Rodeon

Orospunun dişisi, erkeği olmaz.Orospuluk huydur. Söz verip tutmamak, borcunu inkar etmek, arkadan adam vurmak,kendinden zayıfı ezmek; hatta korkmak bile yerine göre orospuluktur. Biz, halbuki, orospu diye kocasının üstüne dost seven, kerhaneye düşen kadına diyoruz. Hem de hangi kadına, mutlaka fakir olacak; zengin karısından zengin kızından hiç orospu olmuyor.
Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telâşlarda bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelmezdi.
Gerçekten büyük insan, kimsenin efendisi olmak istemeyen, kimseyi de efendi olarak görmeyen insandır.
Bir romantik olsaydım ''yollarımızın ayrıldığını hissediyorum'' derdim ama değilim, o yüzden sana birbirimizden bıktığımızı söylüyorum.