Merv

Bu yoldan çıkıp sapıtanların elinde cahilliklerinden başka hiçbir şey yoktur. Cahillikleri de kendileri kadardır. Bu cahilliklerinden dolayı da çok gururlu ve kibirlidirler, kendilerine gösterilen zahiri değer ve sahip oldukları batılı fikirlerle böbürlendiler. Sadece doğru yol karşısında batıl yola delalet eden akıllarına yaslandılar, Allah'ın hakkını ve azametini görmezden geldiler emirlerini küçük ve önemsiz sayıp büyüklüğüne ihanet ettiler. Onlar Allah'ın zatında kadir ve gani olduğunu, gücünün emanet olmadığını ve gınasının da sonradan kazanılmış bir gına olmadığını bilmiyorlar hiç şüphesiz bu Allah istediği kimseyi fakirliğin dibine sokabilir kudret sahibinin gücünü elinden alıp onu zelil bir duruma düşürebilir bu Allah servet ve zenginlik sahibinden servet ve zenginliğini geri alıp onu fakirliğin en dip noktasını atabilir.
Sayfa 55·Kitabı okuyor
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Ey kullarım sizler en büyük ve en önemli görevlerinizi yapmış olsanız ben, yapmadığınız küçük görevleri hesaba katmam ve sizleri o küçük vazifeleri yapmadığınız için bağışlarım. Ama eğer, sizler benim büyük ve önemli emirlerimi terk eder ve büyük ve büyük ve önemli yasaklarımı yapacak olursanız benim yanımda büyük günah ehlisiniz ve asla bağışlanmayacaksınız. Benim en büyük ve önemli emrim, benim tek olduğuma, eşimin ve benzerimin olmadığına, Peygamberimin peygamberliğine ve Peygamberimin kendisinden sonra İmam ve önder olarak tayin ettiği Ebu Talip oğlu Ali'nin ve onun tertemiz evlatlarının (on bir İmam) velayetlerine iman etmenizdir.
Sayfa 47·Kitabı okuyor
... "gemi denizin ortasındayken aniden parçalanacak olursa ve seni kurtaracak başka bir gemiyle yüzme bilen kimse de olmayacak olursa acaba kalbimde seni kurtaracak birinin olduğu hissi uyanır mı? Adam : "Evet öyle bir his bende vücuda geldi." İmam "İşte seni kurtaracak bir kimsenin olduğunu yaşadığın o his ulu ve yüce Allah'tır. Hiçbir yardım eden ve kurtarıcının olmadığı zaman tek kurtarıcı ve yardım eden odur
Bismillahi maşallah, lâ yesrif-us sue illallah. Bismillahi maşallah, lâ yesuq-ul hayre illallah. Bismillahi maşallah, ma yekun min nimetin fe minellahi. Bismillahi maşaallah ve la havle ve la quvvete illa billah-il aliyyil azim. Bismillahi maşallah ve sallallahu ala Muhammedin vealihit talibin. Allah'ın adıyla Allah'ın izniyle Allah'tan başka hiçbir güç kötülüğü def edemez. Allah'ın adıyla Allah'ın izniyle Allah'tan başka hiçbir güç hayır veremez. Allah'ın adıyla Allah'ın izniyle Allah'a dayanmayan hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Allah'ın adıyla Allah'ın izniyle Allah'ın selamı Muhammed'e ve tertemiz ehlibeytine olsun.
Sayfa 25·Kitabı okuyor

Merv

, şu anda okuyor
%30 (160/528 syf.)
Hasan Askeri
10/10 · 1 okunma