Fenci

Ayna her zaman somut değildir.Bazen soyut şeyler de ayna vazifesi görür.Bazen bir ses, bir dokunuş, bir kelime...Muhatap bırakıldığımız bir cümle...Bir bakış.Kaçmak isteriz.Yüzleşmemek.Yüzümüze çevrileceğine ayna kırılıp dökülsün isteriz.O aynadan kaçabileceğimize inanmak isteriz.
Sayfa 78 - KetebeKitabı okudu
Reklam
Bu seferki var olduğunu bildiğim bir şeyi özlemek değildi.Hiç tanımadığım bir şeyi özledim.
Sayfa 47 - KetebeKitabı okudu
İçinizde biri ölünce yaşamaya nasıl devam ediyorsunuz?
Sayfa 36 - KetebeKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Aşığın beklemekten başka vazifesi mi var!
Sayfa 21 - KetebeKitabı okudu
Bazen inkârda, israfta, gösterişte yarışanları incelemek, konuşmak, ayıplamak bizi o kadar meşgul eder ki kendi yapmamız gereken kulluğu unutur; kötülüğü kötülediğimiz için yeterince iyilik yaptığımızı zannederiz.Bu da bir gaflettir.
Sayfa 140 - TimaşKitabı okuyor
Reklam
Hamd makamı, insanın Rabbinden gelenlere razı olma hâlidir.Kişinin Allah'tan geleni, olmasını beklediği şey gibi karşılamasıdır.Hamd mertebesinin hangi durumda olursa olsun, her insan için mümkün olması da bu bakış sayesindedir.Zira güneş herkesin üstüne doğar, yağmur herkes için yağar.Rabbimizin özel olarak birilerini imtihan etmek için verdiği ekstra nimetlere değil de yaygın olarak herkesin istifadesine sunduğu nimetlere odaklanırsak, O'na şükretmek de hamd etmek de istisnai bir durum olmaktan çıkar.
Sayfa 136 - TimaşKitabı okuyor
Umberto Eco tanrıtanımazları anlatırken diyor ki: "İnsan Tanrı'yı inkar ettiğinde hiçbir şeye inanmaz hale gelmez; her şeye inanır hale gelir.
Sayfa 102 - TimaşKitabı okuyor
İnsanın biyolojik, sosyal, ekonomik konularda aşamayacağı sınırlarıyla barışık olmasına tasavvufta "rıza mertebesi" denir.Sufiler derler ki bir insan huzura ulaşmak istiyorsa Allah'ın indirdiği din ve hayatta başına gelenler konusunda Allah'tan razı olacak.İrademiz dışında Allahu Teala bizim için ne takdir ettiyse onunla barışık olmak huzurlu bir hayatın en önemli şartıdır.
Sayfa 67 - TimaşKitabı okuyor
Oruç, metafizik âleme açılan pencerelerin ortamıdır mü'min için.Fizik karartıların gönül ışığıyla silinişi.Öteleri görüş ve ötelere eriş, maddi perdelerin inceltile inceltile öteyi gösterir hale getirilişi.
Sayfa 121 - Diriliş Yayınları/10.baskıKitabı okudu
Oruç, türkçe bir kelime.Ama, arapça "urûc" veya "üruc" kelimesiyle ne kadar benzerlik gösteriyor, "Urûc" ise yüceliş, uçuş anlamlarına geliyor.Demek ki, oruç da, namaz gibi, mü'minin miracına bir yol yordam oluyor.Yani insan, iki kanatla miracını tamamlar; biri namaz, biri oruçtur bu kanatların.
Sayfa 108 - Diriliş Yayınları/10.baskıKitabı okudu
Reklam
Gökyüzü, rüzgar, his, varlık, Allah.Allah vardı.Neye baktım da onu görmedim.
Sayfa 12 - KetebeKitabı okudu
Nasıl anlatılır, yokluğum bir kitaptan sayfalar koparmış olmalı, yokluğum bir nehri kurutmuş olmalı, buna inandım bunca vakit tesellimdir!
Sayfa 12 - KetebeKitabı okudu
Çokça yapılan bir başka hata da niyet okumak ve kalpten geçenler hakkında yorum yapmaktır.Başkalarının kalbini ayna gibi görüyor olsanız da o konuda konuşamazsınız.Bu davranış insanlar arası muhabbete zarar verir, çok tehlikelidir.Peygamberimiz (sas) bütün münafıkları tanıdığı halde kimseye, "sen münafıksın" veya "o münafık" dedi mi? Demedi.Dinimizde bir kural vardır: Zahire göre hüküm verilir.
Sayfa 60 - TimaşKitabı okuyor
İlginçtir, günümüzde hemen hemen her anne baba çocuğunda Einstein kadar zeka kapasitesinin olduğunu düşünüyor. "Benim çocuğum ortalama bir zekaya sahip, ona nasıl bir eğitim verelim?" diyen bir anneye şu ana kadar hiç rastlamadım.Herkes çocuğunu Gazali gibi yetiştirmeye kalkıyor.Bu şekilde topluma ancak psikopat yetiştiriyoruz.Zekanın, ruhun, karakterin bir kapasitesi vardır.Herkesin iradesi, dindarlığı, takvası aynı seviyede değildir.Herkesin ruhi kapasitesi aynı değildir.
Sayfa 46 - TimaşKitabı okuyor
Allah'ın insana yüklediği yük, kapasitesini zorlamaz, yani insanı tüketecek noktaya getirmez.Onun için ben de burada bir parantez açıyor ve diyorum ki: Asla insanlara güçlük çıkarmayın, işleri yokuşa sürmeyin, terslik yapmayın.Evlenmeyi, iş hayatına atılmayı, para kazanmayı, okumayı çok zorlaştırdık.Hz.Aişe(r.anha), Peygamberimiz hakkında, "Resulullah (sas) iki şey arasında muhayyer bırakıldığı zaman, onlardan -günah olmadığı müddetçe- en kolay olanını alırdı." (Buhari, Menakıb, 23) buyurmuştur.
Sayfa 42 - TimaşKitabı okuyor
1.374 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.