B

B
@Cognosce
The cold water does not get warmer, if you jump late!
BSc.
52 okur puanı
Ocak 2024 tarihinde katıldı
Topluluk—>[Birey]—>Atom
Doğal bağlar olan aile ve topluluk dayanışması çözülüp gitti, hem de yerlerine yenileri konulmadan. Modern insan yapayalnız ve kaygılıdır. Özgürdür ama bu özgürlükten korkmaktadır. Büyük Fransız sosyolog Emile Durkheim'ın dediği gibi, anomi (başıboşluk) içinde yaşar. Bu insanın ayırt edici özelliği, bölünme veya bayağılıktır, bu da onu bir birey değil bir atom yapar ve onu artık bireyleştirmez, atomlarına ayırır.
Reklam
İlmî gerçeklere kimsenin birşey demeye hakkı yoktur. Yalnız bir hakikatin varlığı, diğer bir hakikatin varlığına engel olamaz. Bazı vicdanlar, başlangıç ile sonu birbirinden ayıran bir çizginin önünde durup, orada kalamaz. Ben bu hayatı; dünyaya niçin geldiğimizi, ne olacağımızı, bizi bu dünyaya göndereni anlamadan terk etmemeye niyet ettim. Keşke bu sorulara olumlu ya da. olumsuz bir cevap bulabilseydim.
bilim vs teoloji
Adına dünya dediğimiz bu durağı, derin bir üzüntüye kapılmadan seyretmek acaba mümkün mü? Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Saf bir inancın çok güzel cevapladığı bu soruya akıl ve fen cevap veremiyordu.
TANRI Henüz kafası karışık, hizmet etse de bana, Aydınlığa kavuşturacağım onu çok yakında. Bahçıvandır bilen ağacın yeşereceği zamanı, Çiçek ve meyvenin geleceği süsleyeceğini. MEFİSTOFELES Nesine girelim iddiaya? Kaybedeceksiniz nasıl olsa, İzin verirseniz bana, Onu kendi yoluma çekeyim usulca!
TANRI Yok mu söyleyecek başka sözün bana? Hep şikâyet için mi gelirsin buraya? Beğenmez misin hiçbir şeyi bu dünyada? MEFİSTOFELES Hayır, efendimiz! Orası her zaman gerçekten kötü. Üzülüyorum insanların perişan haline; İşkence etmek istemiyorum zavallılara ben bile.
Reklam