Yok satan Nihilist

Yok satan Nihilist
@Polymath
Researcher @ Bilkent University
Ph.D. Hacettepe University Nanotechnology
Ankara
Eskişehir, 3 Aralık
152 okur puanı
Ekim 2017 tarihinde katıldı
Yeni İmparatorluğun (ABD) eski Britanyal'ı atalarına kıyasla artıları ve eksileri bulunmaktadır. Yeni İmparatorluk daha büyük bir nüfusa, çok daha büyük silah donanımına sahiptir. Ama en acil ihtiyaç duyulan bölgelere sermaye, insan ve kültür ihraç etme dürtüsünden yoksundur. Kısacası adını söylemeye cesaret edemeyen bir İmparatorluk, kendini inkar eden bir İmparatorluktur.
Sayfa 355 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
Fikir çok benzerdi. ABD Hava Kuvvetleri nasıl 1990'da insan hakları adına Sırbistan'a bombalar yağdırdıysa. Britanya Donanması 1840'larda aynı zihin ile Batı Afrika kıyılarına baskınlar düzenledi.
Sayfa 350 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
Tony Blair 11 Eylül saldırılarından sonra yaptığı açıklamada adalet aradığını dile getirdi; Yalnızca suçluları cezalandırmak için adalet istemiyoruz. Dünyanın her yanında insanlara aynı demokrasi ve özgürlük değerlerini götürecek bir adalet istiyoruz. Açlık çekenler, biçareler, mahrum bırakılanlar, Kuzey Afrika'nın çöllerinden Gazze'nin gecekondularına kadar her yerde yaşanan yokluk ve sefalet onlarda bizim davamızdır.
Sayfa 349 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
Günümüzdeki devletlerin en az 58'i 2.5 milyonun ve 35'i 500 binin altında nüfusa sahiptir. Okur Notu: Kitabın 2003 tarihli olduğunu göz önünde bulundurun.
Sayfa 347 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
1. Dünya Savaşı arifesinde emperyalizm dünyadaki bağımsız ülke sayısını 59'a indirmişti. Sömürgeciliğin tasfiyesi ile bu sayı düzenli olarak arttı. 1946'da 74, 1950'de ise 89 bağımsız ülke vardı. 1960'larda Afrika kıtasında 25 ülkenin bağımsızlığa kavuşması ve 1991 yılında SSCB'nin yıkılması ile bağımsız ülke sayısı 1995'te 192'ye ulaştı.
Sayfa 347 - YKY·Kitabı okudu
Tarih