Süedaa

Süedaa
@Karakatrankarasi
Okumadan yaşayamayan,insan tanımadan bolca keyif alan , biraz modern biraz geleneksel bir garip yolcu
Reklam
İyileştirici Toplumlar
televizyonun,e-postaların ,elektrik ışığı yüzünden suni olarak uzatılmış günlerin ,arabaların ,uçakların ,psikoaktif ailaçların , estetik ameliyatların ve ilerleyen teknolojilerin içerdiğiher şeyin bulunduğu bir dünyadaki ilişkileri nasıl keşfedebiliriz.
Sayfa 311
çocukların iyi yüreikliliği
öncesinde baş aşağı giden bir reddedilme ,kafa karışıklığı ve öfke sarmalı kendisinden beslenen olumlu bir pekiştirme şelalesine dönüştü.Duygusal ,gelişimsel,ssoyal,motor ve bilişsel anlamdaki boşluklar yavaş yavaş doldu.ilişkiler değişimin aracılarıdır.en güçlü terapi insan sevgisidir.
Sayfa 306

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Belirli kavramları anlamak ,hatta dil kullanımı gibi uzmanlaştığımız beceriler bile ,''heyecanlandığımızda'' silinebilir
Sayfa 296
her vardiyada ,görevli olan iki bakıcı bir yataktan diğerine giderek sistemli çalışıyor,çocukları teker teker doyuruyor,altlarını değiştiriyor,sonra diğer bebeğe geçiyordu.
Sayfa 290
Reklam
Onun ''yıkıcı '' davranışları ve evden kaçması tamamıyla yardım istemesinin bir ürünüydü.Ayrıca ,James in sadece kendi hayatını değil ,kardeşlerinin hayatını da kurtardığına inanıyorum.Öyküsü bana iç sesime güvenmemi ve diğer terapistler,resmi raporlar,hatta ebeveynler ne derse desin ,bir çocuğu her zamn dinlemem gerektiğini hatırlatıyor.
Sayfa 286
dikkate alınmadığı ,göz ardı edildiği,ona inanılmadığı hatta doğruyu söylediği için itildiği halde pes etmiyordu
zaMANLA belirli türde gençlerin belirli durumlarda nasıl davrandığıyla ilgili hissiniz içgüdüsel hale gelir ve bir şey ''doğru '' gelmediğinde ,olaya daha fazla dikkat etmeniz gerektiğne dair sinyal almış olursunuz.Uyumsuz noktanın ne olduğunu her zaman bilinçli olaark bilmeyiz ama beynimizde bir yer yapbozun parçasının kayıp olduğu anlar ve terslik olduğuna dair sinyaller yollar.
Sayfa 279
Bir çocukta TBB olduğunda ,bağ kurma ve bağlılık eksikliği iki taraflıdır.İnsan ilişkilerinin karşılıklı nörobiyolojisi vardır...BUnu oluşturqan da ''ayna nöronlardır''.Sonuç olarak başkalarına ilgisiz olduklarından bu çocuklarla çalışmak zordur. ve empati kuramama yüzünden onları sevmek de güçleşir.Onlarla etkileşim kurmak hoş değil boş gelir.
Sayfa 277
Tepkisel Bağlanma Bozukluğu (TBB),bebekler yeteri kadar sallanmadığında,kucağa alınıp sevilmediğinde ve onları geliştiren diğer duygusal ve fiziksel ilgiden mahrum kaldıklarında da gerçekleşebiliyordu.
Sayfa 275
Reklam
236 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
369 günde okudu
Firarperest
FirarperestElif Şafak
7.1/10 · 5,5bin okunma
ona dürtüselliği ve dikkat sorunları için antidepresanlar ve başka ilaçlar verilmişti.
Sayfa 274
Ayrımcı inanç ve tutumlar ; yaşlı insanları ''üretken olmayan ,hasta,depresif ve bilişsel olarak depresif''bireyler olarak kabullere dayanır.Birçok insan yaşlanma ile ilgili gerçekler hakkında yeterli bilgiye sahip değildir.İnsanlar bu nedenle ölümden ve yaşlanmaktan korkarlar.Buna ''gerontofobi''denir.Bu durum toplum içinde yaşlı insanları kabul etmeyi güçleştirir.Gerontofobinin aşırı şekli yaşlı ayrımcılığı ve yaşlı suistimalidir.
Sayfa 150
417 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.