LEGOLAS

LEGOLAS
@Legolas___
Dört yanım puşt zulası|
Diyarbakır
50 okur puanı
Aralık 2020 tarihinde katıldı
Gelelim Mustafa'nın Deniz'ini kaybettiği denizden gelen bebeğe... Türkiye'nin içinden çıkamadığ göçmen meselesine esaslı bir dokunuş yapmışsınız. Televizyonlardan kıyaya vuran
Reklam
Uyurken kimseden zarar gelmezdi ama uyanıkken insanların şeytandan bir farkı yoktu.

LEGOLAS

, bir kitap okudu
Puan vermedi·324 syf.·
9 günde okudu
·
2022 3. kitabı
José Saramago
7.3/10 · 22,8bin okunma
Doğarız ve o an sanki ömür boyu sürecek bir pakt imzalamış gibiyizdir, fakat gün gelir, bunu benim adıma kim imzaladı, diye sorarız.
Sayfa 287·Kitabı okudu
Puan vermedi·331 syf.··
2022 2. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 29 Mayıs 2022 13:54
Derinden etkileyen distopik eser. Okunmalı, okutulmalı. Okudukça şuan yaşadığımız süreçle kıyaslamaya başlarken buluyor insan kendini. Bir kişinin gündüz vakti kör olmasıyla başlayan salgının yayılmasıyla tüm insanlığın kör olduğunu ve bundan sonra ki süreçte toplumun vahşileştiğine şahit oluyoruz. Eseri okudukça kendinizi "Eğer bunlar gerçekleşseydi günün birinde kör olsaydık biz ne denli vahşileşecektik?" gibi sorularla sorgulamaya başlıyorsunuz. Ya da yazarın son sayfasında dediği gibi"Biz zaten kördük, gören körler mi, gördüğü halde görmeyen körler."
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022131,7bin okunma