Haci Ziya Şeker

Sen bir medeniyetin iflası nedir, bilir misin? İnsan bozulur, insan kalmaz; bir medeniyet insanı yapan manevi kıymetler manzumesidir. Anlıyor musun şimdi derdin büyüklüğünü?...Cahilsin; okur, öğrenirsin. Gerisin; ilerlersin. Adam yok; yetiştirirsin, günün birinde meydana çıkıverir. Paran yok; kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur.
Reklam
Modern dünyanın temelinde yatan kapitalizmin ruhuna karşı İslam'ın ruhu, sunduğu dinamikleri ile direnen tek uygarlık olma özelliğini koruyor.
Sayfa 50
Evet, Padişah Abdülhamit Avrupalıların "Paranoyak" diyebilecekleri kadar evhamlıydı. Ama onu evhamlı yapan şey de, yaşadıkları, gördükleri, yani tarihin kendisiydi. Yani evhamlı olmak için çok haklı gerekçeleri vardı Abdülhamit'in.
Sayfa 205Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanlığa karşı işlenmiş suçların tarihine baktığımızda, merhametin en çok, sınıfsal konumuna bir ilah gibi tapanlar tarafından defalarca bıçaklandığını görüyoruz. Dünya, mezarın öte tarafında ne olduğunu ciddiye almıyor. Çünkü biz, Allah'ın, Raskolnikov'u ve Sonya'yı, yani düşüp de kalkabilenleri, yani tövbe kapılarında izdihama yol açanları sevdiğini biliriz. Ne şıklıklarıyla göz kamaştıran hanımefendi ve beyefendilerim kartvizitlerinde taşıdığı büyük unvanların, ne de her yerde en öne oturtulan evliya torunlarının soyağacının Allah için bir önemi olmadığını da. *** La İlahe İllallah diyenlerin, artık o kadar çok vazgeçilmezi var ki, başımızı nereye çevirsek bir ilahla karşı karşıyayız. H.Demet Akan, İzdiham-52 syf.43
Allah'ın insana aktardığı en büyük güç, eleştiri ahlakıdır. Gerçek ilahın zihnimizde ve kalbimizde yer tutabilmesi nasıl sahte olanların yok edilmesine bağlıysa, hayatımızı kötürümleştiren norm ve değerlerin de aynı arındırmaya tabi tutulması gerekir. Akla vurgu, hurafeleri ret ve otoriteyi sorgulama iradesi çoğu zaman dindarlara itici gelse de, hem din hem dindarlar hem de insanlık için en güvenilir yol budur. Şaban Ali Düzgün, Dini Anlama Kılavuzu, sayfa 10
Reklam
Güç önce asabiyetteydi. Sonra bilgiye geçti. Şimdilerde ise sermayede. Abdurrahman El-Kevakibi
Kendini savunma adına başkalarından alınan ödünç kavramlara sığınarak yürütülecek bir mücadelenin yaşama şansı ne olabilir?
Sayfa 191Kitabı okudu