İslamiyet .
Eğer 5 Vakit Namaz Kılmıyorlarsa 80 Sene Cehennem Ateşinde Yanmayı Göz Önüne Alıyorlar Demekki .
A.

A.

@emaanet_ciyiz
·
15 Nisan 16:25
Mahmud efendi hazretleri.
İnsanoğlu 80 sene cehennemde yanmayı göze alıyorda, burada bol bol akan sulardan abdest alıp, yumuşacak halılar üzerinde namaz kılmaya yanaşmıyor.
5.cilt
1047. Ebû Hureyre radıyallâhu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe, beş vakit namaz ile iki cuma, aralarında işlenen küçük günahlara keffârettir.” Müslim, Tahâret 14. Ayrıca bk. Tirmizî, Mevâkît 46; İbni Mâce, İkâmet 79. Açıklamalar Faziletler kitabının başından beri açıklamaya çalıştığımız hadislerin bir kısmında abdestin, bir kısmında müezzinin okuduğu ezanın tekrarlanmasının ve ezan duasının, bir kısmında da beş vakit namazın ve cumanın küçük günahlara keffâret olacağı haber verilmektedir. Bu durumda akla şöyle bir soru gelebilir: Madem ki abdest küçük günahlara keffâret oluyor, öyleyse ezan neye keffâret olacaktır? Ezan ve duası keffâret oluyorsa , o halde namaz neye keffâret olacaktır? Namaz keffâret oluyorsa cuma neye keffâret olacaktır? Bu listeyi uzatmak mümkündür, çünkü diğer bir kısım hadislerde, başka birtakım ibadetler ve iyiliklerin günahlara keffâret olacağından da bahsedilmektedir. Bu şunu göstermektedir: Anılan ibadet ve tâatlerin her biri keffâret olmaya elverişlidir. Eğer günah varsa keffâret olur; yoksa bunlar kulun iyilik hanesine yazılır, Allah katında mertebelerinin yükselmesine vesile olur. Fakat bu tavsiye ve teşvikler, mü’minlerin anılan bütün hayır ve iyiliklere, güzel davranışlara ara vermeden devam etmesi halinde arınacaklarını, tertemiz olacaklarını müjdelemektedir. Çünkü büyük günahları işlememek kaydıyla, bu ibadet ve tâatleri, hayır ve iyilikleri yapan mü’minler daima bir ümit ve güven içinde yaşama hazzını tadarlar. Bu ise onları düzenli bir hayata sevkeder.
Reklam
BEYAZ LÂLE Hudutta bozulan ordu iki günden beri Serez’den geçiyordu. Hava serin ve güzeldi. Ilık bir sonbahar güneşi, boş, çimensiz tarlaları, üzerinde henüz taze ve korkak izler duran geniş yolları parlatıyordu. Bu gelenler, gidenlere hiç benzemiyorlardı. Bunlar adeta ürkütülmüş bir hayvan sürüsüydü. Hepsinin tıraşları uzamış, yüzleri pis ve
“Vay o namaz kılanların hâline ki, onlar namazlarından gâfildirler.” (el-Mâûn, 4-5) Müfessir Elmalılı Hamdi Yazır, bu âyetin tefsîrinde şöyle demektedir: “–Onlar namazın ehemmiyetinden gaflet edip, onu gereği gibi ciddî bir vazîfe olarak yapmazlar, –Kılınıp kılınmadığına aldırmazlar, –Vaktine dikkat etmezler, vaktin geçip geçmediğine aldırmayıp tehir ederler, –Namazın terkinden müteessir olmazlar, –Kıldıkları vakit de, Allâh için hâlis niyetle kılmayıp dünyevî birtakım maksatlar için kılarlar, insanlarla beraber bulunduklarında namaz kıldıkları hâlde, yalnız kaldıklarında kılmazlar; kılsalar bile Hakk’ın huzûrunda imiş gibi bir huşû ve tâzim içinde değil, gösterişle kılarlar.” (Hak Dîni Kur’ân Dili, IX, 6168)
