Özlem GÖK

Özlem GÖK
@Ozlem2603
Sınıf öğretmeni
Mardin /Nusaybin
31 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
Tutsak düşen bir kadının aklı başın da değildir ve iyi olsun olmasın, özgün hazineye benzer gibi görünen her şeyi kabul eder. Kendi gerçek ruhsal hayatı için açlık çeken bir kadın, dışarıdan "derli toplu" görünebilir, ama içeride düzinelerce yalvarıp yakaran el ve boş ağızla doludur.
Sayfa 254
Çok, çok fazla sayıda kadın, gerekli bilince ulaşmadan önce korkunç bir söz vermişlerdir. Genç kadınlar olarak temel bir yüreklen dirmeden ve destekten öyle yoksun, üzüntü ve gücenmeyle o kadar doluydular ki, kalemlerini bıraktılar, sözcüklerini kilitlediler, şarkılarını susturdular, sanat çalışmalarını dürdüler ve bunlara bir daha asla dokunmamaya ant içtiler. Böyle bir durumdaki kadın, istemeden de olsa, kendi eliyle yaptığı hayatıyla birlikte fırına girmiş demektir. Hayatı küle döner.
Sayfa 254
Gitmemekle, hareket etmemekle, öğrenmemekle, arayıp bulmamakla, elde etmemekle, üstlenmemekle, olmamakla yıllar harcanır.
Sayfa 254
İçimize hapsettiğimiz hayatı konuştuğumuz yeter.
Sayfa 127·Kitabı okudu
Devam edemeyeceğim , yüzleştim yüzleşeceğim kadar, boyumun ölçüsünü aldım.
Sayfa 127·Kitabı okudu