Elif

Elif
Düne geri dönemem, çünkü o zaman farklı bir insandım. İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır. Bugün düşündüğün şeye yarın dönüşürsün.
lisans mezunu
Ankara
295 okur puanı
Aralık 2020 tarihinde katıldı
Allahtan kitaplar, rüyalar, şarkılar, filmler var; yoksa çıldırırdım.
Sayfa 18 - Ketebe Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
….yaşamla aramda yıllardır süregelen onulmaz bir savaş vardı ve ağır kayıplar veren taraf bendim.
Sayfa 13 - Ketebe Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Bir rüyanın içinde yaşamayı yadırgamayacağımı bildiğim halde ısrarla gerçeğin üstünde yürümem, neyin mestliğiydi? Kimden öğrenmiştim bunu?
Sayfa 11 - Ketebe Yayınları·Kitabı okudu
Duygu ve Düşünce
Cehennem dünyayı ele geçirse bile kendisi buna önem vermeyecekti, çünkü bu yıkımla, hapishane kaçkını insan müsveddelerinin bu insanlık dışı egemenliğiyle kendisinin hiçbir ilgisi yoktu ve bu durumda, sokakları ele geçirmiş olsalar da, evden dışarıya adımını bile atmamaya, ileriye dönük tüm maceralardan uzak kalmaya ve bu rezillik son bulana, ortalık aydınlanana ve gündelik hayatları yeniden karşılıklı anlayış ve bilinçli ölçülülük tarafından idare edilmeye başlayana dek, kendisinden bir daha kimsenin haberi bile olmayacağına karar verdi.
Sayfa 45 - Can Yayınları·Kitabı yarım bıraktı
10/10
·280 syf.··
2026 6. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 25 Ocak 2026 23:55
Lüzumsuz Kadın - Rabih Alameddine Aaliya hatırlayamacağı kadar küçük yaşta babasını kaybettikten sonra annesi amcasıyla evlendirilmiş. Yeni kurulan bu aileye çok yabancı büyüyen Aaliya küçük yaşta evlendirilmiş ancak bu evlilikte çok uzun sürmemiş. Bunun üzerine kitapçıda çalışmaya başlayan Aaliya hayattaki yalnızlığını unutmuş kitaplarla kendine yeni bir dünya yaratmış. Her sene sevdiği bir kitabın Arapça çevirisini yapıyor, çevirisini yaptığı kitaplar onun kıymetlileri özel dünyasındaki hazineleri.Beyrut’un iç savaş yıllarında yaşdıklarını, edebiyata ve sanata olan ilgisini, kitapların bir hayatı nasıl değiştirip kurtaracağını anlatıyor bizi. Hem Ortadoğu’nun kasvetli havasını okuyoruz hem de yazarların kitaplarını hayal dünyasına dalıyoruz. Aaliya’nın öyküsünü 70 yaşındaki artık hayatta vakti kalmadığını düşünen Aaliya’dan dinliyoruz. Kitapta bolca yazarlardan ve kitaplardan söz ediliyor. Kendime bu yazarlardan ve kitaplardan okuma listesi bile çıkardım. :) Çok severek okuduğum bir kitap oldu. Okumayı düşünenler varsa hiç vakit kaybetmeyin derim.
Lüzumsuz KadınRabih Alameddine · Budala Kitap · 2021489 okunma