Ya Rabbi! Zâtının (yüzünün) celâline, kudret ve hâkimiyetinin azametine lâyık şekilde sana hamd olsun. Allah'ım bizleri dünya üzerinde islâm ile, Kur'an-ı Kerim ile,peygamberlerimiz ve Hz. Muhammed (sav) efendimiz gibi bir peygamber gönderdiğin için, bizlere vermiş olduğun rızıklar için, ve ölüm anına kadar vereceğin helal rızıklar için,
Anlatıldığına göre namazda on iki bin haslet , özellik vardır ve bu on iki bin haslet on iki haslette, özellikle toplanmıştır. Bu hasletlerin altısı namaza başlamadan önce ve altısı da namaz sırasında olmak üzere şunlardır: 1. İlimdir. Çünkü Peygamberimiz - Salât ve selâm üzerine olsun- şöyle buyuruyor: " Bilerek yapılan az amel , bilmeyerek , rastgele yapılan çok amelden daha hayırlıdır." Tirmizî 2. Abdesttir. "Temizlenmeksizin ( abdestsiz) namaz olmaz." Buharî 3.Giyimli olmaktır. " Ey âdemoğulları, her mescid karşısında zinetinizi takınınız." (Araf sûresi, âyet :31) Yani her namaza duracağınız sırada elbiselerinizi giyininiz. 4. Vakit gözlemektir. " Hiç şüphesiz, namaz üzerinizde belirli vakitli bir farzdır. (Nisâ sûresi, âyet:103) 5. Kıbleye dönmektir. " Yüzünü Mescid-i Harama doğru çevir. Nerede olursanız olunuz, yüzünüzü o tarafa çeviriniz." ( Bakara sûresi, âyet:144) 6. Niyet etmektir. " Ameller niyetlere bağlıdır. Herkes niyet ettiğini elde eder." Buharî
Reklam
Yapılan bir alan araştırmasında; namaz kılma sıklığını ölçen sorular sorulmuş, her gün beş vakit namaz kılanların oranı % 36 olarak tesbit edilmiştir 451. Aynı ölçüm bayram namazı için yapılmış, her bayram namazını kılanların oranı kentte % 71, kırsalda %95 olarak belirlenmiştir Sanayileşmenin dine etkisi konusunda ya-pılmış bir araştırmada ise, günlük namazları her zaman kılanların oranı kadın-erkek ortalama % 22 olarak, bayram namazını her zaman kılanların oranı, tarım kesiminde % 94.33 iken, sanayi kesiminde % 78.24 olarak belirlenmiştir. Üniversite gençliği üzerin- de yapılan bir araştırmada, günde beş vakit namazı sürekli kılanıların oranı % 27.9, bayram namazını devamlı kılanların oranı % 80.5 olarak belirtilmiştir.
İfav YayınlarıKitabı okudu
Namazın Avesta'daki İzleri
Küçük Avesta; küçük dualardan oluşan ve sadece din adamlarının değil, tüm inananların özel dinsel törenlerde terennüm edebildikleri bir "dinsel el kitabı"dır. Bu kitap; 5 Gah'tan, 30 Sirôza'dan, 3 Afrinagan'dan ve 6 Nyayi'den oluşur. Gahlar; Bahdiniler'in yerine getirdikleri 5 vakit günlük ibadetlerde söylenir. Bunlar; Havani denilen sabah ibadeti, Rapithwina denilen öğlen ibadeti, Uzayeirina denilen ikindi ibadeti, Aiwisruthrima denilen akşam ibadeti ve Uşahina denilen gece ibadetinden ibarettir. Bu 5 vakit ibadet, müslümanlığa da "Namaz" olarak geçti ve "dinin temel direği" olarak kabul edildi.
