Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Enes

Her Muhalefeti Solcu Sanma Yanılgısı
Bir suçu eleştirdiği için ona solcu damgasını vurmak bir parça zorlama gibi geliyor.
Sayfa 68 - Pegasus YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Duyguları Dizginleyebilme
"Hayatına kimsenin karışmamasını istemeni anlayabiliyorum, bunu yapmamaya gayret göstereceğim. Ama sana karşı duygularımı da engelleyemem, buna itirazın var mı?"
Sayfa 57 - Pegasus YayınlarıKitabı okudu
Bir Kıza Aşık Değildi O. Bir Fikirdi, Ütopyaydı Belki
Kızın çekiciliğinin, kendisi için bütünüyle yabancı bir yaratık olmasından kaynaklandığını düşünüyordu. Bu açıdan bakıldığında bir Yunan amforasına resmedilmiş masal perisine de aşık olabilirdi. Armansky'yi büyüleyen ama paylaşamayacağı, gerçek olmayan bir hayatı temsil ediyordu Salander. Üstelik bu hayatı paylaşmayı Armansky' ye yasaklamıştı da.
Sayfa 53 - Pegasus YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Fikir ve Konu
Fikir, çok gerekli olmakla beraber, bulanık bir mefhumdan fazla bir șey de değildir. Ayrıntısı, derinliği, boyutu yoktur. Hayır, senaryo yazmaya başlamak için sadece bir fikir yetmez size. Fikri cisimleştirmek ve sahneye uyarlamak için bir konu gerekir. Bir konu, bir aksiyon ve bir karakter olarak tanımlanır. Aksiyon, hikâyenin ne hakkında olduğu, karakter ise kim hakkında olduğudur.
Sayfa 48 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Olabildiğince çok senaryo oku!
...hangi senaryoyu bulursanız onu okuyun. Ne kadar çok okursanız o kadar iyi.
Sayfa 46 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Başlangıç, orta ve son
İşleyen senaryolar paradigmayı izlerler. Ama gene de siz benim sözüme güvenmeyin. Bir flme gidin ve yapısını belirleyip belirleyemediğinize kendiniz bakın. Bazılarınız buna inanmayabilir. Bașlangıçlar, ortalar, sonlar; bunlara da inanmayabilirsiniz. Diyebilirsiniz ki, sanat da yaşam gibi, başlangıç ve son olmaksızın sadece devasa bir "orta"da asılı tek tek "anlar"dan başka bir şey değildir. Kurt Vonnegut, gelişigüzel dizilmiş "bir dizi rastgele an" diyor bunlara. Aynı fkirde değilim. Doğum? Yașam? Ölüm? Burada bir bașlangıç, orta ve son yok mu? ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış; bu bir başlangıç, orta ve son değil mi?
Sayfa 45 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Drama çatışmadır. Çatışma yoksa senaryo da yoktur.
Drama çatışmadır. Çatışma yoksa harekete geçen kimse de yoktur; harekete geçen kimse yoksa kahraman da yoktur; kahraman yoksa bir hikâye de yoktur; hikâye yoksa senaryo da yoktur.
Sayfa 40 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Davranışçılar, zihinsel durumları görmezden gelir
Davranışçı yaklaşım dış koşullandırmalara verilen tepkileri gözlemlemeye yoğunlaşır, bilimsel olarak incelemenin imkânsız olduğu düşünülen ve bu yüzden hiçbir davranış analizine dahil edilemeyecek olan zihinsel durumları ve süreçleri görmezden gelir.
Sayfa 58 - "Davranışçılık | Giriş" bölümünden: 'Koşullandırma Tepkileri' altbaşlığındaKitabı yarım bıraktı
Uyarıcı-Tepki
Koşullandırma kavramı psikolojide genellikle "uyarıcı-tepki" olarak kullanılır ve davranışçılığın alacağı biçimi belirler.
Sayfa 58 - "Davranışçılık | Giriş" bölümünden: 'Koşullandırma Tepkileri' altbaşlığındaKitabı yarım bıraktı
İvan Pavlov ve davranışçılık
Davranışçıların deneyleri fiziksel süreçler üzerinde çalışan fizyologlar tarafından tasarlanan benzer deneylerden etkilenmiştir ve yeni yeni ortaya çıkmakta olan davranışçı psikolojiye farkında olmadan temel oluşturan da Rus fizyolog Ivan Pavlov olur.
Sayfa 58 - #Davranışçılık | Giriş" bölümünden: 'Koşullandırma Tepkileri' altbaşlığındaKitabı yarım bıraktı
Reklam
John B. Watson'un psikoloji tanımı
John B. Watson'un ortaya koyduğu gibi psikoloji "Doğabilimlerinin, konusunu insan davranışlarından -öğrenilmiş veya öğrenilmemiş eylemler ve sözlerden- alan bölümüdür."
Sayfa 58 - "Davranışçılık | Giriş" bölümündenKitabı yarım bıraktı
Buldukları çözümse, sıkı kontrollü laboratuvar koşullarında zihnin -davranışın- işleyişinin göstergeleri üzerinde çalışmaktır.
Sayfa 58 - "Davranışçılık | Giriş" bölümündenKitabı yarım bıraktı
Felsefi yaklaşıma tepki
ABD'de psikologlar, William James ve diğerleri tarafından gösterilen içgözleme yönelik, felsefi yaklaşıma tepki göstererek nesnel ve bilimsel bir temel üzerinde yeni bir disiplin oluşturma arzusundadırlar. ..... eğer psikoloji bir bilim olarak muamele görecekse gözlemlenebilir ve ölçülebilir bir olgu üzerinde yükselmesi gerektiğini düşünmektedirler.
Sayfa 58 - "Davranışçılık | Giriş" bölümündenKitabı yarım bıraktı
Felsefi temellerden bilimselliğe
1890'larla birlikte psikoloji, felsefi kökenlerinden ayrılarak bilimsel bir konu olarak kabul edilmeye başlanır.
Sayfa 58 - "Davranışçılık | Giriş" bölümündenKitabı yarım bıraktı
Bakmak ve Görmek
Acaba çevreme bakmayarak ömrümün ne kadarını boşa geçirmişimdir? Daha doğrusu, bakıp da görmeyerek?
Sayfa 13 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
136 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.