıkış, Muhammed Kutub
4. Biz Müslüman mıyız, Muhammed Kutub
5. Düzeltmesi Gereken Kavramlar, Muhammed Kutub
6. Çağdaş Konumumuz, Muhammed Kutub
7. Çağdaş Fikir Akımları, Muhammed Kutub
8. İslam'da Davet ve Tebliğ, Abdulkerim Zeydan
9. İslam'da İhya Hareketleri,
PEYGAMBER (sav) DEN GENÇLERE NASİHATLER
1- "İnsanoğluna şu beş şeyden hesap sorulmadıkça onun ayakları Kıyamet gününde Rabbinin huzurundan ayrılmayacaktır: a) Ömrünü nerede tükettiğinden, b) gençliğini nerede yıprattığından, c) malını nerede kazanıp d) nereye harcadığından ve, e) öğrendiği ilimle nasıl amel ettiğinden."
Allah'a ve ahiret gününe imân eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah'a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah'a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.
Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75.