Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sehernur UZUN

Peygamberimiz (s.a.s.); gelecekte deccal fitnesine karşı Kehf suresinin okunmasını emreder. Çünkü bu süredeki üç olay insanlara yol gösterir: 1. Ashab-ı Kehf ile gençlerin eğitimi ve cesaretli olmaları istenir. 2. Hz. Musa ve Hızır olayı ile Allah'ın kaderine teslim olma mesajı aktarılır. 3. Zülkarneyn olayı ile teknolojinin doğru kullanılması emredilir. İşte o zaman bu ümmet her türlü şeytani güce karşı başarıyla mücadele eder ve galip gelir.
Sayfa 60
Reklam
Alemi varlıkta, var olmanın sebebidir dua. Ben de varım diyebilmektir. Diğer âlemlerin tümünde var olma senedindir dua. Seni nev-i beşerden ayıran, seni özüne bağlayandır. Seni sen yapan özdür dua. Sana has, parmak izindir. Bir var olma mücadelesidir dua.
Sayfa 45
Müslüman'a yakışan, yediğinde içtiğinde helal-harama dikkat etmesidir. Yediğinin, içtiğinin ne olduğunu çok iyi bilmesi gerekir. Helal-haram gözetmeksizin yemek-içmek ancak hayvanlara mahsus olabilir zaten.
Sayfa 41

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Huzurun azıda çoğu da ancak ve ancak daire-i İslamiye'dedir, yani Müslümanca yaşamaktadır. "Huzur İslam'dadır."
Sayfa 24
Bilmek ile anlamak arasında çok fazla mesafeler bulunur evlat. Aynı şeyler asla olamazlar. "Bilen anlamıştır demek bilmemezliktir." Bilen anlasaydı, bütün sorulara bir cevabı bulunan internetinde anlatacağı bir şeyleri olurdu.
Sayfa 224
Reklam
Hiç vermeseydi verir miydi istemeyi. Yeter ki istemeyi bilmeli...
Sayfa 203
Bu ahir zamanda haramlardan uzak durmak kadar var mıdır başka bir erdem? Var mıdır başka bir övünecek durum?
Sayfa 177
Dua olmaksızın doğal olunamaz. Duayla doğallık kazanır insan. İnsanın doğallığında vardır dua. Dua ihtiyaridir. Akıl işidir, isteğe bağlıdır. Tüm diğer ibadetlerin ihtiyari oldukları gibi.
Sayfa 165
Fikir kapısı aralanmadan zikir kapısı hiç görünür mü? Zikir kapısı aralanmadan şükür kapısına erişilir mi?, Şükür kapısına varmayan ermeyendir, eremeyendir. Şükür etmezsen şikâyet edersin.
Sayfa 149
Reklam
Yasin Suresi; Kalbü'l-Kur'an'dır; Kur'an-ı Kerim'in kalbidir, en etkili suresidir. Müdafi'a-i kadiye'dir; kalkan vazifesi görür, okuyanı kazaya, belaya, musibetlere karşı korur. Muimme'dir; okuyana dünya ve ahiret hayatını kazandırır, her iki dünyada korkularını giderir. Azime'dir; onunla amel eden kişi, Allah'ın yanında şerefli olarak zikredilir.
Sayfa 78
Biz sabrederiz, sükût ederiz ve biliriz ki O, sessizliğimizden duyar sesimizi. Elbet yollar çareyi ama er ama geç.
Sayfa 76
Bu topraklarda yaşayanlar sudaki balık gibi; derya içinde yüzüyorlar ama deryadan bihaberler. Bilgiye kolay ulaşılan bu devirde araştırmayan gençler yetişiyor. Veya bambaşka ilgi alanları var ki onlar da geçmişlerini, inandıkları dinin gereklerini kapsamıyor.
Sayfa 54
Mihmândar-ı Nebi türbesindeki kapıların üzerlerindeki yazılar okumasını bilenler ve anlayanlar için hayat düsturudur, kitabımızdan seçilmiş nadide öğütlerdendir. Ziyaretçisini kendine getirir, nerede olduğunu, neden geldiğini, nereye gideceğini tefekkür ettirir."
Sayfa 50
Gözünün gördüğü kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü nasıl işitsin? Baktığının ötesinde başlar görmek; gönül ışığını yakınca açılır mana âlemi,"
Sayfa 38
643 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.