Sayfa 146Kitabı okudu
Namazı Terketmenin Mânevî Cezası
Hazret-i Ali (r.a.)'den rivayete göre Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: "Bir kimse tembellikle namazını kılmazsa Allahu Teala o kimseye on beş sıkıntı verir. 1- Salihlerin defterinden silinir. 2- Hayat bereketi kaldırılır. 3- Rızkının bereketi kaldırılır. 4- Yaptığı hayırlı amelleri kabul olunmaz. 5-Duası kabul olunmaz. 6- Salihlerin duasından nasibini alamaz. 7- Ölürken şiddetli susuzluğa düçar olur. 8-Vefatı ansızın olur. 9-Ölürken üzerine büyük ağırlık çöker."
Sayfa 166 - Kutup Yıldızı Yayınları, 14. Baskı, Şubat 2008Kitabı okudu
Beş Sıkıntının İlacı
... 1- Sabah namazı, ölüm sekaratı sıkıntısının ilacıdır, 2- Öğle namazı, kabrin karanlığının sıkıntısının ilacıdır, 3- İkindi namazı, sorgu meleklerinin sıkıntısının ilacıdır, 4- Akşam namazı, amel defterlerinin dağıtıldığı andaki sıkıntının ilacıdır. 5- Yatsı namazı, Sırat Köprüsü'ndeki sıkıntının ilacıdır." * İşte vakit namazlarının sayısının sebep ve hikmetleri budur. Dikkat edilirse insanoğlunu bekleyen altıncı ana sıkıntı da yoktur. Beş sıkıntının ilacı beş vakit namazdır.
Sayfa 155 - Kutup Yıldızı Yayınları, 14. Baskı, Şubat 2008Kitabı okudu
Reklam
*İtikâf nedir, nasıl yapılır?* *Akıl sağlığı yerinde ve mümeyyiz bir Müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte ibadet/Allah’a yakınlık elde etme niyetiyle bir süre durması* demektir. İtikâfa giren kimse, camide yer, içer, uyur ve ihtiyacı olan şeyleri mümkün olduğu takdirde camide tedarik eder. Tuvalete gitmek, abdest almak ve gerekli olduğunda gusletmek gibi tabiî ihtiyaçları için ise camiden dışarı çıkabilir. Âişe radıyallahu anhâ dedi ki: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem *ramazanın son on gününde i‘tikâfa girerdi.* O bu âdetine vefatına kadar devam etmiştir. Sonra onun ardından hanımları i‘tikâfa girmiştir” (Buhârî, “İʿtikâf”, 1; Müslim, “İʿtikâf”, 5)
5 vakit namaz arası boşlukları
O boşlukları imamları eğiterek doldurmalıdır.
Namaz için vaktin evveli Allah'ın rızası,vaktin ortası Allah'ın rahmeti,vaktin sonu ise Allahın affıdır."İnsanlar eğer namaza erken gelmenin sevabını bilselerdi,bunun için yarışırlardı. Hz.Muhammed 24 saat içinde ard arda gelen,5 tane büyük,50 tane küçük aktif biortim periodu vardır.5 büyük periodun herbirinin başlangıcındaki ilk 15 dakika biyolojik olarak en aktif zamandır.5 vakit namaz bu biyolojik perioda denk gelmektedir.Ezandan sonraki 15 dakika boyunca BAN tamamen açıktır.Sonra 1.5-2 saat boyunca yavaş yavaş kapanmaya başlar.
Evlerimiz için Ramazan Programı
1) Evimizde üç şeye çekidüzen vereceğiz: Televizyona, internete ve telefona. Çünkü bu üç şeyi kontrol edemezsek gözümüzü haramdan, vaktimizi gafletten, kalbimizi kasvetten kurtaramayız. Televizyonu, interneti ve telefonu kontrol edemeyenlerin Ramazan gündemini televizyon, internet ve telefon belirler. 2) Evimizde üç şeyi yasaklayacağız: Gıybet,
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.