Onur Bayraktar

Onur Bayraktar
@Onurbayraktarrrr
Lisans
Eskişehir
Eskişehir, 16 Haziran
130 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Onur Bayraktar yorumladı.
• Bizi yaratan şey baskıdır ama. İlk başta kömürsündür, basınç sayesinde elmas olursun.
Sayfa 9 - Domingo YayıneviKitabı okudu
Onur Bayraktar okurunun profil resmi
Kömüründe elmasında karbon olduğunu ama kömürün hiçbir basınç altında elmasa dönüşemeyecek kadar bitişik bir karbon olduğunu söylemedi. Bilimsel olarak kömürseniz kömür kalırdınız. Belkide hayattan alınması gereken asıl ders budur.
Reklam
Onur Bayraktar yorumladı.
Çünkü müzik, atamadığımız çığlıklar, söyleyemediğimiz sözler, anlatamadığımız sözlerdi.
Onur Bayraktar okurunun profil resmi
Ve duraklarda, müziğe dahildir. (Stefan Zweig)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Öyleleri vardır ki öteki dünyayı düşünmekten bu dünyayı yaşayamaz.
Onur Bayraktar okurunun profil resmi
Ne var ki bir incil, birinin elinde babanın elindeki viski şişesinden çok daha kötü olabilir
Onur Bayraktar bir yorumu yanıtladı.
Olasılıklar HERZAMAN kasadan yanadır!
Ayşegül okurunun profil resmi
Olasılıklar günlük hayatta da kasadan yana olabiliyor.Bununla ilgili Kumarbaz kitabini oneririm.Yakin zamanda okudugum icin bu paylasim bana onu hatirlatti.
Onur Bayraktar okurunun profil resmi
Teşekkür ederim. Kumarbaz hep gözümün önünde duruyor ama daha okumadım sanırım artık başlayabilirim.
Reklam
“Pascal beklenen değer teorisini kullanarak hayatını dine adaması gerektiğini kanıtladı. Her matematikçi gibi o da, bu soruyu bir formüle indirgedi.” Hangisi daha büyüktür? a) Beklenen değer (hedonizm yani fiziksel yaşamdan zevk alma) Ya da b) Beklenen değer (dini hayat) Varsayım… a) Olasılık (ölümden sonra hayat yok) * (hedonizmden alınacak zevk) + Olasılık (ölümden sonra hayat var) * (sonsuza dek lanetlenmek) Ve b) Olasılık (ölümden sonra hayat yok) * (dinden alınacak zevk) Olasılık (ölümden sonra hayat var)* (sonsuz mutluluk) Pascal’ın mantığı çok basitti: Eğer (a) (b)’den büyükse o zaman hedonizme devam edecekti, ama eğer (a) (b)’den küçükse o zaman dindar olmalıydı.” “Ama değişkenlerin değerlerini bilmeden bu denklemi nasıl çözdü?” diye sordu Michael. “Birkaç varsayımda bulundu, örneğin, sonsuz mutluluğun değeri pozitif sonsuzdu ve sonsuza dek lanetlenmenin değeri negatif sonsuzdu.” Sonsuz mutluluk = +00 Sonsuza dek lanetlenmek =-00 “Eğer bir denklemde sonsuzu kullanırsanız bu diğer her şeyi etkiler, çünkü çok büyük bir sayıdır, böylece (a) hedonizmin beklenen değeri negatif sonsuz ve (b) dini hayatın beklenen değeri pozitif sonsuz.” (a) hedonizm = -00 ve (b) din = +00 o zaman {a)< (b) böylece... (b) beklenen değer (hedonizm) < beklenen değer (dini hayat) "Anladınız mı? Ölümden sonra insanın ruhunun yaşamasının veya her hangi bir şekilde bir hayat olmasının olasılığı ne kadar az olursa olsun, Pascal’ın dine bağlı bir hayat yaşamasından beklediği getiri, yine de dünyevi zevklerle hedonistik bir yaşam sürüp de sonsuza dek lanetlenmeyi göze alacağı bir durumun getirisinden daha büyüktür.”
Onur Bayraktar okurunun profil resmi
Hayatımızda hamlelerimizi yapmadan önce matematiği kullanırsak :)
23 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.