Otizm belirtileri gösteren 15 yaşındaki Christopher’in yaşamındaki olaylar ve yazarın gerçek bir otistik çocuk tarafından yazılmış ve dile getirmiş şekilde aktarması inanılmaz okuma zevki veriyor.Mutfaktaki masa ve sandalyelerin bile yerlerinin değiştirilmesine tahammül edemeyen,farklı yemekler birbirlerine karışınca yemeyi reddeden,sarınılmasından ve dokunulmasından inanılmaz rahatsızlık duyan,kalabalık ortamlardan korkan,matematik ve fizik konularında inanılmaz yeteneği olan,muazzam bir hafızaya sahip olan, bizler gibi duygusal çıkarımlarda bulunamayan ve duygusal tepkiler veremeyen ve insanlarla alışılagelmişin dışında yöntemlerle iletişim kuran bu çocukların nasıl hissettiklerini, nasıl algıladıklarını ve etrafında cereyan eden olaylardan nasıl etkilendiklerini ve elbette onların ailelerinin de neler hissettiğini anlayabilmek isteyenler için muazzam bir kitap.Keyifle okudum.
Süper İyi GünlerMark Haddon · İş Bankası Kültür Yayınları · 20163,582 okunma
Adem şerr-i mahz ve vücud hayr-ı mahz olduğunu, ehl-i tahkik ve ashab-ı keşf ittifak etmişler. Evet ekseriyet-i mutlaka ile hayır ve mehasin ve kemalât, vücuda istinad eder ve ona raci' olur. Sureten menfî ve ademî de olsa, esası sübutîdir ve vücudîdir. Dalalet ve şerr ve musibetler ve masiyetler ve belalar gibi bütün çirkinliklerin esası, mayesi; ademdir, nefiydir. Onlardaki fenalık ve çirkinlik, ademden geliyor. Çendan suret-i zahirîde müsbet ve vücudî de görünseler, esası ademdir, nefiydir.
Şöyle de denilebilir;
Bahçe misali gibi. Mahsülatın yetişmesi için yüzer vucudi şartlar lazım Ama bir şartın ademi ile bahçe kuruyor. Adem şerre merci oluyor.
zina/ haram yemek/ gıybet/ zulüm,.. gibi günahlar ve mesela şeytan/ nefis vücûdî şeyler. Günah işlemek her zaman ademî/ birşeyi terketmek şeklnde gerçekleşmiyor??😞
Es-Selam Dostlar...
Cemil Meriç ile Ali Fuat Başgil’in tavsiye yazılarını okumam ile kitaplığıma kazandırdığım disiplinli çalışma,irade eğitimi ve ahlak üzere yazılmış bir eser…
Yazarımız Julet Payot karakter eğiminin önemi ile başlıyor ve özellikle vurguluyor sağlam nitelikli bir eğitim ile karakterin değişebileceğini.
Sonrasında başarı için
Hangimiz okuldan yeni mezun olduğumuzda hayata atılırken hazırlıksız yakalanmadık veya bir desteğimiz olmadığı için moral motivasyon eksikliği çekmedik?