Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

KÜBRA KÖSE

KÜBRA KÖSE
@Kubrayagmr
Bölge Adliye Mahkemesi
Kayseri
23 Ağustos 1997
27 okur puanı
Haziran 2022 tarihinde katıldı
Olumlu duygular
Sevgi, saldırganlık ile birleştiği zaman kontrol etme isteği açığa çıkar. Saldırgan kişilerdeki sevgi, sevdiğini disipline etmek şeklindedir. Bu, çoğunlukla zarar veren bir sevgidir.
Reklam
Duygusal Zekâ Sahibi Olmak
Duygusal zekası olanlar, kendi duygularıyla diğer insanların duygularını da okuyabilen, bağımsız davranan, uzlaşmayı başaran iyimser kişilerdir. Amaca ulaşmak için ne yaptığı kadar nasıl yaptığını da önemseyen, zorluklar karşısında sebat edebilen, sorun çözmekten kaçınmayan ve uyum yetenekleri yüksek kişiler duygusal anlamda zekidirler.
Sayfa 22 - Nevzat TarhanKitabı yarım bıraktı
Ben Tarikatı
İnsan ilişkilerinde diğerkamlık ve sadakat mumla aranıyor. Güven aşınıyor. Sadece kendi benliklerini referans alan insanlar, bir diğerlerine şüpheyle bakıyor. "Beni kullanmak istiyor olmasın ? Beni sömürerek kendisine menfaat sağlayacak olmasın " tarzı şüpheler, dostluk ve dayanışmanın altını oyuyor.
Sayfa 187Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ben Tarikatı
Duygusal ilişkiler kısa ömürlü, hesapçı ve ben-merkezci olduğunda, kimse kendisinden başkasına duygusal yatırım yapmıyor. Aşk artık insanlardan fedakarlık, bağlanma veya sadakat gibi duygular talep etmiyor.
Sayfa 187Kitabı okudu
Yeni Bir Spor Dalı: Anne-Babalık
Çocuğun imge dünyası, yetişkinlerden uzak ve yalnız kalarak gelişir. "Aşırı" anne babalıktan, çocuğun boş zamanını tıka basa doldurmaktan kaçınmak lazım. Anlayacağınız, gerektiğinde çocuğun yanında olmak ama bazen de ona gölge etmemek gerekir!
Sayfa 165Kitabı okudu
Reklam
Yeni Bir Spor Dalı: Anne-Babalık
Çocuğu sürekli bir dikkatin odağında tutmak, ona iyilik etmek anlamına gelmiyor. Daimi bir dikkatle büyüyen çocuklar sorunlarla tek başlarına yüzleşmek, dünyayı tek başlarına keşfetmek, yalnız başlarına oynamak istemeyebilirler. İleride, ilgi odağı olmadıkları durumlarda zorluk yaşayabilirler.
Sayfa 164Kitabı okudu
Burukluk
Bulanık zamanlarda, "Buradayız!" demek için, galiba dişimizi ruhumuza geçirmemiz gerekiyor.
Çocuklarımıza hikaye anlatmalı, onları hikayelerle emzirmeliyiz. Anlattığımız hikayeler onları anonim bir dünyada yurtsuz kalmaktan kurtaracaktır. Onlara bir aidiyet hissi verecek; başları sıkıştığında, uzaklarda üşüdüklerinde, bu hikayelere iltica edebileceklerdir. Bir hikayeyi paylaşmak aynı hayallerle ısınmaktır, birlikte düş görme temrinleri yapmaktır.
Kötülüğün Sıradanlığı
Anne babalarının televizyon karşısında uyuklamaktan yeterince sevgi veremediği bir kuşak, bir kanser hücresi gibi hızla ülkeyi istila ediyor. Geçtiği yerlere sevgisizliğin tohumlarını, şefkat görmemişliğin zehirli havasını bırakarak. Zamanımızı, dikkatimizi, varlığımızı onlardan esirgediğimiz için, şimdi onlar büyük bir boşlukta asılı kalmış durumdalar. Onlara bağlanabilecekleri bir değer, yüreklerini tutuşturan bir ülkü, hayatlarını gülistana çevirecek bir anlam sunamadığımız ve kendimiz gibi onları da televizyon ekranı karşısında yalnız bıraktığımız için.
Yavaşlama Sanatı
Her türlü ekran karşısında geçirdiğimiz uzun saatler, bize ruhsal çökkünlük olarak geri dönüyor. Akıllı bir telefon nefes almaz, kalp atımları yoktur veya düşünmez. Ama yine de biz ona sevdiğimiz insanlardan daha fazla vakit ayırıyoruz. Onu güçlü kılan biziz; çünkü zamanımızı, düşüncelerimizi ve ilişkilerimizi tekel altına almasına izin veriyoruz.
Reklam
Uzun Şimdi
Saatlerini doğanın ve iç dünyalarının çevrimine ayarlayanlar, güneşi ve gökyüzünü görebilenler, hayatı uzun bir şimdi veya yekpare, geniş bir an olarak yaşayabilenler, "İçime çektiğim hava değil gökyüzüdür!" diyebilenler, eve mutlu dönüyor..
Yavaşlığa Övgü
Güzel olan, kayda değer olan ne varsa yavaşlıkla yapılır. Telaş ve acelecilik toplumuna karşı, teenni ve sükunet toplumunu diriltmemiz gerekiyor. Sevmek için zaman ayırmak gerekir. Bilmek için zamana ihtiyaç duyarız. Güzelliği ancak zaman ayırarak fark ederiz. Zamanla olgunlaşırız. Lütfen yavaş gidiniz!
Usul Usul
Saldırganlık içeren video oyunları ile büyüyen çocuklar daha hızlının daha iyi olduğuna koşullanıyor. Bu oyunların yüksek hızına kendisini ayarlayan beyinde, riski hissedip uyarı gönderen ve hatta başkasının acısını hissetmeyi sağlayan beyin bölgeleri, giderek daha ETKİSİZ hale geliyor. Saldırgan kişilikleri olmayan gençler bile bu tür oyunları izledikten sonra DAHA KOLAY kavgaya tutuşuyor.
Usul Usul
Anne babalar çocuğun ritimlerini hissedip buna cevap verebilirlerse, çocuklar ve nihayet gençler duygusal dünyalarına çekidüzen verme konusunda daha başarılı olabiliyor.
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.