71 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Zamana Adanmış Sözler, Sezai Karakoç’un 1975 yılında Diriliş Yayınları tarafından yayımlanan beşinci şiir kitabıdır. Kitap, 1960-1975 yılları arasında yazılmış şiirlerden oluşur ve Karakoç’un
Zamana Adanmış Sözler - Şiirler V
Zamana Adanmış Sözler - Şiirler VSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20211,609 okunma
CEMAAT ADAMI IRKÇILIK YAPMAZ.
Irk; kişinin yaratıldığından kaynaklanan soy, renk ve dil gibi özelliklerini ifade eden kimliğidir. Irkçılık ise kişinin nesebi, rengi ve dili gibi yaratılışına has olan bu özellikleri ile övünmesi,
Sayfa 87 - 84-85-86-87·Kitabı okudu
Reklam
Kâfirlere uyma
"Eğer hak, onların kötü arzu ve isteklerine uy-saydı, mutlaka gökler ve yer ile bunlarda bulunan-lar bozulur giderdi..." (Müminun, 71) İslâm düşüncesi, işte bu yüzdendir ki kendi dayanağı olan hak ile göklerin ve yerin dayandığı hak gerçeğini birleştirmiştir. O, hem dünya hem de ahiret hayatını bu gerçek çerçevesinde düzene kor. Allah Teâlâ, kullarını bu ölçüye göre hesaba çeker, ona uymayanları cezalandırır. Zira hak, değişmeyen tek gerçektir. Allah tarafından her zaman ve mekân için irade olunan ve canlı-cansız tüm varlıkların tabi oldukları kâinatın temel kanunudur.
Sayfa 123·Kitabı okudu
Allah'ın şeriatının zıddı insanların hevalarıdır. "Eğer hak, onların kötü arzu ve isteklerine uysaydı, mutlaka gökler ve yer ile bunlarda bulunanlar bozulur giderdi..." (Müminun, 71)
Sayfa 123·Kitabı okuyor
Enam 71
De ki Allah'ı bırakıp bize fayda da zarar da veremeyecek olan şeylere mi tapalım ?
Sayfa 426
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.