Faruk

Faruk
@Farukyn
öyle çok bekledik ki mermerden heykeller kesilip suya indi rüzgârdan
Öğretmen
Lisans
777 okur puanı
Kasım 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Faruk yorumladı.
Ve diyelim ki ölümü öldürdük. Bu dünya ebediyyen yaşanılacak bir yer mi ki?
Reklam
Doğu felsefesi
Schopenhauer, yapıtlarında Doğu felsefesine yer veren ilk filo­zoflardan biri olmasıyla dikkati çeker; Hindu ve Budist felsefesine özellikle büyük ilgi duymuştur. Schopenhauer'ın kötümser bakış açısı, Budizmin Dört Yüce Gerçek öğretisinden inanılmaz ölçüde et­kilenmiştir ve gerçekte Schopenhauer, kendi kötümser kuramını geliştirirken, bunları temel olarak kullanmıştır.
Sayfa 205Kitabı okudu
Faruk okurunun profil resmi
Schopenhauer, dünyanın Vorstellung, yani "temsilden ibaret" ol­duğunu iddia eder. Bu nedenle, dünya yalnızca acıyla dolu olmakla kalmaz; dünya tamamen gerçek de değildir ve bir gerçekliğin salt bir temsilidir (Platon'un mağarasına çok benzer). Der Wille, istençtir ve her şeyin yüzeysel görünüşünün altında o yatar. Schopenhauer, felsefesinin ana fikrini -dünya, istencin ifadesi­dir şeklindeki fikrini- geliştirirken, Hinduizmin kutsal yazıları olan Upanişadlar'dan da yararlandı.
Neptün'ün Keşfi-1846
Görünmeyeni aramak: Fransız Urbain Le Verrier keşfedilmemiş bir gezegenin yerini varsayarak ve Uranüs üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için Newton'un kütleçekim yasasını kullanarak Uranüs'ün tedirginlikleri sorununu çözmeye çalıştı. Bu öngörü Uranüs gözlemleriyle karşılaştırıldı ve gezegenin hareketlerine göre konum düzeltildi. Bu süreç birçok kez tekrarlandıktan sonra Le Verrier bilinmeyen bir gezegenin olası konumunu saptadı.
Sayfa 107Kitabı okudu
Faruk okurunun profil resmi
Daha sonra Neptün, Johann Gottfried Galle tarafından Urbain Le Verrier'in tahmin ettiği pozisyonun çok yakınında bir bölgede gözlemlendi. Kısa bir süre sonra da en büyük uydusu Triton keşfedildi. Kalan 12 uydusu ise ancak 20. yüzyılda keşfedilebildi. Neptün şimdiye kadar sadece Voyager 2 tarafından ziyaret edildi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hobbes, monarşinin ödünsüz bir destekçisi olsa bile, kralın hükümdarlık hakkının Tanrı'dan geldiğine inanmıyordu; ona göre bu, daha çok halkın üzerinde anlaştığı bir toplum sözleşmesiydi.
Thomas Hobbes (1588-1679)Kitabı okudu
Faruk okurunun profil resmi
Erken dönem çalışmalarında Hobbes, toplumun üstün bir egemen güce ihtiyacı olduğunu iddia etmekle birlikte, bu duruşunu Leviat­han'da netleştirir: Mutlak monarşi en iyi yönetim biçimidir ve her­kese barış sağlayabilen tek biçimdir. Hobbes, toplum içinde hizipçiliğin, örneğin rakip yönetimlerin, farklı felsefelerin ya da kilise ile devlet arasında mücadelenin ancak iç savaşa yol açtığı inancındadır.
Anaksimandros, Thales'in aksine ana öğenin aslında APEİRON olarak bilinen, tanımlanmamış, sınır­sız ve belirlenemez bir madde olduğunu öne sürdü.
Faruk okurunun profil resmi
Thales'e göre ana öğe: su
156 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.