Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gülbin⠀ོ

Gülbin⠀ོ
@_Ruh_u_Revan
“Adem mükerrem bir varlıktır.”
Gülbin⠀ོ yorumladı.
Çok yakın olduğun biriyle bir anda bu kadar uzak olmak insanı biraz düşündürüyor. Demekki en başında bir hata, bir terslik varmışda farkedememişim diye. (Böyle bişeyler karaladım ama...)
Gülbin⠀ོ okurunun profil resmi
Her zaman en başta kaçırdığın bir hata olmuyor bazen zamanla oluşan hatalar çıkıyor ortaya telafinin zor olduğu..
Merve okurunun profil resmi
Aynen öyle o da doğru tabiki.
Reklam
Gülbin⠀ོ yorumladı.
ŞEYTANLARIN YARATILMASI KÖTÜLÜK DEĞİL Mİ?
Şeytanların halkı ve icadı ne içindir? Cenâb-ı Hak şeytanı ve şerleri halk etmiş; hikmeti nedir? Şerrin halkı şerdir, kabîhin halkı kabîhtir. Elcevap: Hâşâ, halk-ı şer, şer değil; belki kesb-i şer, şerdir. Çünkü, halk ve icad bütün netâice bakar. Kesb, hususî bir mübaşeret olduğu için, hususî netâice bakar. Meselâ, yağmurun gelmesinin binlerle neticeleri var; bütünü de güzeldir. Sû-i ihtiyarıyla bazıları yağmurdan zarar görse, "Yağmurun icadı rahmet değildir" diyemez, "Yağmurun halkı şerdir" diye hükmedemez. Belki sû-i ihtiyarıyla ve kesbiyle onun hakkında şer oldu. Hem ateşin halkında çok faideler var; bütünü de hayırdır. Fakat bazıları, sû-i kesbiyle, sû-i istimaliyle ateşten zarar görse, "Ateşin halkı şerdir" diyemez. Çünkü, ateş yalnız onu yakmak için yaratılmamış. Belki o, kendi sû-i ihtiyarıyla, yemeğini pişiren ateşe elini soktu ve o hizmetkârını kendine düşman etti.
Gülbin⠀ོ okurunun profil resmi
Peki sizce insan hangi davranışları yaparsa yukarda bahsedilen hizmetkarını kendine düşman etti sözünü yerine getirmiş olur?