Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
676 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
THE WORLD BEYOND THE HILL
Kitap, 1946 yılına kadar bilim-kurgu edebiyatının serüvenini ve bu yolculuk boyunca Batı medeniyetinin insana, evrene ve bilime yaklaşımının bilim-kurguyu nasıl etkilediğini anlatıyor. Yazara göre bu yaklaşımların bilim-kurgudaki yansımaları önemli, çünkü yazar mitolojinin devamının fantastik edebiyat değil de bilim-kurgu edebiyatı olduğunu
The World Beyond the Hill
The World Beyond the HillAlexei Panshin · Tarcher · 19901 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
Charles Darwin'in Galapagos Adasında yaptıkları dünyaya yön verdi ama herkes için aynı sonucu vermedi. Bu araştırma sonuçlarında ondan etkilenen insanların bazıları iyi niyetli bilimsel yönler tutsalar da bazıları toplama kampları inşa etti. Uzay Tazısı ise aynı yolculuğu uzayda yapan dev bir araştırma gemisi ve biz daha okumadan biliyoruz ki en az Charles Darwin kadar başımıza bela açacak. Charles Darwin haklıydı bana göre ama biz onu anlamadık. Uzay Tazısını anlar mıyız?
Uzay Tazısı’nın Yolculuğu
Uzay Tazısı’nın YolculuğuA. E. Van Vogt · İthaki Yayınları · 200242 okunma
Reklam
Eğer bizimle antlaşma yapmak üzere sinyal yolladılarsa, bizim cevabımızın da onlara ulaşması için en az altı saatin geçmesi gerekir. Sonra onların cevabının bize ulaşması için bir altı saat daha.
Anlatsam bana inanmayacaksın ama, dedi, bütün olanları bir kelimede özetleyebilirim: Hiç bir şey.
Senden ayrı geçirdiğim her dakika bana ıstırap oldu. Bu yüzden, yeniden başlamak için zamanı boşa harcamayalım.
Okul ve anne, tek başına yeterli değildir. Bırak bunları. Gerçekten... sakinleşti... bazı babaların varlığının, çocuklar için, yokluğundan daha zararlı olduğu da doğrudur.
Reklam
“İnsanlar bir şeyin ahlaksal ya da ahlak dışı olup olmadığına o anda akıllarına gelen çağrışımlara ya da daha sonra anımsadıklarına bakarak karar verirler,” dedi içtenlikle. “Bu hiçbir ahlak sisteminin geçerli olmadığı anlamına gelmez. Ben kişisel olarak çoğunluğun yararına olan şeyin ahlaksal sayılmasını kabul ediyorum, tabii azınlıkta kalan bireylerin haklarının çiğnememesi ya da eziyet görmemeleri kaydıyla. Toplum hasta ya da cahil olan bireylerini kurtarmayı da öğrenmek zorundadır.”
Sayfa 418Kitabı okudu
“Bir bebek de yürümeyi, kollarını hareket ettirmeyi, konuşmayı şartlandırılarak öğrenir. Bu şartlandırmayı niçin hipnotizmaya, kimyasal tepkimelere, besinlerin etkilerine kadar genişletmiyoruz? Bu yüzlerce yıl önce mümkündü. Birçok hastalığı, kalp kırıklıklarını ve kişinin kendi aklıyla bedenini yanlış değerlendirmesinden kaynaklanan nice felaketi önleyecektir.”
Sayfa 415Kitabı okudu
“ Zevk, heyecan, ya da ihtirasa gömülmüş insanları denetlemek çok kolaydır. Kullandığım taktikleri ben geliştirmedim. Yüzyıllardır varlar. Ama onları incelemek için geçmişte yapılan girişimler köklerine dek inmedi. Son zamanlara kadar fizyolojiyle psikolojinin bağlantısı kuramsal bazda kalmıştı. Neksiyolojik eğitim bunu kesin teknikler haline getirdi.”
Sayfa 407Kitabı okudu
“Acı geçti. Düşünce silindi. Beyni çağların uykusuna geri döndü. Yine umutsuzluktan ve puslu ışık lekelerinden oluşmuş eski dünyasında yaşamaya başlamıştı. Zihninin nasılsa kısmen uyanık kalmış uzak bir köşesi düşün bitmesini, unutulmuşluğun bir sis gibi dalga dalga gelmesini, çok kısa sürmüş acının gölgelere katılmasını izledi.”
Sayfa 214Kitabı okudu
85 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.