384 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
Mustafa Armağan'ın kaleminden olan "Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı" olan bu kitap 3 seriden oluşmakta. Şu an sizinle paylaştığım ise serinin ilk kitabı. Beş bölümden ve birçok başlıktan oluşan bu kitapta yazarımız Sultan II. Abdülhamid Han hakkında merak edilen birçok konuya değinmekte.Benimde uzun süredir okumak istediğim fakat bir türlü okuyamadığım bir kitaptı. Nihayet nasip oldu, iyiki de oldu. Beklentilerimin çok çok üstünde bir kitaptı. Sadece bilgi yönünden değil, özellikle anlatım tarzı yönünden çok severek okuduğum bir kitap oldu. 33 sene Osmanlı İmparatorluğuna yön veren, Osmanlı'nın son büyük padişahı Sultan II. Abdülhamid Han'ı tanımak, anlamak ve yanlış bilinen birçok bilgiyi gözden geçirmek adına okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Tarihseverlere tavsiyemdir. Keyifli okumalar dilerim.
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1Mustafa Armağan · Ketebe Yayınevi · 20183,706 okunma
Sultan Abdülhamid bir yön gösterici, bir işaret levhası olarak yerinden hiç kımıldamadı ama ülkesi bu onsuz asırda uçurumlardan uçurumlara savruldu, üzerinden kaç buldozer geçildi hatırlamıyor, toprağı tipilerde yüzünü kaybetti, hangi yerli ve yabancı kasırgalarda örtüsüz ve çıplak bırakıldı, nice açgözlü tufanlarda boğulayazdı. Ama O orada hayatıyla mesajıyla, mücadelesiyle, "kurtlarla dans" ıyla dipdiriydi.
Sayfa 368Kitabı okudu
Reklam
Bu ilk kriz değildir aramızdaki.Muhtemelen son kriz de olmayacaktır.
384 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
İbrahim KANDAMAR
İbrahim KANDAMAR
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
Mustafa Armağan
Mustafa Armağan
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in kurtlarla dansı ilk vede ikinci serisini okumuş olduğum bu harika eseri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Eser ilk ve ikinci kitapta yer alan tüm konulara ek olarak Gerek Sağlık gerek Eğitim gerekse bilime vermiş olduğu değeri Spor Galatasaray lisesine verdiği değeri vermiş olduğu madalyaları halk ile bütünleştiriyor hicaz demiryolu Denizciliğe vermiş olduğu önem karacı olmasına rağmen Denizcilikle ilgili yapmış olduğu çalışmalar ve üzücü olan yanlarıyla ölüme uzanan son vakitleri son sözünün Allah demesi o çokça özlenen kavuşmanın habercisi değil midir.? Keyifle okuyacağınız muazzam kitaplardan birisi önemle arz ediyorum.
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3Mustafa Armağan · Ketebe Yayınları · 2018194 okunma
Reklam
Haklı
Zira bir şehir, sadece 'yaparak' değil, yapılmış olanları koruyarak da gelişmişlik rütbesi kazanır. Bunu idrak edemeyen bir şehre 'Şehir', hele hele 'Büyük Şehir', sakinlerine de 'Şehirli' denilebilir mi?
Sayfa 289 - HümayunKitabı okudu
Ahh be Sultanım..
Soğuk ve sisli bir Şubat günü gittin, giderken bizide götürdün. Soğuk ama güneşli bir Şubat günü dönecek ve bizi kendimize getireceksin.
Sayfa 283 - HümayunKitabı okudu
384 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Herkesin gerçek tarihi bilme zamanı cidden
Okumadan gerçekten ne çok şey bildiğimizi sanıyormuşuz. Bildiklerimiz devede kulak adeta. Bunu gerçek tarihi okuyarak anlıyoruz tabi. Eğer bende osmanlı torunuyum diyorsan mutlaka bu seriyi okumanı tavsiye ederim. Sultanın neyle kimle nasıl mücadele ettiği ayrıca yapmış olduğu mücadelenin halen devam ettiği sadece kişilerin değiştiği ama kurulan oyunların aynı olduğunu hayretler içerisinde karşılayacağınızdan eminim. Okurken bazen şaşırken bazende çok sinirleneceksiniz. Keşke o zaman yaşasaydım da Sultan'ın dizinin dibinde hizmetkârı olsaydım ona zarar vermek isteyenlere bende kafa tutsaydım demekten kendinizi alamayacaksınız. Gerçekten okumak lazımmış ben bunu geç farkettim ancak hergün bunu telafi etmeye çalışıyorum. Okudukça gerçekten boş yaşadığının farkına varıyor insan. Özellikle gerçek tarihi okuyunca geleceğine iyi yön verebileceğimize inanıyor bu seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. Kitapla kalın ...
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3Mustafa Armağan · Ketebe · 2018194 okunma
Tarih yeniden yazılmalı ama gerçek tarih...
Birde ertesi yıl, Sultanın 22 yıl önce satın aldığı bu savaş gemisiyle " Şapka giymeyeceğuz" diye direnen zavallı Rizeli köylülerin bombalatıldığını... Ah sultanım, yaramız pek derin... Hangisini deşsek " mendilimizden kam damlıyor."
Sayfa 233 - HümayunKitabı okudu
Reklam
Baylar, biz hakikatı arıyoruz. Siz ise tarihten silah yontma derdindesiniz. Lakin biraz dikkat edin, ellerinizle yonttuğunuz silahlar bir gün kendi başınıza savrulmasın! Ezeli kaidedir zira: "Kılıçla gelen, kılıçla gider."
