Kazak ile Sarımsak yazarın okuduğum 3. kitabı oldu. Deneme , hikaye , anı , şiir , roman türünde bir çok eseri kaleme almış yazarımız.
Yaşadığı hayat tecrübelerini , karşılaştığı insanların karakter analizini , gezip gördüğü , yaşadığı kültür ve özgüsünü bizlere samimi , yalın bir dille ustaca anlatmış yazarımız.
İş dünyasında bir markaya sahip olan yazarımızı, yazdığı kitaplar sayesinde bizlerde tanımış oluyoruz.
Kazak ile Sarımsak eserinde içerisindeki kahramanların isimlerini farklı kullanarak eşi ve arkadaşları ile gittiği Kazakistan gezisini yazmış . Kazakistan'ın kültürü , yedikleri yöresel yemekleri , misafirperverlikleri , Kazakistan 'da kullanılan bazı kelimeler ve en önemli bir konu olan Türklük hususunu anlatan satırlar bulabilirsiniz.
Okurken keyif aldığım diyaloglarda yer yer güldüğüm , oranın atmosferini bize yaşatmış olmasınında başarılı buldum .
Kitap içerisinde Oğuz karakterinin gezi sırasında Çarın Kanyonu'na seslenişini bende yapmak isterdim. Kısmet olur belki :)
Ayrıca bir Kırşehir'li olarak kitap içerisinde Muharrem Ertaş ile Neşat Ertaş atışmasına da yer verilmesi çok hoşuma gitti .
Kazakistan gezisinin detayları ve sarımsağın neden kitap isminde ve içerisinde kullanıldığını öğrenmek için okumanızı tavsiye ederim.
Keyifli okumalar:))
"Bir toplumu benliğinden kopardığında esir etmeye bile gerek kalmıyordu. O toplum sen oluyordu. Sen ama kabul ettiğin kadar , sen ama istediğin kadar ..."