Meşâgilim: Okumak, yazmak , resim yapmak, Risale-i Nur, hat, ebru, dil çalışmaları (Osmanlıca, Arapça, İngilizce), kitap ciltleme, Divan edebiyatı, Tasavvuf, Felsefe..)
Gerçek teşhis kitabının yazarı
Bursa’da çilehanesinin yanında yaptırdığı ekmek fırınında somun pişirip çarşı pazar dolaşarak “Somunlar Mü’minler” nidasıyla insanlara somun dağıtmıştır. Bu sebeple Somuncu Baba lâkabıyla anılmış, Ekmekçi Koca olarak da tanınmıştır.
Nitekim kendisinden önce Gülistan'a şerh yazmış olanları çok ağır bir şekilde tenkid ederek şöyle demekte- dir126. «Bunların bu kadar az bir ilmî malûmatla Gülistân gibi bir kitabı şerhe kalkışmaları çok fazla deli olmalarındandır.
Kitabı beğenmedim neden mi? Bursa ile ilgili hikayeler dedince Bursaya ait olan hikayeler bekler insan, ancak kitaptaki birçok hikayenin içinde Bursa kelimesi bir kez geçse dahi kitabı toparlayan kişi almış o hikayeyi koymuş kitaba. Yani içinde Bursa kelimesi bir kez geçiyor diye ve dahi Bursa'ya ait hiçbir şey yoksa o eser neden kitaba konar ki? Bir de kitapta edepsiz tabirler çok var. Küfür, eşcinsellik, sıklıkla içki, hatta eşek ve köpekle sevisme gibi sapıkça ifadeler ( Murathan Mungana ait hikaye) geçiyor. Ahlaki yapıya uygun değil ve hikayelerin çoğu da sıkıcı.
Öykülerde BursaMustafa Başpınar · Bursa Büyükşehir Belediyesi Yayınları · 02 okunma