12 Eylül'ün henüz dinmeyen fırtınalı günlerinde, yeni iktidar oluşumu üzerinde Türk vatandaşlarının bile söz söyleme hürriyetlerinin askıya alındığı günlerde, 1983 Eylül'ünde Ankara'ya gelen ABD dışişleri eski bakanı Haig, Ankara ziyaretini anlattığı bir dostlar toplantısında şöyle diyordu: (Kaynak: Yalçın Doğan/Dar Sokakta Siyaset) «Benim Ankara'ya gidiş nedenim seçimlerle ilgili. Son zamanlarda Özal'ın seçimlere sokulmayacağına, onun engelleneceğine ilişkin bize raporlar geliyor. Ben Cumhurbaşkanı Evren'e Amerikan yönetiminin ricasını ilettim. Özal'ın seçimlere girmesine bir engelleme olmaması gerektiğini, bunun demokrasi açısından şart olduğunu söyledim.» Ve Amerikalının ricası ile Özal'a iktidar yolu açıldı. Beyaz Saray Özal'a anlaşılan el vermişti. Arkası kuvvetli idi. Konseyin Veto engeli, bir anda Amerikan görüşü karşısında kar gibi eriyivermişti!
Sayfa 33 - Risale·Kitabı okudu
Medya böyle bitti, bitirildi? Nasıl mı bitirildi…
Reklam
Bunlar, masalcılığın, Vahidettincilerin iliklerine işlemiş olduğunu gösteren birçok ömekten sadece birkaçı. ☆ "Daha Mudanya Mütarekesinin üzerinden 20 gün. geçmeden hilafet kaldırılmış, hilafetin kaldırılmasının Uzerinden 20 gün geçmeden Lozan Kon­feransı çalışmalarına başlanmıştı."(A.Dilipak, CG Yol, s.119) Şu işe bakın! Yazar, o kadar önemsediği hilafetin kaldırıldığı tarihi bile bilmi­yor. Kendisine yardımı olur umuduyla doğru tarihleri bildiriyorum. Mudanya Mütarekesinin imzalanması: 11 Ekim 1922 Lozan Konferansının çalışmaya başlaması: 20 Kasım 1922! Hilafetin kaldırılması: 3 Mart 1924!
Sayfa 217 - Bilgi Yayınevi; Birinci Basım Eylül 1997·Kitabı okudu
"Cumhuriyet Halk Fırkasına karşı Serbest Fırkayı kuran Kazım Karabe­kir' Paşa ... " (A.Dilipak, CG Yol, s.80) Tarih meraklılarının artık kahkahalarla güldüklerini tahmin ediyorum. Gençler için not: K. Karabekir Paşa, Serbest Fırkanın değil, 1924'te kurulan Te­rakkiperver Cumhuriyet Fırkasının kurucularından biri ve başkanıdır. Serbest Fır­ka ise 1930 kurulacak olan bambaşka bir parti, başkanı da Fethi Okyar.
Sayfa 216 - Bilgi Yayınevi; Birinci Basım Eylül 1997·Kitabı okudu
Said-i Nursi birinci Mecliste, vatanın kurtarılması yolunda çalışan ak­tif bir milletvekilidir!" (A.Dilipak, CG Yol, s.62) Yanlışlıklar Komedyası' tam gaz sürüyor: Said-i Nursi TBMM'nde millet­vekili olarak hiç bulunmamış, sadece 9 Kasım 1922 günü, 2. oturumu dinleyici locasından izlemiştir. (ZC., 24.C.,s.439)
Sayfa 216 - Bilgi Yayınevi; Birinci Basım Eylül 1997·Kitabı okudu
560 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Rıza Nur / Hayat ve Hatıratım 3. Rıza Nur - Atatürk Kavgası. Yayına Hazırlayan Abdurrahman Dilipak. Rıza Nur 30 Ağustos 1879'da Sinop'ta doğdu. İlk öğrenimini burada tamamladı. Daha sonra
Hayat Ve Hatıratım 3
Hayat Ve Hatıratım 3Rıza Nur · İşaret Yayınları · 015 okunma
Reklam
102 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.