Flâneuse

Flâneuse
@Flns
L’enfer c’est les autres...
Clochard
117 okur puanı
Ocak 2020 tarihinde katıldı
Tutkunun feryatlarını gizlemek güçtür. 🎬 Luis Buñuel/ Nazarín (1959)
Reklam
“Bazen her şey tıpkı bir rüya gibi geliyor. Benim gördüğüm bir rüya değil de, rol almak zorunda olduğum, bir başkasının rüyası. Bizi rüyasında gören kişi uyandığında ve UTANÇ duyduğunda ne olacak peki?” 🎬 Ingmar Bergman/ Utanç (Skammen, 1968)
“Kin, sanatın üzerini örten bir perdedir.” 🎬 Abbas Kiyarüstemi/ Yakın Plan (Nema-ye Nazdik, 1990)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Öbür dünyada mezarım var...
“Her iyi yönetmenin tek bir teması vardır ve nihayetinde tekrar tekrar aynı filmi çeker. Benim ana konum, hislerin sömürülebilmesi, sömüren kim olursa olsun. Bu sömürü asla bitmez. Sürekliliği olan bir tema bu. Devletin vatanseverliği sömürmesi, bir ilişkideki sömürü olsun fark etmez; biri muhakkak diğerini yok eder.” 🎬 Rainer Werner Fassbinder/ Korku Ruhu Kemirir (Angst essen Seele auf, 1974)
Reklam
“Bedenlerimiz ruhlarımızın hapishaneleridir. Korkmayın… Et çürür ve ölüm her ruhu serbest bırakır.” 🎬 Darren Aronofsky/ Kaynak (The Fountain, 2006)
Alışılagelen (routine) huzursuzluğun bilinçdışı kaynaklarını psikolojik bakımdan en aza indirmeye yönelmiş olarak, günden güne süren toplumsal faaliyetin en baskın şeklidir. Alışılagelenleri yerine getirmekte olan kimseler bir ontolojik güven duygusu içindedirler.
Anthony Giddens
Anthony Giddens
Andrey Platonov
“Hakikatle yaşaması imkânsızdı, kederinden ölüverirdi (insan) kendisine dair hakikati bilse.” 🎬 Dariush Mehrjui/ İnek (Gaav, 1969)
Bugünün yoksulları öncelikle “işsiz” değil, “tüketici olmayan”lardır; onların yerine getiremedikleri sosyal yükümlülüklerin en önemlisi pazarın sunduğu mal ve hizmetlerin aktif ve etkili alıcısı olmak olduğundan, onları öncelikle tanımlayan şey defolu tüketici olmalarıdır.
Zygmunt Bauman
Zygmunt Bauman
“Akıl! İnsanoğluna akıldan daha fazla bela açan bir şey olmamıştır...” 🎬 Alfred Hitchcock/ Arka Pencere (Rear Window, 1954)
Reklam
“Her şey mahvoluyor. Her şey değersizleşti. Fakat şunu söyleyebilirim ki, onlar mahvetti ve değersizleştirdi. Çünkü sözde masumane insani yardımla gelen bir çeşit afet değil bu. Tam tersine insanın kendi kararlarıyla ilgili bu, kendi kararlarının kendisinin önüne geçmesiyle. Tabii ki bunda Tanrı’nın da eli var. Hatta bana kalırsa, büyük bir payı
“O kadar çok şey biliyorsun ama aslında hiçbir şey bilmiyorsun.”  🎬 Ingmar Bergman/ Yaban Çilekleri (Wild Strawberries, 1957)
Hiçbir şey ölümden daha hızlı değildir. 🎬 Patrice Leconte/ Berberin Kocası (Le Mari de la coiffeuse, 1990)
Resim