A. Nihat Asya
Yeryüzünde, riya, inkar, hıyanet Altın devrini yaşıyor... Diller, sayfalar, satırlar "Ebu Leheb öldü"diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya MUHAMMED; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor!
Nerelisin diye soruyorlar: İnceğiz köyünde doğmuşum... İnceğiz'i Çatalca'ya,Çatalca'yı İstanbul'a bağlamışlar, İstanbullu olmuşum.
Reklam
"Su içen kuşu, her yudumda gagasını göklere kaldırarak Allah'a şükrederken gördüm." Arif Nihat Asya
Sayfa 167Kitabı okudu
Artık, yolunu bilmiyor; Artık, yolunu unuttu Ayaklarımız! Kâbe'ne siyahlar Yakışmamıştır, yâ Muhammed, Bugünkü kadar! ( Arif Nihat Asya )
Biz bu dünyadan nereye Göçelim, Yâ Muhammed? Yeryüzünde riya, inkâr, hiyânet, Altın devrini yaşıyor... Diller, sayfalar, satırlar "Ebû Leheb öldü" diyorlar: Ebû Leheb ölmedi, Yâ Muhammed Ebû Cehil, kıtalar dolaşıyor. ( Arif Nihat Asya )
Mevleviler,öldü,vefat etti,yitti gitti demezler."Hakk'a yürüdü"derler.Ne güzel,ne sıcak bir ifade."Hakk'a yürüdü".Dünyada doğumu ve ölümü,aynı zamanda bir Mevlevi şeyhi olan şair Arif Nihat Asya kadar;acaba kim yumuşak ve güzel anlatabilmiştir.Arif Nihat Asya bir mensur şiirinde diyor ki: "Bir yanağından öptüm,söyle ey Dünya,öbür yanağından da öpmek için,kaç günlük yol yürümeliyim ?"
Reklam
Timur'un adı değişen alfabeler ve telaffuz yetisinden dolayı birçok şekilde tasvir edilir. Çağatay Türkçesi ile Temur, günümüz Türkiye Türkçesi ile Timur olarak evrilir. Aynı şekilde Göktürkçe ise Temür olarak telaffuz edilir. Timur adının anlamı ise Demir, Demirci manası taşımaktadır. Yine eski Türkçe'de Demir'in telaffuzu Temir olduğundan, Nihal Atsız, Mustafa Kemal Atatürk gibi Türkçü kimliğe sahip isimler, onu adının anlamıyla Temir ya da Demir diyerek anarlardı. "Atatürk Timur'a ayrı bir hayranlık duyardı. Soyadı kanununda onun soy ismi vermesini isteyenlerin çoğuna Timurlenk soyadını verdi. Sık sık tiyatro yapan öğrencilerle birlikte olur, 'Erkeğin adı Timur, kızınki Ayşe olsun' derdi. Onun zekâsına, askerî disiplin ve dehasına büyük saygı duyardı. Timur'dan daha çok, adının anlamı olan 'Demir' diyerek bahsederdi." (Arif Nihat Asya)
Sayfa 13
Şu milleti millet olarak tutan vasıfları müdafaa edersin; bir takım alçaklarla namussuzlar, adını "Gerici"ye, "Yobaz"a çıkarırlar.
Sayfa 195 - TERAZİ KENDİNİ TARTAMAZ, Ateş
Hoca'ya sormuşlar, "nerelisin" diye "daha evlenmedim" der
Nerelisin diye soruyorlar İnceğiz köyünde doğmuşum İnceğiz'i Çatalca'ya Çatalca'yı İstanbul'a bağlamışlar İstanbullu olmuşum.
MEKTUP II
Güneşte tunç adamların İşaretini anladım; Bayrağımı öpen kızı Bayrağıma nişanladım. (...) Çocuk sesi olup bir bir Kucağıma döküldüler Sevdiğim kızın Seyhan'a Ezberlettiği türküler. Seyhan'ın bir yastıkta Yattım yazlarıyla!.. Akrabalığım vardır Kumlarıyla, sazlarıyla.
Reklam
Bütün a'zamın olup sâhibi a'zâsiyle, Canevimden, beni imzâladı, imzâsiyle
Sayfa 108 - ÖtükenKitabı okuyor
Çıkmaktasın büyük yola... Cibrîl yoldaşın: Geldim, dedin, uğurlayanım Mescid-i Harâm Bindim Burâk'a, Mescid-i Aksâ binektaşın
Sayfa 37 - ÖtükenKitabı okuyor
Atatürk Timur'a ayrı bir hayranlık duyardı. Soyadı kanununda onun soy ismi vermesini isteyenlerin çoğuna Timurlenk soyadını verdi. Arif Nihat ASYA
209 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.