Esra akburak

@Esra__09·
·
sabitlendi
“Şuna inanıyorum:Tek bir insanın özgür kaşif zihni dünyadaki en değerli şeydir ve şunun için savaşırım;zihnin yönlendirilmeden istediği yönde ilerleme özgürlüğü.Ve şuna karşı da savaşmam gerekir:Bireyi sınırlandıran ya da yok eden her fikir.”
Sayfa 143
“ Demek oluyordu ki aşktan başka şeyler de vardı kadınla erkeği bağlayan! Merhamet mi ?İyi bir şey değil bu. Merhamet aciz,zavallı insanlara karşı duyulan bir histi.”
“ Ona göre her teşebbüs erkekten gelirdi. Kadın erkeğin arzularına nedensiz,niçinsiz boyun eğmekle yükümlüydü ;çünkü erkek kadının küçük tanrısıydı.”
Sayfa 72
“Tarihi hikayeler ne kadar “romantik” iseler o kadar doğru değildirler ve ne kadar “doğruysalar” ne yazık ki-o kadar da romantik değildirler.”
Sayfa 148
Puan vermedi
CENNETİN DOĞUSU Son zamanlarda okuduğum çok beğendiğim herkese tavsiye ettiğim bir kitap.Tekrar tekrar okuyabilirim sanırım.
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 201711,4bin okunma