Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

HOMO FABER...

HOMO FABER...
@Homofaber47
“Okuyup anlamak, bilmek gerek. Çünkü insan en çok bilmediğine düşmandır.”
Şair Lütfü
Huzurlu bir ses yükseliyor Sıla-i Rahim'den Ölmenin tam zamanı hazır hava güzelken...
Reklam
Gayesi olana kuyu zindan olmaz. Kuyuya talip olmadan da Mısıra sultan olunmaz...
Dalgınlığıma geldi...
yüzünün yollarını ezbere bilirim ama sen gülümseyince unutkanlık şapka oldu başımda ikiye böldüğüm simit yarım kaldı ellerimde...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Baktım Gülüşünden Güzel Şiir Olur
baktım gülüşünden güzel şiir olur sevdim gitti... sen yüzüne sürgün olduğum kadın, madem sevmiyorsun o zaman sahip çık gözlerine... dönüp, dolaşıp, değmesinler gözlerime. belki de konuşuyordur gözlerin, ama ben gözce bilmiyorum ki... sessizce biliyorum, usulca biliyorum, masumca biliyorum... sahi sarkıntılığa girer mi acaba ayrılırken gözlerimin sana sulanması? dökmeye niyetim yok içimi... zor sığdırdım zaten. özledim. söyleyeceklerim bu kadar... kısa ve derin. bu arada " kimse benimle oynamıyor " diye ağlayan çocuk sen büyü hele ne oyunlar oynayacaklar seninle ve bugün bir kez daha anladım adamlığı kadınlardan öğrenecek erkek çok...
Harâbât ehlini hor görme, defineye malik viraneler var...
Reklam
İnşirah
Muhakkak ki güçlükle beraber bir kolaylık vardır… Elbette güçlükle beraber bir kolaylık vardır…
Mitraik hikâyeye göre, ölü ruh Oğlak Burcu’nun kapısından geçip yukarı çıkarken yedi göksel katmandan geçer, her birinde de oraya uygun bir kusurdan kurtulur: Güneş-Kibir. Ay-Kıskançlık, Mars-Öfke, Merkür-Açgözlülük, Jüpiter-Hırs, Venüs-Şehvet,Satürn-Tembellik. Mitra ayrıca, Tanrı’nın doğum günü olarak 25 Aralık’ı, Hıristiyanların da benimsediği Ki-Ro burcunu ve diğer kültlerle birlikte, astroloji ve sayıbilim konularına kalıcı bir ilgiyi de miras bıraktı.
Hıristiyanların hem dini hem de coğrafi Cehennem tasvirlerinde benimsedikleri Yedi Ölümcül Günah, yedi sayısına mistik anlam veren ve Zerdüştçülüğe dayanan Mitraik bir formülasyondu.
96 syf.
·
Puan vermedi
* Osman Nuri Koçtürk diğer bir deyişle "Tarhana Osman" 50'lerin ortasında sözde Amerikan yardımı altında talan edilen gıda sektörüne karşı korkusuz bir şekilde karşı çıkan bir bilim insanı. Amerika arka planda dayattığı süt tozu, margarin gibi gıdalar karşısında öz bir kimlikle, bu toprakların içinden çıkan süt, zeytinyağı, tarhana
Gıda Emperyalizmi
Gıda EmperyalizmiOsman Nuri Koçtürk · Toplum Yayınevi · 196650 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
Gıda Emperyalizmi
Gıda EmperyalizmiOsman Nuri Koçtürk
9.2/10 · 50 okunma
Reklam
Ozanı yaşatan "şiir" değil, şiirin içine yerleştirdiği görüştür, okuyucuya şiirle verdiği evrendir. Büyük ozan, güçlü ozan yazdığı şiirde kendine özgü bir evren kurandır, daha açığı okuyucusuna kendi emeğiyle biçimlendirdiği bir yaşama ortamı sunandır.
20.yy'da bütün ileri toplumların az tahıl ve çok et, geri kalmış toplumların da çok tahıl ve az etle beslenmekte olduklarını kesin bir kaide ve bir gerçek olarak ifade edebiliriz.
Bir toplumun besin maddelerini de kapsayan zirai ve sinai ihtiyaç ve ihraç maddelerini kalıplamak suretiyle o toplumu silah zoru kullanmadan hegomonya altına sokmak ve bilinçli davranarak sömürge gibi istismar etmek pek mümkündür.
Emperyalistler artık ateşli silahlardan çok, günlük ihtiyaç maddelerini ve bu arada yiyecekleri bir araç gibi kullanıp, çatışarak giremedikleri ve sömüremedikleri toplumları barışçı bir hava içinde ve yalancı bir dost anlayışı ile sokulmayı biliyorlar.
788 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
1.984 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.