ÖZNUR

ÖZNUR
@_Oznur
Eski okur
456 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
"Uyanınız! Âlem-i İslâm'ın fecr-i sadıkında gaflette bulunmak, kat'iyyen akıl kârı değil!"
Sayfa 157
Reklam
Her ruh kendi okuması için cevaplar verecektir, fakat bu sadece Kur 'an okumak değil, kendini ve âlemi de okumaktır. Ruhun anlamasının bizzat ruhta yazıldığını göz önünde bulundurarak ruhun kendi kitabının, kendi kaderi için en önemli belirleyici etken olduğu anlaşılabilir. Bu husus Kur'ân'ın belirttiği üzere mahşer gününde her insana kendi kelimelerinin hitap etmesini anlamaya yardım etmektedir: "Oku kitabını! Bugün hesap sorucu olarak sana nefsin yeter."(İsrâ, 14).
Kalp
Sadece kalp, muttali ve şuurlu olmanın sınırsız alanına açılabilir. Bütün mahlûkatın içinde sadece kalp Allah'ı ihata edebilme kapasitesine sahiptir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"(...) Hakikatte, kimse sevgilisini, sevgilinin hatırına sevmez; daha ziyade kendi hatırına sevgilisini sever." (F. II 333.21).
Allah bizâtihi bulunamazsa, o zaman sâlik neyi aramaktadır?
Reklam
O'nun muhabbetinin tek nesnesi vardır; o da âlem ve âlemin içindeki her şeydir.
"Sevginin nesnesi hep yok olarak kalır, fakat seven birçok kişi bunu bilmez. Sadece hakikatleri bilenler bunun farkına varır." (F. II 337.17).
Sevgi kendisini var olmayan (madum) bir şeyle iliştirir
"Sevginin kendisine kavuşmayla veya onunla oturup kalkmayla veya sohbet etmekle ilgili olduğu bir şahısla sarılma gerçekleştiğinde, sevginin konusu gerçekleşmiş değildir. Bu kez onun konusu, gerçekleşen şeyin sürekliliği ve devamıdır. Devam ve süreklilik ise mevcut değildir, varlığa girmemiştir ve süresi sonsuzdur. O halde kavuşma esnasında da sevgi var olmayan (madum) bir şeyle ilgilidir ki, bu da sevginin sürekliğidir. " (F. II 337.18)
İbnü'l-Arabi aşkın idrakine "zevkin bilgisi" (F. IV 7.2) demektedir. Zevkin bilgisini şöyle açıklayabiliriz: İnsanlar aşkın ne olduğunu sadece aşkı tecrübe ettiklerinde, aşkı yaşadıklarında bilebilir. Başkasının aşka dair fikirlerinin aktarılmasıyla bilemezler.
İbnü'l-Arabî Hakk'a tâlip olan kişiye şöyle tavsiye etmektedir: "Kendini kendinden gayrısıyla tanımayı ümit etme, çünkü senden gayrısı yok." (F. III 319.23).
Sayfa 38 - Nefes Yayınları
Reklam
Kendini bilmenin en yüksek makamında, kendini bilmek varoluşta kendinden başka bir şey olmadığının, çünkü bütün âlemde Allah'ın tecellisinden gayri bir şey olmadığının farkındalığını kazandırır.
Sayfa 38 - Nefes Yayınları
Kalbini nazari düşüncelerden temizle..
(...)"kalbin" düşüncelerden boşaltılması gerekmektedir. Kur'an'da ve İslami kaynaklarda geçtiği üzere kalp insan tabiatının duygusal tarafını değil, şuurun, farkındalığın ve zekanın merkezini tanımlamaktadır. Kalp, Allah'ın tecellilerini içine alabilecek insani melekedir.
Sayfa 27 - Nefes Yayıncılık
ÖZNUR
Bir kitabı okumaya başladı
İbn Arabî
İbn ArabîWilliam Chittick
8.3/10 · 50 okunma
ÖZNUR
Bir kitabı okumaya başladı
Suç ve Ceza
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski
9.2/10 · 158,6bin okunma
ÖZNUR tekrar paylaştı.
Ne kadar geç kalırsak kalalım hepimiz kıyamete yetişeceğiz.
ÖZNUR tekrar paylaştı.
ama bilmezler yaşamak varlığın kanıtı değildir
Bülent Parlak
Bülent Parlak
1.373 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.