Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ayşe

Ayşe
@AyseKA
Psikolojik Danışman
14 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
“Çünkü parasızlığın aklı bozma, ruhu karartma etkisi vardır. Kıt kanaat yaşayanlar, mecburen çok ufak ve çok aşağı bir çevrede yaşayanlar kolayca hoşgörüsüz ve aksi olabilirler.”
Sayfa 87 - İş Kültür YayınlarKitabı okuyor
Reklam
“… Dünyanın bir yarısı diğer yarısının yaşayışını anlayamıyor.”
Sayfa 82 - İş Kültür YayınlarıKitabı okuyor
“Bir ulusun ilerlemesi her şeyden önce o ulusun bireylerinin gelişmesine bağlıdır. Bireylerinin potansiyelini geliştirmeyen ve onların şevkini kamçılamayan bir ulus ekonomik, siyasal ya da kültürel hiçbir yönde kalkınmayı gerçekleştiremez. Gelişmemiş ülkelerin çoğunun temel sorunu doğal kaynaklarının kıtlığı değil, insan kaynaklarının kıtlığıdır.”
Sayfa 238Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
… maske takmış bir kişinin yapıcı bir tartışmaya girmesi olanaksızdır. Yapıcı tartışma için kişilerin gerçek olması, maskelerden kurtulmuş olarak kendi iç benlikleriyle etkileşimde bulunmaları zorunludur. Maskeli olarak yapıcı tartışmaya girişmek ise tek bir sonuç doğurur: etkileşimde bulunan kişilerin birbirlerine karşı duydukları güven zayıflar.
Sayfa 223 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Bir kimseye yararlı olabilmenin tek yolu vardır vardır, o da karşınızdakine dikkatle dinlemek ve onunla kalben ve kafaca beraber olmaktır. Bir başka deyişle, karşınızdakini duyarak dinlemektir.
Sayfa 184 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Reklam
Ama bir insan sürekli olarak bir kafes içinde de yaşayamaz; yaşarsa bile gelişemez, büyük bir yalnızlığa düşer ve “varolmayan” bir birey olarak “otuzunda ölür, altmışında gömülür”.
Sayfa 171 - Remzi KitabeviKitabı okudu
İletişim bir dil işlemi değil bir insan sürecidir. İletişimde ilerleme sağlayabilmek için insanlar arasındaki ilişkilerde bir gelişim, bir ilerleme gerçekleştirmek gerekir. Kişiler arasındaki ilişkiler bozuk bir temele oturmuşsa, iletişimde kullanılan dil ne kadar kaliteli olursa olsun, iletişimde bir ilerleme görülmez.
Sayfa 160 - Remzi KitabeviKitabı okudu
İletişimde savunuculuk arttıkça ne konuşulduğu önemini yitirir, kimin konuştuğu önem kazanmaya başlar. Böylece bir sorunu çözmek, bir konuyu aydınlığa kavuşturmak amaç olmaktan çıkar, karşıdaki kişiyi rahatsız etmek, kalbini kırabilmek temel amaç olur. Sonuç olarakta konuşmaya başladıkları andakine oranla birbirine daha kızgın, daha düşmanca duygularla dolu iki insan ortaya çıkar; herhangi bir sorun çözülmüş ya da aydınlığa kavuşturulmuş olmaz.
Sayfa 155Kitabı okudu
Hayal kurmak bazen gerekli ve yararlıdır. Yaratıcı kimselerin düş gücünün zengin olduğu söylenir. Hayal kurmanın yaratıcı zekayı kamçıladığı da ileri sürülmüştür. Ancak kişi gerçekle hayal arasındaki sınırı bildiği ve kurduğu hayaller gerçek dünyasıyla ilişkisini kesmediği sürece hayal kurmanın bir sakıncası yok, tersine yararı vardır.
Sayfa 153 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Psikolojik savunma, kendilik anlayışını olduğu gibi sürdürebilmek için, dış dünyayı biraz değiştirerek davranışı akla yakın gösterebilme çabasıdır.
Sayfa 150 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Reklam
Seni diğerlerinden farksız yapmaya Bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada Kendin olarak kalabilmek , Dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez! -E. E. Cummings
Sayfa 117 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Benlik bilinci, kişilerin kendileriyle ilgili kafalarında taşıdıkları bir resme benzetilebilir. Kendini değersiz bulan kişinin resmi çarpıtılmış, gerçeği temsil etmeyen, yamuklaştırılmış bir resimdir. Her insan, kafasında taşıdığı “benlik resmi”ni gerçekleştirmeye yönelir. Bu resim ne kadar gerçekten uzak olursa olsun, zamanla sanki gerçekmiş gibi kişinin yaşamını etkilemeye başlar.
Sayfa 110Kitabı okudu
Duygular vardır fakat bu duyguların ifadeleri bastırılır. Bastırılan duygular bilinçaltına itilir. Zamanla bu duygular, bilinçaltında biçim değiştirmeye başlarlar ve artık onları tanımak, bu duyguların farkına varmak güçleşir. Ne var ki beden bu duyguları kendinde barındır. Bedenin vermiş olduğu belirtiler dinlenirse, tanınması güçleşmiş, bir köşeye itilmiş olan duyguların farkına varılabilir. Söz konusu olan bedenin dilidir.
Sayfa 100 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Kendini tanıyan kimse, dış dünyadaki olayların ve iç dünyasında oluşan yaşantıların çoğu kez farkındadır. Bu tür biri, çevresindeki kişilerin kendisini nasıl etkilediğinin farkında olduğu kadar kendisinin çevresindekileri nasıl etkilediğini de bilir. Böylece kendi yaşamını yönetebilme olanağına kavuşmuş olur.
Sayfa 98 - Remzi KitabeviKitabı okudu
… eğitim sisteminin temelinde yatan “ anlamanın gerekli olmadığı, ezberleme yeterli olduğu” anlayışı, öğretmen ile öğrenci arasında gerçek bir iletişim kurulmasını önler. Kişinin temel eğitiminden edindiği bu alışkanlık, basmakalıp ve biçimsel ilişkilerinde sürüp gider.
Sayfa 70 - Remzi KitabeviKitabı okudu
65 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.