İyi İnsan
Necip Fazıl; bakın der, şimdi Efendi hazretlerine öyle bir sual soracağım ki, size uzun bir sohbet dinleteceğim... Sonra Seyyid Abdülhakîm-i Arvâsî "kuddise sirruh" hazretlerine sorar: -Efendim, iyi insan nasıl olur? Abdülhakîm Efendi hazretleri bir müddet sükût eder ve sonra iki kelimeyle cevap verirler: -Nasip meselesi..!
Reklam
Burhan Toprak'ın Hazreti İsa'ya karşı merbutiyet ve meclubiyeti fazla imiş. Sebeb-i mevcudat s.a.v. Efendimiz Hazreti Muhammed ile Hz. İsa'yı daima mukayeseye yeltenirmiş. Bu müşkilini, büyük mürşid Abdülhakim Arvasî Hazretlerine de sormuş, "Hazreti Muhammed'in üstünlüğü nedir?" Abdühâkim Arsavî Hazretleri cevap olarak: Beşeriyetleri, buyurmuşlar. Arif olana bu kadarı kâfi...
Sayfa 166Kitabı okudu
Abdülhâkim Arvasi Hazretlerini, insanları irşat etmesin şuurlandırmasın diye, önce başka beldelere sürmek istediler. Ancak, görevini orada da yapar, insanlara cihat şuuru aşılar diye, hafiyeler eşliğinde bir eve kapattılar. Gözetim altıda olmak şartıyla haftada bir hava almak için evden dışarı çıkmasına izin veriyorlardı. Bir gün dışarı çıktığında evinin Önünde pazar kurulduğunu gördü. O sirada cahil bir köylü o nur yüzlü adamı görünce kim olduğunu merak edip sordu. Abdulhákim Arvasi"dediler. Bunun üzerine hafiyelerin arasından sıyrılarak, O mübarek zatın önüne geçti: "Çok perişan hâldeyiz, şu ümmete dua et!" dedi. Arvasi Hazretleri, ona baktı. Sonra pazar yerinde bulunan insanları işaret ederek: "Erişilmeden dua edilmez, edilse de kabul olmaz."dedi.
Şeyh Seyyid Abdülhakim Arvâsî kuddise sirruhu Hazretleri İstanbul'a geldiğinde: "Muâviye'nin (radıyallahu anh) avukatı geldi" demişler. Büyük Velî minnet sana, şükran sana...
“Hiç bir amelime güvenmiyorum, lakin Allahü Teala'nın düşmanlarına düşmanlığım var” Seyyid Abdulhakim Arvasi Hazretleri
Reklam
Molla Câmi hazretleri tarafından yazılan Şevâhidü'n-Nübüvve isimli eserdir. Burada ilimden ziyade aşk esastır, sevgi öğretilir. Abdülhakim Arvâsi hazretleri, “Bu kitabı okuyan Resullullah'a âşık olur,” demiştir.
Sayfa 109 - Profil YayıncılıkKitabı okudu
"İlim, cehli izale eder, ahmaklığı değil." Abdülhakim Arvasi Hazretleri
Din hududa riayettir!
Seyyid Abdülhakim Arvasi Nakşî meşayihinden. Necip Fazıl Kısakürek rahmetlinin üstadı. Abdülhak Hamit Tarhan'ı aldım getirdim diyor Abdülhakim Arvasi'ye. Abdülhak Hamit Tarhan meşhur Osmanlı edebiyatçısı. Abdülhakim Arvasi'ye tek bir soru sordu. Dedi ki: Efendi Hazretleri din nedir? Din nedir? Tek kelime istiyorum dedi. Din nedir? Arvasi (Kuddise Sirruhu) buyurdu ki: Din hududa riayettir, dedi. O kadar. Din hududa riayettir. Din hududa riayettir.
264 syf.
10/10 puan verdi
Selamün aleyküm... Bugün öyle güzel bir eser okudum ki ne yazsam bilemiyorum.. Altun Silsile'nin ne güzel bir ismi, Abdülhakîm Arvasî Hazretleri... Üstad Necip Fazıl'ın hayatı sanki üç merhaleye bölünmüş, O'nu tanımadan önceki buhranlı ve çile dolu hayatı, O'nu tanıdıktan sonraki hidayet yolu ve O vefat ettikten sonraki hasret ve yine çile dolu hayatı... Başına oturdum ve kalkamadım, bırakamadım elimden kitabı... Okudukça okuyasım geldi. Yazan ne kıymetli bir yazar, yazılan ne kıymetli bir zât! Keramet ve sır dolu bir hidayet yolu... Çok kıymet verdiğim bir büyüğüm, zamanında tavsiye etmişti, bugün okumak nasip oldu Elhamdülillah. Ve iyi ki de okumuşum, çok da ihtiyacım vardı.
O ve Ben
O ve BenNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20218,2bin okunma
Reklam
264 syf.
·
Puan vermedi
O ve Ben
Üstad kitabında çocukluğundan başlayarak hayatını ve Abdülhakim Arvasi hazretleri ile tanışmasını anlatır .. -Allah'a malik olan neden mahrumdur; Allah'tan mahrum olan da neye malik. -Allah'ın Sevgilisi; İnsani hakikat olarak birçok çoban dan farksız. Muhammed'i hakikat bakımından da tek ve eşsiz -Allah bana karşı işlenen suçu bağışlarım ;, Sevgilime karşı işleneni affetmem, buyurdu. -Her anılışta, hâtıra her gelişte, her ân; salat ve selam ona olsun!..
O ve Ben
O ve BenNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20218,2bin okunma
NİMETİ ŞUURLAŞTIRAMAMAK...
Esseyyid Abdülhakîm Arvasî Hazretleri: “Her Müslüman, için için şehidlik nimetini benimsemek zorundadır. Bu yüzden Peygamberler’den ve nice sahabe, bunu dilemiş ve o nimete ermiştir. Bu nimeti şuurlaştıramamak, bidatlerdendir ve nice fitnelere sebeb olmuştur!”…
Sayfa 160 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
651 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.