Elif

Elif
@_OnlyElif_
...Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? (39/9) Kitap, kahve, kedi sever.
Münafığın alameti üçtür: söz söylediği zaman yalan söyler, vaat ettiği vakit sözünde durmaz, kendisine bir şey emanet edildiği zaman hıyanet eder.
Sayfa 88·Kitabı okudu
İhsan, Allah'ı görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Çünkü sen O'nu görmesen de O seni görmektedir.
Sayfa 87·Kitabı okudu
Bunun içindir ki efendimiz: "bir kişinin kalbinde aynı anda iman ile küfür, doğruluk ile yalancılık, hıyanet ile emanet bir arada bulunmaz" buyurmaktadır.
Sayfa 85·Kitabı okudu
Gazzali şöyle der: "yüzümü gökleri ve yeri yaratan Allah'a çevirdim" Diyen fakat kalbini Allah'a yöneltmeyip Dünya meşguliyetleri ile fikrini meşgul eden kişinin yüzünü Allah'a çevirdiğini söylemesi bir yalandır.
Sayfa 73·Kitabı okudu
Yüce Allah şöyle buyurdu: kolum iyi bir iş yapmaya niyet eder de yapamazsa ona bir iyilik yazarım. Ama onu ne yaparsa on kattan yedi yüz kata kadar iyilik yazarım. Eğer biri kötülük yapmaya niyet eder de (bu kötü niyetinden vazgeçerek) yapmazsa bunu bir iyilik olarak yazarım. Fakat onu yaparsa ona bir kötülük (günah) yazarım.
Sayfa 72·Kitabı okudu