Mert Konca

Mert Konca
@Mert026
Biz kitaplar gibiyiz. Çoğu insan sadece kapağımızı görüyor, azınlık sadece girişimizi okuyor, çoğu insan eleştirilere inanıyor. Çok az kişi içeriğimizi bilecek. Emile ZolaEmile Zola
Ne demişler; “Eğer gençler bilse, ihtiyarlar yapabilse.” Bu sözün anlamı da işte bu bağlamda ortaya çıkıyor. Demek ki belli bir şeyi yapabilecek olanların, onu artık yapamayan ama şüphesiz çok bilenlerden öğrenmesi gereken konular vardır.
Sayfa 25 - Kronik·Kitabı okuyor
Alıntı
12-25 yaşları arası öncelikle temel atma dönemidir. Hayatınızı esasen bu dönemde kurarsınız.25-40 arasında hayata karışır, söz söylemeye başlarsınız. 40-55 arası olgunluktur, otorite olma dönemidir. 55 ve sonrası ise bir dinlenme, demlenme zamanıdır
Sayfa 14 - Kronik·Kitabı okuyor
Hayata Dair
“Makedon ordusu yabancı subayların danışmanlığında ilerliyor. İçinde pek çok da yabancı asker var zaten. Bu ordu Manastır Askeri Akademisi’nde eğitim veren İtalya jandarma subaylarının yardımı ile kuruldu. Ama işin bütün sorumluluğu Amerika’da…Operasyonu tamamen Amerika idare ediyor…Buna karşı çıkamazsınız. Yeni Roma İmparatorluğu kuruluyor ve Osmanlı’nın yok edilmesi gerekiyor. Roma’nın görünmez elleri bütün devletleri yanına aldı, artık siz bir ölüsünüz.”
Sayfa 173·Kitabı okuyor
…Söyle bakalım herkes kim? “Tüm büyük devletler elele bu işin içinde…Almanya, Rusya, Avusturya, İtalya, Fransa, Amerika, İngiltere…” Sultan’ın yüzündeki ifade Salih Bey’i endişelendirdi.
Sayfa 173·Kitabı okuyor
Alıntı
“Bu…Haçlı Ordusu…Hep şüphelendiğimiz şeyin en kötüsü ile karşı karşıyayız ve bu sefer gizlice yaklaştılar. Şu anda şehrin kapısında bekleyen askerler, İstanbul’u ve Devlet-i Ali Osmaniye’yi ele geçirmeye gelen bir Haçlı Ordusu.”
Sayfa 139·Kitabı okuyor