Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Erbakan
1909 yılında 31 Mart Olayı münasebetiyle irtica kavramını icat eden İttihatçı Masonlar, Sultan Abdülhamid'i tahtından indirip, Selanik'teki Alâtini köşküne hapsetmişlerdi. Sultan Abdülhamid ile aynı siyasi kaderi paylaşan Erbakan da benzer şekilde Başbakanlık'tan indirilip, siyasetten uzaklaştırılmıştır.
"Sultan Hamid tahta geçtiği zaman Avrupalılar Bosna Hersek memleketini ellerine geçirmek, Islahatın mutlaka iki ay içinde uygulanmasını sağlamak için baskılarda bulundular. Artık Osmanlı Devleti'nin başlı başına kendisini yönetmeye yetersiz kabul edilmesi gerektiğini ve bundan dolayı emri altına almak gerektiğini kesin bir şekilde
Sayfa 359 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
Reklam
İki Mustafa’nın yolu bu kez “31 Vakası” olarak bilinen ve II. Abdülhamit’in tahtan indirilmesi ile sonuçlanan 31 Mart gerici ayaklanması olayında kesişir. Mustafa Kemal gericilerin “Şeriat isteriz, gavurluk istemeyiz, mektepli zabit istemeyiz” diyerek başlattıkları isyanı bastırmak üzere Selanik’ten İstanbul’a gelen Mahmut Şevket Paşa yönetimindeki Hareket Ordusu’nun Kurmay Başkanıydı. Mustafa İsmet de Hüsnü Paşa Karargâhının, Edirne Grubunun Kurmay Başkanı idi. Rumi tarihle 3 Nisan 1909’da II. Meşrutiyet’in ilanından sonra başlatılan ve 31 Mart Vakası olarak anılan isyan; rejime, yenileşmeye ve ilerlemeye yönelik bir hareketti. III. Selim ve II. Mahmut’un yenileşme hareketlerine karşı yapılan isyanların devamı idi. Özü; yenileşme ve Batılılaşma hareketlerinin reddidir. Rumeli’den İstanbul’a getirilip Taşkışla’ya yerleştirilen 4. Avcı Taburu tarafından başlatılmıştı. 31 Mart, askeri bir isyan olarak başlamasına rağmen, softaların da katılımı ve propagandası ile dini bir hal almıştır. On üç gün süren isyan, Hareket Ordusu tarafından bastırılmış ancak çok kan akıtılmıştı. İsyanın elebaşısı aslen Kıbrıslı bir İngiliz ajanı olan Derviş Vahdeti idi. Cumhuriyet döneminde de benzer bahanelerle, din elden gidiyor söylemleri ile aynı gruplar tarafından isyanlar çıkarılmıştır. Menemen Olayı bunlardan biridir. Günümüzde de Cumhuriyete, Atatürk’e karşı girişimler ve söylemlerin temelinde 31 Mart isyanı düşüncesi ve yandaşları vardır.
Allah akan her damla kanın hesabını sorsun onlardan!
"25 milyon altını Yahudilerin yüzüne çarpan büyük Sultan Abdülhamid, 31 Mart Olayı ile tahtını kaybedince, İttihatçı hainler Filistin'i bedavadan Yahudilere teslim etmişlerdi.
31 Mart Olayı, Sultan 2. Abdülhamid ile Siyonistlerin arasındaki kavganın sonucudur. Sultan Abdülhamid'in aleyhine sonuçlanan bu olay, aynı zamanda da Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihten silinmesine sebep olmuştur.
Reklam
Neticede Siyonizm, içimizdeki işbirlikçi Masonları kullanarak 31 Mart Olayı'nı tezgahlamak suretiyle amacına ulaşmıştır. Türk Milleti ve İslam Ümmeti bu olaydan sonra bir daha belini doğrultamamıştır. Bu olaydan sonra isbaşına gelen İttihatçı Masonlar, birkaç sene içinde koca bir cihan imparatorluğunu tarihten silerek, Locaya ve Siyonistlere olan sadakatlerini göstermişlerdir!
31 Mart İsyanı Batı medyasında:
Hareket Ordusu'nun İstanbul'a girişiyle sonuçlanan 31 Mart irtica olayı, Batı çevrelerinde, bir Alman zaferi ve bir İngiliz yenilgisi olarak yorumlanmıştır.
İlhanlı Devleti Tarihine Genel Bir Bakış
Moğolların kalabalık bir kolunun Hülagu öncülüğünde 1256 yılında Ceyhun Nehri'ni aşıp Horasan'a girmesiyle başlayan ilerleyişi, Azerbaycan merkezli olarak İran, Irak ve Anadolu topraklarının da önemli bir kısmını kapsayan bir devletin kurulmasıyla sonuçlanmıştı. İlhanlılar olarak anılan bu devlet Yakın Doğu'nun siyasi, sosyal ve
Yönetimde daha etkisiz bir konumda olacak olan Mehmet Reşat'ın padişah olması da İttihat ve Terakki'yi daha çok güçlendirecektir. Nitekim 31 Mart olayı sonrası İttihat ve Terakki'nin iktidarı daha çok perçinlendi.
Reklam
31 Mart Olayı'nı bastıran Hareket Ordusu'nda da yer alan Karabekir, milliyetçilik çağında Türklerin bunun dışında kal­masına üzülen, bunu sağlamak adına "Hür yaşar hür ölür nurlu millet" mısralarıyla güçlü bir Türklük övgüsü içeren milli marşlar yazan bir Türk milliyet­çisidir.
31 Mart Olayı'nı bastırmak için İstanbul'a gelen Hare­ket Ordusu içinde yer alan Okyar, II. Abdülhamit'in Selanik'e gönderilmesini yönetti. Genç subayları ordudan ve siyasetten uzaklaştırma politikası kap­samında İttihat ve Terakki tarafından 1910-1911 yıl­larında Paris ateşemiliterliğine gönderildi.
31 Mart Olayı
Okul kitaplarımızda bu olayı padişahın tezgâhladığı yazılıdır ama eldeki hiçbir belge bunu doğrulamamaktadır. Hatta belgeler bu olaydan padişahın haberi olmadığını kesinliğe kavuşturmuştur.
31 Mart Olayı (13 Nisan 1909)
"Alçaklar,Harbiyeli subayları öldürüyorlarmış sokakta ."
Sayfa 188 - YKYKitabı okudu
31 Mart olayı sırasında gericilerin Sultani'yi de basacakları duyuldu. Fikret okulun kapısının önünde dimdik bekledi. Öğretmen arkadaşları parmaklığın arkasına çekmek istediler kendisini fakat o yerinden kıpırdamadı.
Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları Türk Edebiyatı Klâsikleri Dizisi 74Kitabı okudu
152 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.