Sevda Demiröz

Sevda Demiröz
@Sevda1919
İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Hacı Bektaş-ı Veli
Tarih Öğretmeni
AÜ.DTCF TARİH
Van
283 okur puanı
Aralık 2020 tarihinde katıldı
İşte size söylüyorum, işittiniz mi? Bugün bayram günüdür. Sevinç günüdür. Niçin bilir misiniz? Ey sevgili yurttaşlar! Çünkü Lozan, Montrö'de taçlandırılmıştır.
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Vakit gece yarısını epeyce geçmişti, saat ilerliyordu.Bu sırada Montrö'den haber geldi. Atatürk bu esnada Ankara'da Inönü'ye "Zafer senindir gözlerinden öperim yarın tayyare ile bekliyoruz" ve Montrö'de bulunan Hariciye Vekili Tevfik Rüştü Aras'a " Arkadaşlarla denizevindeyiz. Kapı açıldı; telgrafını getirdiler. Okumadan anladım. Boğazları kapamışız. Senin ve asker arkadaşlarımın gözlerinden öperim." şeklinde not ettirdi.
Karanlıkta tanınan aydınlıkta bırakılamaz. İşte onun içindir ki Türk milleti onu bırakmaz.
Cevat Abbas'ın Mustafa Kemal adını verdiği oğlunu, Atatürk çoğunlukla "Anafarta" adı ile anar ve sorardı.
Sizlere düşen vazife de varsa Türke... Türklüğe layık evlatlar olmaya çalışmaktır. Çalışın...Güzel memleket ve geleceğin bütün zengin hayat ve saadetleri sizi bekliyor. Çok yaşayın geleceğin büyük adamları.