Murat Pak

Dua,sözlerin en güzelidir.Nurdan,sudan ve sevdadan yapılmıştır.Her varlığa nüfuz eder,her ümitsiz davranışı değiştirir, her kalbi kurtarır.
Sayfa 94 - Dergah·Kitabı okudu
Hür vatandaş yetiştirmek isteyen,nesilleri sürü haline getirmekten korksun.Her sürü esir sürüsüdür.Ancak fert halinde hür olabiliyoruz.
Sayfa 76 - Dergah·Kitabı okudu
Yeryüzünde rahm ü şefkatle,muhabbetle fetholunmayacak belde yoktur.Şiddet kendini yıpratır,kin kendi kendini yener.Aşkın, dünyamızı daha ilk yaratılışta fethettiğini bilmeyenler,bedbaht ve zayıf ruhlardır.
Sayfa 71 - Dergah·Kitabı okudu
Kuvvetli diye hür olana,nefsine karşı bağımsız olana,sonra da herkese ve bütün dünyaya karşı bağımsız olarak davranabilen insana denmelidir.
Sayfa 70 - Dergah·Kitabı okudu
Yeryüzü günahkarların vatanıdır.Günahsız olanlar,dünyaya hiç gelmeyenlerdir.Rabb'in huzuruna aslında günahsızlıkla değil, günahlarımızdan temizlene temizlene gidiyoruz Fazilet,dünyaya günahsız gelip, buradan günahsız gitmek değil, günahlarından temizlenmesini bilmektir.
Sayfa 57 - Dergah·Kitabı okudu