Sayfa 211 - HümayunKitabı okudu
Düşündürücü...
Savaş düşmana yenildiğin zaman değil, düşmana benzediğin zaman kaybedilir...
Sayfa 144 - HümayunKitabı okudu
368 syf.
10/10 puan verdi
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Mustafa Armağan
Mustafa Armağan
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı Serisi şu şekilde 3 kitaptan oluşuyor.
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 3
Diğer yandan
Mustafa Armağan
Mustafa Armağan
kendisi edebiyat mezunu olmasına rağmen tarih yazımında iyi işler çıkardığını düşünüyorum çünkü yazdığı şeylerin arşiv kayıtlarını, belgelerini, fotoğraflarını veya anlattığı konularda yaptığı alıntıları direkt kaynağı ile koyarak yazdığı bölümde, konuda açık kapı bırakmıyor. Bu kitaba gelince tarihin aksine bana göre son Sultan ve son Halife olan Ulu Hakan
Sultan Abdülhamid
Sultan Abdülhamid
Han Hazretlerinin devrinde yapılan siyaseti, bazı önemli olayları, bazı konularda ki siyasetini, hilafeti nasıl kullandığı ve tahtta olmasa dahi onun halifeliğinin etkilerinin nasıl sürdüğünü okuyoruz. Bor meselesi, Küba meselesi gibi bir çok olayı ilk defa bu kitapta okudum ve Sultan 2. Abdülhamid Han Hazretlerinin müthiş dehasına bir kez daha hayran kaldım. Son Sultan ve Son Halife, Ulu Hakan Sultan 2. Abdülhamid Han Hazretlerine Allah rahmet eylesin... Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı serisinin, soluksuz okunan veya okuyanların soluksuz bir seri olacağını düşünüyorum.
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2Mustafa Armağan · Ketebe Yayınları · 20191,265 okunma
Nitekim "Belge olmadan tarih yazılmaz", diye pes perdeden dersler veren biri, bu iddiasında neyi delil gösteriyor, biliyor musunuz? Daha önce kendisinden bahsettiğimiz Hanedan reisi Osman Ertuğrul Efendi'nin bir çocukluk hatırasını. Kendi- sine güya demiş ki, "Dedem Porto şarabı içerdi, hatta içtiğiyle yetinmez, şifadır diye bize de tattırırdı." Delil dediği bu. Hani "belge"si o zaman? Yok... Bir kere daha önce de gördüğümüz gibi Osman Ertuğrul Efendi'nin doğum tarihi 18 Ağustos 1912'dir. Onun görebileceği tarihlerde sabık Sultan Abdülhamid, Beylerbeyi Sarayı'nda hapistir. Kız evlatları ancak bazı bayramlarda, bir de çok özel izinlerle görüşebilirlerdi babalarıyla (yanlarında bazen torunlarının bulunduğu da olurdu). Özel doktoru Atıf Hüseyin Bey'in notlarından, ölümünden önce kızlarıyla yaptığı son görüşmenin 22 Temmuz 1917'ye rastlayan Ramazan Bayramı'nın 3. gününde gerçekleştiğini öğreniyoruz. Osman Ertuğrul Efendi eğer o gün dedesini görmüş ise -ki bu da kesin değil-, o sırada henüz 4 yaşını 11 ay geçmiş bir ufaklıktır. Bu durumda bacak kadar çocuğun şarabın markasını hatırlaması gibi bir hafıza mucizesi karşısındayız demektir. (O anı 90 küsur yıl sonra ayrıntısıyla hatırlaması da ayrı bir mucize sayılmalı değilmidir?) Nitekim kendisi eşinin bana gönderdiği emaillerde bu iftirayı reddetmişti
İlk delilim, ihtilalin o sıcak günlerinde, Meşrutiyet'in ilanının hemen ardından Adalet Bakanlığı'na getirilecek olan Macedonia Risorta Locası üyelerinden Manyasizade Refik Bey'in İngiliz gazetesi The Morning Post'a verdiği demeçtir. Demecinde İttihatçıların İtalyan Masonluğu'ndan "manevi destek" gördüklerini doğrulayan Manyasizade Refik Bey, Macedonia Risorta ve Labor et Lux localarının kendilerine "büyük hizmetler" verdiğini ve barınma imkânı sağladığını gayet soğukkanlı bir şekilde anlatmış ve sözlerine şöyle devam etmiştir: Orada Masonlar olarak toplanıyorduk, çoğumuz da Masonduk, fakat aslında örgütlenmek için toplanıyorduk. Bunun yanı sıra yoldaşlarımızın büyük bir bölümünü, üyelerini ince eleyip sık dokuyarak seçmeleri nedeniyle Cemiyetimiz için bir elek işlevi gören bu localardan seçtik... Ayrıca bu localar, ihtiyaç halinde İtalyan Sefaretinden müdahale teminatı almış olan İtalyan Grand Orienti'ne bağlıydı Demek ki neymiş? 1) Localarda İttihatçılar, Mason olarak toplanıyorlarmış: 2) Yoldaşlarının büyük bir bölümünü Masonlar arasından seçiyorlarmış: 3) Çünkü Masonlar cemiyete adam seçmekte ustaymış; 4) Ayrıca Abdülhamid herhangi bir şekilde olaylara müdahale etmek isterse İtalyan Elçiliği'nden güvence almışlarmış
245 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.